Kalecinin antrenörü var da golcünün niye yok?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ALAMUT07
    Member
    • 26-08-2005
    • 680

    Kalecinin antrenörü var da golcünün niye yok?

    Futbol antrenörlüğünde, yıllardır kaleciler için özel bir çalıştırıcı var. Kaleci antrenörleri takımdaki kalecilerle özel olarak ilgilenirken, forvetteki oyuncular için de ayrı bir antrenör fikri futbol kamuoyunda tartışmaya açıldı. Futbolun meyvesinin gol olduğu düşünülürse, forvet antrenörlüğünün ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.



    Futbolun yeni bir endüstri haline geldiği günümüzde, her geçen gün antrenörlerde yeni yeni branşlar ortaya çıkmaya başladı. Önceleri tek bir antrenör ve yardımcısının çalıştırdığı futbol takımları, şimdilerde daha geniş bir teknik kadroyla yönetiliyor. İstatistikçisi, fizik kondisyoneri, teknik menajeri, psikoloğuyla birlikte kalabalıklaşan yedek kulübesi, futboldaki artan rekabetin de en büyük göstergesi.
    Futbol antrenörlüğünde, birkaç yıldır kaleciler için de özel bir çalıştırıcı var. Kaleci antrenörleri takımdaki kalecilerle özel olarak ilgilenirken, forvetteki oyuncular için de ayrı bir antrenör fikri futbol kamuoyunda tartışmaya açıldı. Futbolun meyvesinin gol olduğu düşünülürse, forvet antrenörlüğünün ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Spor Editörümüz Hayri Beşer'in ilk kez seslendirdiği golcü antrenörü fikrine son günlerde futbolun içindeki her kesimden destek gelmeye başladı. Özelikle hücumda gol sıkıntısı yaşayan, cömertçe golleri kaçıran birçok ekip için golcü antrenörlüğünün ne kadar gerekli olduğu takım istatistiklerinde de kendini gösteriyor. Birçok gol pozisyonu üreten takımlar, üç direk arasını bulmakta bir hayli zorlanıyorlar.
    Türk futbolunun ünlü golcüleri Tanju Çolak, Hasan Vezir ve Hami Mandıralı gibi isimler özel bir golcü antrenör olmasının gerekliliğini savunurken, Şenol Güneş bunun faydalı olabileceğini; ama ille de şart olmadığı görüşünde. Rıdvan Dilmen ise Türkiye'de bu işi yapacak isim yavanlığına dikkat çekerken, Yılmaz Vural, forvet antrenörü fikrine pek sıcak bakmıyor.
    Türk futbol tarihinde 240 golle en fazla gol atan isim olan Tanju Çolak, "Eğer golcü antrenörümüz olsaydı farklı bir golcü kimliğimiz olurdu. Biz kendi kendimize çalışarak golcü olduk." derken Fenerbahçe'den Galatasaray'a geçerken olay olan Hasan Vezir ise, "Antrenmandan sonra forvet oyuncuları olarak sahada kalır, kendi kendimize gol çalışırdık. Bunu bir teknik adam gözetiminde yapmanın ne kadar faydalı olacağı ortada." diyor.
    Keşke bizim özel eğitimcimiz olsaydı
    Kesinlikle olmalı, geç bile kalındı. Futbol demek, gol demek. Kaleci antrenörlüğü varsa, golcü antrenörlüğü de olması gerekiyor. Ben şu anda teknik direktörlük yapıyorum, eğer böyle bir teklif gelirse seve seve yaparım. Bizim dönemimizde her şeyi kendimiz yapmaya çalışırdık. Ancak özel eğitimcimiz olsa daha farklı bir golcü mantalitemiz olurdu.
    Tanju Çolak, Teknik Direktör

    Türkiye'de bu işi yapacak adam az
    Kaleci antrenörlüğü için çok iyi kaleci olması gerekmez, ancak golcü için aynısını söyleyemem. Türkiye tarihinde toplasan 22 tane golcüyü ancak bulursun. Forvet çalıştırma işi tekrar gerektiren bir olay. Bireysel çalışmayla gelişir, Böyle bir şeyi ülkemizde ancak bir iki kulüp gerçekleştirebilir.
    Rıdvan Dilmen, Teknik Direktör

