emu hakkında.............

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • srknbs
    Member
    • 24-06-2005
    • 536

    emu hakkında.............

    Bu bolumde DVB/MPEG yayin sistemlerini genel ve teknik olarak ve ozel olarak ta degisik kodlama sistemleri konusunda biraz daha derine inecegim. Hedefim smart kartlarin nasil yapildigindan cok, temel bilgiler saglamaktir. Bu bulumu okuduktan sonra kendinize tecrubeli hobici diyebilirsiniz J ve daha sonra bu siteye bir daha ugramazsiniz L.

    Sunu belirtmemde yarar var sanirim, bu konu ileri derece tekniktir ve ben elimden geldigince basitlestirmeye calistim. Bazilariniza karisik gozukebilir ama hemen yilmayin.

    Buradaki bilgiler, genel dir ve her kod sistemi ile daha fazla bilgiyi, o sistemin kendi sayfasinda bulacaksiniz.

    Hacking (korsanlik) uzerine :
    Sik sik bir sistemin hack edildigini, kirildigini duyuyorsunuz, ama bu olay tam anlami ile dogru degildir. Bu sitede ele alinan sistemler tumuyle kirilmis degildirler ve hala kendilerine ozgu gizli yanlari vardir. Fakat cogu sisteminde kirilmis parcalari vardir. Yeteri kadar parca kirildigi zaman, sizde, kendiniz hemen bir sifre cozme yontemi gelistirebilirsiniz
    Intenette buldugumuz dosyalar aslinda bu kirilmis parcalar ile kirilamamis hala gizli parcalari (bypass) gecistirebilmek icin var olan akilli cozumlerdir.
    Cogunuzun bilgisayar programlarindan bildigi gibi, kopya korumali programlar DONGLE kullanirlar. Ornegin autocad programida dongle kullanir, bu na ragmen orijinal dongle siz calisan ve piyasada dolasan bir suru kopyasi bulunmaktadir. Korsanlar dongle kopyasini yapmaktansa dongle i islevsiz hale getiren programlar kullanirlar.
    Uydu yayinlarini cozmek, kirmak da buna benzer. Sizin de bir yayini kirmak icin yayincinin kartinin birebir kopyasini yapmaniz gerekmez. Bazi akilli programlar ile orijinal karti emule edersiniz. Fun dosyalari, gold dosyalarinin da yaptigi budur smart karti emule ederler.
    Sifreleme ve kodlama uzerine :
    Bu iki terim arasinda fark vardir ve sizin de bu farki bilmeniz gerekir ve her birinin ne anlama geldigini ogrenmelisiniz.
    Sifreleme (scrambling) mpeg2 sinyalini degistirip televizyonunuzda normal goruntu ve ses almanizi engelleyen tekniktir. Butun yayincilar bu methodu kullanirlar ve common scrambling algorithm (ortak sifreleme algoritmasi) diye adlanir. Butun yayincilar da sinyallerini bu sifreleme sistemine uygun gondermek zorundadirlar.
    Kodlama ise hali hazirda ki sifrelenmis sinyali daha da ileri duzeyde degistiren tekniktir. Bu kodlama ise belli bir algoritmaya uygun olarak yapilir ve her kodlama degiskeni icin bir tek algoritma vardir. Algoritma ise CAM yaziliminin bir parcasidir, yayincinin sinyalindeki data stream (veri akisi) in de ki bir komut ile harekete gecer. Bu komuta da control word diyoruz.

    Auto Update-kendiliginden guncelleme
    Belki de yeni baslayanlar icin en karmasik terim de budur;Kisaca AU, Auto Update.
    Aslinda yanlis anlasilan nasil oldugu ve nasil calistigi ile ilgilidir, terim ve islevlerin de sorun yoktur.

    Belki, bu dusunceler size yabanci gelmeyecek(ya da hatirlayacaksiniz):
    Eveeet, sonunda dosyalarimi indirecegim bir site buldum.
    Ama, o da ne. . .
    Anlasilan bugun sansli gunumdeyim.
    Ayrica burada bir de AutoUpdate file set(dosya seti) var ve: " 100% Auto Update calisiyormus"
    Gayet iyi, artik hergun yeni key aramama gerek kalmadi.

    Bu kulaga gercek olmayacak kadar guzel gelmiyor mu??
    Ne tahmin ettiniz. gercek olamayacak kadar guzel.
    Evet nette buldugunuz dosyalarin bazilarinin auto update kapasitesi vardir. AU yapabilmek icin gereken keyler dosyadadir. Kullandiginiz dosyalar ile ilgili onemli bir seyi bilmelisiniz.
    Dosya tipleri ile ilgili tanimlarda belirtilir bir operational files (operasonel dosyalar) vardir ve bunlar sinyal kodlarini cozerler, ve bir de manegement keys (yonetici anahtarlar) vardir ve bunlar sizin operasyonel keylerinizi otomatik olarak update ederler.

    Dosya setleri :
    Kartinizin dosyalar ile programlanmasi gerekir. Internette buldugunuz dosyalarin icinde 2 ya da 3 ayri dosya vardir. Eger kartiniz pic tipi ise programlamak icin iki tur dosyaya ihtiyaciniz vardir. Eger AVR tipi bir kartiniz varsa, kullandiginiz dosya tipine gore 2 ve ya 3 dosya gerekir. 1 in 1 AVR tipi dosyalarin icinde 3 dosya ve 3 in 1 gibilerdeyse 2 dosya vardir.
    Dosyalarin duzgun calisabilmesi icin en az 2 kosula uymasi gerekir.
    1. Dosya setlerinizin CAM inizin kodlama sistemine uygun olmasi gerekir.
    Ornek verelim, farz edin ki bir Seca 1. 03 CAM iniz var. Size ne lazim.
    Size, Seca kodunu cozecek ve Aston 1. 03 un ozelliklerine uygun bir dosya gerekli. decoding. Baska bir degisle ne bir Irdeto
    dosyasi, ne de 1. 04 ve ya daha yukari bir Seca dosyasi isinize yaramaz.
    2. Eeprom dosyanizda gecerli operasyonel keylerin bulunmasi gerekir. Yukarida aciklandigi gibi operatinal keys sinyali cozen keylerdir ve her zaman guncel olmalari gerekir.

