Ek ders saatleri artıyor, öğretmenler 100 YTL fazla alacak

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ALAMUT07
    Member
    • 26-08-2005
    • 680

    Ek ders saatleri artıyor, öğretmenler 100 YTL fazla alacak

    Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki yönetici ve öğretmenlerin ek ders saatlerini düzenleyen 'esaslar'ı yeniledi. Bazı okul yöneticileri ile 11 bin rehber öğretmeninin ek ders saatlerini artıran 'esaslar' Bakanlar Kurulu'ndan geçti.
    Milli Eğitim Bakanlığı, sınıf öğretmenlerinin haftalık ders saatini değiştirmedi.
    Esasların Cumhurbaşkanı'nın imzasının ardından önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. 'Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslar', 1 Temmuz 2006 tarihinden itibaren geçerli olacak. Bazı idareci ve rehber öğretmenler yaklaşık 4 ay ücret farkı alacak.
    Yeni esaslara göre okul öncesi eğitim kurumu müdürlerinin haftalık ek dersleri 20'den 25'e, müdür yardımcılarının ise 15'ten 20 saate yükseltildi. Liselerin müdür ve müdür baş yardımcılarının 20, ilköğretim ve liselerin müdür yardımcılarının 18 saatlik haftalık ek dersleri ise sabit bırakıldı. Sınıf öğretmenlerinin haftalık 15 saatlik ek ders saatleri sabit kalırken, rehber öğretmenlerinin 15 saatlik ek dersleri 3 saat artırılarak 18 saate çıkarıldı. Bir ek ders ücretinin 5 YTL olduğu dikkate alındığında, haftada 3 saatlik ek ders ücreti artışı aylık 12 saatten 60 YTL, haftada 5 saatlik artış ise aylık 100 YTL ek ücret anlamına geliyor. Okul yöneticilerinin tamamına 6 saat maaş karşılığı derse girme zorunluluğu getirilirken, isteyen ve şartları müsait olan okul yöneticilerinin haftada 6 saat daha ek derse girerek 120 YTL ek gelir imkanı bulunuyor.
    Yeni esasların getirdiği bazı yenilikler şöyle: Anaokullarında görevli anaokulu öğretmenleri de öğretim yılı başında ve sonunda yapılan mesleki eğitim çalışmalarında ilköğretim öğretmenleri gibi ek ders ücreti alacak. Sosyal etkinliklerde danışman öğretmen olarak görevlendirilenlere haftada 2 saat ek ders ücreti ödenecek. Öğretmenlerin cumartesi ve pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde yapacakları ders görevleri de ek ders ücretinden sayılacak. Müdür yetkili öğretmenlerin yarıyıl ve yaz tatillerinde haftada 3 saat üzerinden yararlandırıldıkları ek ders ücreti miktarı ise 12 saate yükseltilecek. Yeni ek ders esaslarıyla yatılı ve pansiyonlu okullardaki vekiller dahil yöneticilerin 'belletici' olması uygulaması da kaldırıldı. Nöbet gibi ilave görev sonrasında ek ders ücreti alınabilen belleticiliğe öğretmenler görevlendirilecek.
    Müfettişlere de ek ders ücreti Daha önce ek ders ücreti alamayan bakanlık müfettiş ve müfettiş yardımcıları, sivil savunma uzmanları, tesis müdürleri ve mali hizmet uzmanları da ek ders ücreti alabilecek. Bakanlıkta şef ve üzerinde görev yapanlar gibi bu kişilere de haftada 15 saat ek ders ücreti ödenecek. Yeni esasların yürürlüğe girmesiyle okul müdür ve müdür yardımcıları maaş karşılığı olarak 6 saat derse girmek zorunda kalacak. Şimdiye kadar okul yöneticileri 1 saat derse girse de maaş ve ek derslerini hak etmiş sayılıyordu. Yatılı okullarda müdür ve baş yardımcılarının haftalık ders saati 30 saate çıkarılırken, normal okullarda haftalık ders saati ise 18 saatten 20 saate yükseltildi.
    İbrahim Asalıoğlu
İşlem Yapılıyor
X