    Golcü için antrenör fikrini destekliyorum
    Kimse anasının karnından golcü doğmuyor. Her şeyin başı çalışmak. Çok iyi topa vurursun; ancak o çalışarak gelişir. Ben çocukken de topa iyi vuruyordum; ancak füzeci Hami, özel çalışmalar sonucu ortaya çıktı. Forvet için antrenör fikrini destekliyorum. Golcü isimlerle özel olarak ilgilenilmeli.
    Hami Mandıralı, Teknik Direktör

    Her bölge için antrenör olmalı
    Ben bu fikri üç sene önce dile getirmiştim. Artık futbol çok farklılaştı. Basit gözüküyor; ama komplike bir oyun oldu. Oyuncular artık bir maçta dört ile beş kilometre koşmuyorlar. Bir maçta 12 km'nin üzerinde koşuyorlar. Teknikten daha çok taktik önemli. Futbolda her bölge için kesinlikle bir antrenör bulunmalı.
    İbrahim Kıbrızlı, Yazar

    Kulüplerin İmkânları sınırlı, gereksiz olur
    Oyuncuların bireysel yetenekleri için biz bunu zaten yapıyoruz.. Dolayısıyla takımdaki yardımcı hocalar aralarında görev dağılımı yapıyor. Kulüpler iki tane antrenörü barındıramazken, bu gereksiz olur. Türk futbolunda daha iyi bir antrenör ekibi var. Türkiye'deki ekip, Almanya'da yok...
    Yılmaz Vural, Teknik Direktör

    Bu fikrin sahiplerini tebrik ediyorum
    Hiç düşünmediğim bir olay. Ama futbolun özü, her şeyi gol. Düşünenlere bravo, geç kalınmış bir olay. Genelde forvetle uğraşacak bir tane hoca olması gerekiyor. Gol olmazsa futbolun ne anlamı kalır ki. Ben eski bir golcü olduğum için forvet oyuncularına geçmişteki tecrübelerimi aktarıyorum; ancak bu yeterli olmuyor. Gol için de ayrı bir hoca olması faydalı olur. Bizim zamanımızda top oynarken özel bir antrenör de yoktu. Antrenmandan sonra üç beş tane futbolcu kalırdık, kendimiz ayrı çalışırdık.
    Hasan Vezir, Teknik Direktör

    Diğer mevkiler için de antrenör gerekir
    Olsa da olur, olmasa da olur. Çok önemli bir şey değil... Olursa sadece forvete olmaz savunmaya da olur, orta sahaya diye branşlaşabilir... Türk futboluna ne kazandırır, pek kafamı yoramam. Benim yerim artık dünya antrenörlüğü.
    Şenol Güneş, Teknik Direktör

    Futbolda her gün yenilikler icat ediliyor
    Her geçen gün birtakım yenilikler icat ediliyor. Biraz zaman içinde böyle uygulamaları görmek lazım. Gol sıkıntısını çekmek, modern futboldan kaynaklanıyor. Dünyada en iyi santrforlardan biri Henry, bugünkü stiliyle 20-30 yıl önce oynasa leblebi goller atardı.
    Ömer Üründül, Yazar

    Çok mantıklı ve güzel bir düşünce
    Futbol gole dönük bir oyun olduğundan bu bölgedeki oyuncuların önemi de artıyor. Forvet oyuncuları eğitecek antrenörlerin olması takıma yararlı olacaktır. Futbol eğitimi için çok mantıklı ve güzel düşünce. Bunun yanında takımda resmî bir manejerin de olması yararlı olacaktır.
    Bülent Uygun, Teknik Direktör

    Kaleci antrenörlüğü varsa bu da olmalı Olsa güzel olur. Şu an zaten ben Ertuğrul hoca ile çalışıyorum. Forvetti kendisi. Ondan gerekli şeyleri alıyorum. Ama tabii bütün takımlarda böyle bir uygulama olsa çok iyi olur. Kaleci antrenörlüğü oluyorsa, forvet antrenörlüğü de olmalı bence. Gökhan Ünal, Kayserispor
    Yasin Tuncer
İşlem Yapılıyor
X