“En büyük Türk Atatürk“

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • xxx_men
    Banned
    • 21-12-2006
    • 91

    “En büyük Türk Atatürk“



    “En büyük Türk Atatürk“


    Fenerbahçeli Mehmet Aurelio, eşinin ve kendisinin uzun zamandır Türkçe dersleri aldığını söyleyerek, "Trabzon'a geldiğimde öğrendiğim tek Türkçe cümle 'En büyük Türk Atatürk olmuştu" dedi.
    Tatilini geçirdiği memleketi Brezilya'da öğretmeni tarafından verilen Türkçe ödevlerini yapmaya devam eden Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Aurelio, R'leri rahatlıkla söyleyen Brezilyalı bir Türk olmaktan gurur duyduğunu açıkladı.
    Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında Mehmet Aurelio, Brezilyalıların kelimenin başına gelen 'R' harfini 'H' olarak kullandığını ve normalde 'R' harfinin hiç kullanılmadığını belirterek, bu nedenle Rüştü'ye çoğu zaman 'Huştu' diye hitap edildiğini söyledi. 'Ü' harfine alışmakta zorlandığını, ancak devre arası tatilini bitirdikten sonra daha iyi Türkçe konuşup yazabileceğini söyleyen Mehmet Aurelio, "19 Temmuz'da Türk vatandaşı olduktan sonra Türk taraftarlardan bana gelen maillerde önce sünnet olmam gerektiği yazılıyordu. Hatta gazeteler bu konuyu haber bile yaptılar. Ben küçükken ailem sünnetimi yaptırmış. Türk Milli Takımı'nda oynamaya başladıktan sonra da 'Türkçe'yi iyi öğrenmelisin' diye öğütlerde bulunuldu. Halbuki ben ve eşim Alice çok uzun zamandır Türkçe dersi alıyoruz. 2001'de Trabzon'a geldiğimde öğrendiğim tek Türkçe cümle 'En büyük Türk Atatürk" olmuştu. Hatta eşim benden daha iyi Türkçe konuşuyor" dedi.
    İkinci yarı hazırlıklarının en iyi şekilde geçmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Aurelio, "Antalya, takım olarak bildiğimiz bir yer ve bize inanılmaz faydası oluyor. Orada geçirdiğimiz süreyi sakatlıklardan uzak bir şekilde atlatırsak, ligde, Fortis Türkiye Kupası'nda ve Avrupa'da yakaladığımız tempoyu güzel sürdürürüz" ifadelerini kullandı.
    Bir dönem yedek kalması ile ilgili de değerlendirmede bulunan Mehmet Aurelio, "Zico ile diyalog çok önemli. Hem kendisi bunu önemsiyor, hem de haklı olduğunu kanıtlıyor. Artık o dönem geride kaldı. Bunu sahada hocaya hissettiremediğiniz müddetçe sadece ben değil, bütün oyuncular yedek kalabilir. Ben bunu yaşadım, ama atlattım. Bundan sonra Fenerbahçe'de tüm oyuncuların her zaman hazır olması gerekiyor" diye konuştu.
İşlem Yapılıyor
X