    Internette buldugumuz dosyalarin hic birinin gecerli management keyleri icermediginden emin olabilirsiniz, ve bu management keyleri olmadan kartiniz auto update (kendiliginden guncelleme ) yapamaz. Eger boyle dosyalar bulsaniz bile cok uzun surmeyeceginden supheniz olmasin. Yayincilar da nette gezerler.


    Bir dosyayi AU yapan nedir :
    Yukarida soylendigi gibi karttaki operational keyleri otomatik bir sekilde update yapabilmek icin management keylerine ihtiyac vardir. Fakat, bazen bu islemin icra edilebilmesi icin, tetiklenebilmesi gerekir. Tetikleme aslinda bir sorun degildir. Kodlama sisteminin algoritmasinin parcasi olan komutlar ile yapilir. Icrasi, ise sorun olabilir.
    Yayincilarin orijinal kartlari (MOSC) her zaman auto update olurlar (guncellesirler). Bu islem yayincinin istegi uzerine, CAM tarafindan yapilir. CAM karta bir komut(yayincinin belirledigi) gonderir ve kart guncellesir.
    Bu guncelleme islemi piyasadaki butun bu kartlar (gold, fun vs) ile calismayabilir. Kartin eepromunu, islemciyi gecerek(uzerinden) yeniden programlayabilmesi gerekir. Eger islemci dosyasin da uygun (routine) usul(adet olan) yoksa, guncelleme dizini hic bir zaman eeproma ulasamaz. Onun icin sizin de sadece eepromunuza gecerli management keyleri yuklemekten baska, bir de, eepromunuzu yeniden programlayabilecek bir islemci dosyasi setine ihtiyaciniz vardir.

    Blockerlar:
    Bazen sizde bir sinyalin bazi parcalarinin kartiniza ulasmasini onlemek isteyebilirsiniz. Yayincinin gonderdigi bir sinyal, TV goruntusu saglamanin otesinde islevler icerir. Sinyal, bir MPEG video-, bir MPEG audio ve bir Data(veri) sinyalinden olusur. Ornegin Data sinyalinin icinde EPG(elektronik program rehberi) ve teleteks datasi vardir, ama ayrica yayincinin kendi ozel sifrelemesiyle, kartinizi active(acan), edit(yazan) ve deaktive(kapatan) butun komutlar vardir.
    Activation(acma islemi), bir yayincinin bir servisine abone olununca ilk yapilan islemdir. Yayinci kartinizi acmak icin gerekli komutlari gonderir.
    Deactivation(kapama islemi) ise abonelik bitince veya yayincinin, sizin, kartinizdaki bilgileri illegal olarak kullandiginizi kesfedince yapilan islemdir.
    Abonelik sureci boyunca karta muntazaman duzeltmeler yapilir. Yayincilar bu duzeltmeleri, deaktive olmus kartlarin sinyali cozememesi icin yaparlar. Bu yuzden surekli yeni key ler gonderilir.
    Cogu korsan kartlar da butun bu yayincinin duzgunce gonderdigi komutlar ile basa cikabilecek usulde yazilim(ya da yazilimlarinda bu tur routine(usuller) ler yoktur. Bu da bu kartalari yayincilarin "sabotaj"larindan incinebilir kilar. Bazen yayincilar sadece korsan kartalarin cevap verecegi ve orijinal kartlarin yok sayacagi her turlu kod u muntazaman gonderirler. Bu komutlar korsan kartlari tamamen kapatmak icindir. Bu yuzden insanlarda blocker lari icat etmislerdir.
    Bunun en belirgin avantaji, sinyalin karta her hangi bir zarar yapmasini onlemektir. Fakat tahmin edebileceginiz gibi, dezavantaji da AU sinyallerinin de karta ulasmasini onler. Eger bloker kullaniyorsaniz, AU ile kafanizi yormayin. Isin obur tarafinda ise, eger kartinizin AU olmasini istiyorsaniz, blocker kullanamazsiniz.

    Blockerlar hem software blocker hem de hardware blocker olarak bulunur:
    1. Hardware blocker, CAM in icine aynen kart gibi takilan ve uzerindeki kart girisine de kartinizi soktugunuz bir karttir. Bu blocker kartinin uzerindeki chip butun istenilmeyen sinyallerin karta ulasmasini engeller. Bazen bu chip uydu alicisinin icine(internal) de monte edilebilir. Aslinda bu hardware blocker lari da ikiye ayirabiliriz. Internal ve external blocker olarak.

    2. Software blocker sa dosya setinin bir parcasi olabilir. Bu durumda karttaki ilk yayinci sahta bir yayincidir ve istenilmeyen butun komutlari yakalamak icin kullanilir. Bu ayrica daha basitce, CAM a butun istenilmeyen komutlari bloke etmesini soyleyerekte yapilabilir. Oyle olunca CAM butun bu istenilmeyen komutlari durduracaktir.

    alıntı:srknbs.sitemynet.com
İşlem Yapılıyor
X