TFF hakkında soruşturma başlatıldı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    TFF hakkında soruşturma başlatıldı

    hakkında soruşturma başlatıldı29 Kasım 2006A.A. Bursaspor kongre üyeleri Lemi Keskin ve Gökhan Celbiş'in, istedikleri bilginin kendilerine ulaşmaması üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu bulunmaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hakkında hazırlık soruşturması başlattığı bildirildi.

    Lemi Keskin, 2004 yılında oynanan Çaykur Rizespor-Beşiktaş maçıyla ilgili şike tahkik komisyonu kurulup kurulmadığına ilişkin istedikleri bilginin, 2 ayı aşkın sürede kendilerine ulaşmaması üzerine, 22 Eylül'de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hakkında Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

    Suç duyurusu dosyasının sevkinin ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TFF hakkında hazırlık soruşturması açtığı yönündeki bilginin kendilerine ulaştığını belirten Keskin, sonucu merakla beklediklerini kaydetti.

    Keskin, bilgi edinmenin her vatandaşın en önemli haklarından biri olduğuna değinerek, “Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Valilik ve diğer tüm resmi kurumlar bilgi edinmeyle ilgili yapılan taleplere olumlu yanıt veriyor, ancak TFF, özerk olduğu için bu yasanın kendisi için geçerli olmadığını düşünüyor herhalde” dedi.

    Bilgi edinme yasasına muhalefetin cezasının 6 ay hapisten başladığını dile getiren keskin, “Federasyon yasayı açıkça ihlal etmiştir. Türk adaletinin gerekeni yapacağını düşünüyoruz. Hapis cezası para cezasına çevrilebiliyor, ancak federasyon başkanları ve yöneticiler devlet memuru statüsünde görüldüğü için bir daha böyle bir göreve seçilemiyor. Seçilmişlerin de görevden ayrılması isteniyor” diye konuştu.
İşlem Yapılıyor
X