Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, 3-4 gün önce kendileri için önemli bir oyuncu olan Baros'un ayağına sürpriz bir şekilde platin takılması nedeniyle takımda santrfor eksiğinin oluştuğunu belirterek, “İçiniz rahat olsun herhalde bu hafta içinde santrfor transferi yapacağız” dedi.

Polat, 1905 GSYİAD Derneğinin olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada, Baros'un takıma ancak Mart ayı sonunda dönebileceğini ifade etti.

Polat, “Yaptığımız bütçe planlamasında bu tür sürpriz bir şey beklemiyorduk. Geçen sene 12 sakatla ligi götürürken, bu sene daha iyi olacak diye düşünüyorduk. Şimdi transfer yapmak zorunluluğu doğdu. Havada uçan rakamları biliyorsunuz. Küçük rakamlar değil. Bu transferi herhalde hafta içinde bitireceğiz. İçiniz rahat olsun. Galatasaray bu sezon eksiksiz kadroyla, çok iyi bir teknik heyetle, hedefleri yakalamak için üst düzey gayret gösterecektir, inşallah da bunu yakalayacaktır” diye konuştu.

5 KUPA KAZANMAYI HEDEFLİYORUZ

Adnan Polat, çok kolay bir dönem yaşamadıklarını ifade ederek, ellerindeki ekonomik imkanlarla gerekenleri yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu sezon futbola çok ciddi yatırımlar yaptıklarını anlatan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:“Galatasaray'ın hedefinde muhakkak ki tüm 5 kupanın 5'i de var. Bunlar nedir, Avrupa Ligi, Türkiye Ligi, Türkiye Kupası, Türkiye Süper Kupası ve Avrupa'da oynanacak Süper Kupa.

Biz yola çıkarken 5 kupayı da hedef koyduk. Bu Galatasaray'da çok ciddi bir maç trafiği yaratıyor. İlk yarı bittiğinde bizim oyuncularımızın çoğu, şimdiye kadar, birinci lig takımlarının bir sezonda oynadığı maç kadar maç oynadılar. Bu kadar maç trafiği içinde, kadroya giremeyen oyuncuların da bu maçları kaldıracak üst düzeyde yetenekte olmaları lazım. 3 günde bir maç oynayacaklar. Şubat ayında böyle bir dönem bizi bekliyor. Bakıyorsunuz Avrupa'nın bir kentinden Anadolu'ya geçiyorsunuz. Bir maçtan öbürüne adapte olmak biz yöneticiler için bile zor oluyor. Dolayısıyla sağlam zihniyetli futbolcuların olması gerekiyor. Bu anlamda bir takım kurmuştuk. Şu ana kadar düşündüklerimizin hepsi olmadı, ama çok da kötü gittiğimiz söylenemez. Avrupa'da gruptan lider çıktık ve Türkiye Kupası'nda da gruptan lider çıkıyoruz.

Ligde biz, sezon öncesinde ilk yarı için 45 puan hesaplıyorduk. Çok talihsiz kaybettiğimiz puanlar oldu. Futbolda bu olabiliyor. Ben yine de Galatasaray takımının performansından bu anlamda memnunum. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum.”