sözde kulüpler birliği seçim dedi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • armada1
    Banned
    • 04-11-2005
    • 1457

    sözde kulüpler birliği seçim dedi

    Seçim tavsiyesi

    Kulüpler Birliği'nin toplantısının ardından Başkan Özhan Canaydın, ''Ağırlıklı olarak seçime gidilmesini tavsiye etme kararı alınmıştır'' dedi.
    Fenerbahçe'nin son anda katılmadığı, Beşiktaş'ın Trabzon'a vekalet verdiği, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın ve Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın erken ayrıldığı toplantı sonrasında Canaydın, önce Ankara 4 Nolu İdare Mahkemesi'nin, Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü idaresindeki ''İddaa'' bahis oyununun oynatılmasını 7 Ocak 2007 tarihi itibarıyla durdurması ile ilgili verdiği karar hakkında için konuştu ve mevcut yapının devam etmesi yönünde Bakanlar Kurulu kararı olması gerektiğini yoksa Türk futbolunun kaos yaşayacağını söyledi. Ardından da günlerdir tartışılan konuya Federasyon'un seçime götürülüp götürülmemesine geçti.
    ''Haluk Ulusoy Federasyonu, bizim federasyonumuzdur, demekrotik bir seçim sonucunda göreve gelmiştir'' diyen Canaydın, Kulüpler Birliği'nin seçim kararı alamayacağını ancak tavsiye edebileceğini söyledi ve ardından da ''Ağırlıkla'' diye altını çizerek kulüplerin seçim tavsiyesi kararı aldıklarını söyledi. ''Gerekli 90 imza toplanırsa seçime gidilebilir'' dedi.
    ''Haluk Ulusoy federasyonu bizim federasyonumuzdur. Bu federasyon demokratik bir ortamda seçilmiştir. Ama hukukun üstünlüğüne inanıyorsak ve Türkiye bir hukuk devleti ise genel kuruldan çekinmemek lazım. Ayrıca, polemiklerin ve sorunların tırmandığı bir ortamda genel kurul yapmak, Türk futbolunu sorunlarından arındıracaktır. Böylece daha net bir ortama kavuşuruz. Kulüpler Birliği, genel kurul konusunda ancak tavsiye kararı alabilir. Yaptığımız toplantı sonucunda ağırlıklı olarak seçim yapılması tavsiye kararı alınmıştır. Bazı üyeler seçim tarihinin mali genel kurulla birlikte yapılması yönünde görüş belirmiştir. TFF Genel Kurul Üyeleri'nin yüzde 40'ına tekabül eden 90 imzanın toplanmasıyla seçim şartlı genel kurul çağrısı yapılabilir.''
    GAZİANTEP BOMBALADI
    Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Birinci Lig Kulüpler Birliği Vakfı'nı adeta topa tuttu. Katıldığı Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından erken ayrılan İbrahim Kızıl, toplantıda, federasyon ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin arasındaki tartışmanın konuşulduğunu belirterek, şunları söyledi:
    ''Kulüpler Birliği olarak bütün kulüplerin sıkıntıları ve geleceği ile ilgili bir adım atmamakla birlikte tamamen kaosun içine gidiyoruz. Bundan dolayı üzüntü duyuyorum. Ciddi hiçbir karar almıyoruz. Birlik beraberlik yok. Birlik olarak neredeyse tamamen bir parti haline geldik. Kutuplaşma olmuştur. Görünen o ki kimse Türk futbolunun ilerlemesi için bir adım atmıyor, ama Kulüpler Birliği tam tersine hükümet ile federasyon arasındaki olaya alet edilen bir kurum haline geldi. Görüntüyü böyle görüyorum. Rahatsızım, böyle devam ederse Fenerbahçe'nin dediklerine katılıyorum, birlik lağvedilse daha iyidir.''
    Toplantıda, Gaziantepspor Kulübü Başkanı olarak bakanın ve federasyonun yaptığı şeylere alet olmak istemediğini söylediğini kaydeden Kızıl, şöyle devam etti:
    ''Türk futbolunu kaosa götürmemek için, dereyi geçerken at değiştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar önemli milli maçlarımız var. Zaten Türk futbolu kaos içinde. Toplantıda, bundan sonra bataklığa gidilmemesi ve Türk futbolunun geleceği için yeni bir seçim olması gerekmediğini ifade ettim. Bunlar sezon sonu mali genel kurulda görüşebilir ve Türk futbolunun menfaati için karar verilir. Kulüpler Birliği şu anda bu kararı verecek yetkide değildir. Bu kararı bakan verir. Bakan bir karar verir veya kongre kararı alır, saygı duyarız. Ondan sonraki hukuki durum nedir, bilemiyorum. Türk futbolunun geleceği için, 3 ayda bir seçim olmaması lazım. Türk futbolunu daha ileri götürebilmek için uğraşırken, ikide bir federasyonla oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Türk futbolunun kaosa gitmesine kimsenin müsaade etmemesi lazım. Bunu şu anda doğru bulmuyorum.''
    İbrahim Kızıl, ''Bundan sonra toplantılara katılmamanız söz konusu olur mu?'' şeklindeki bir soruya ''Benim kulübümün ve Türk futbolunun menfaati neyse, o şekilde davranırım'' yanıtını verdi.
    Son düzenleme SELÇUK KAYA; 26-12-2006, 23:26.
İşlem Yapılıyor
X