HAİTİ'de çalışmalarına devam eden GEA Arama Kurtarma Grubu, Carribean Alışveriş Merkezi'nin enkazından 3 kişiyi daha kurtardı.

GEA Arama Kurtarma Grubu, Carribean Alışveriş Merkezinde sürdürdükleri çalışmada depremin 5'inci gününde enkazdan 3 kişiyi daha kurtardı. Ekiplerin yaptığı çalışmalar sonrasında enkaz altında bulunan Mireille Boulos Dittmev (41) 85 saat sonra, İndra La Fontain (40) 102 saat sonra Jean Pheleppe (30) 103 saat sonra kurtarıldı.

KÜÇÜK DELİKTEN İLETİŞİM KURDUK

GEA ekibi üyelerinden İbrahim Doğru yaptığı açıklamada, “Kazazedelerin olduğu enkazda sesleri duyabiliyorduk.

Son kurtarılan kazazedeler daha önce kurtarılan kazazedelerin yakınında bulunmaktaydılar. Etraflarında reyonların metal rafları ve içindeki malzemelerle birlikte ezildikleri için yanlarına ulaşmak için rafların enkazdan temizlenmesi gerekiyordu. Bu da çok uzun bir zaman aldı. Küçük bir delik açılarak daha iyi iletişim kuruldu. Ayrıca bir sopanın ucuna bağlanan şişe ile birlikte az bir miktarda su yine aynı delikten ulaştırıldı. Uzun bir çalışmadan sonra enkaz temizlendiğinde yanlarına ulaştık ve sıkıştıkları yerden kurtardık. Bu anlattıklarım yaklaşık 14 saat sürdü. Kazazedeyi sedye yardımı ile açmış olduğumuz tünelden çıkardık” dedi.