Çalışanları Motive Etme Sanatı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • izmirsat
    Member
    • 30-09-2006
    • 1543

    Çalışanları Motive Etme Sanatı

    Çalışanları Motive Etme Sanatı
    Yazar: John Morris

    Çalışanlarınızın verilen işlerde gösterdikleri düşük performans yüzünden önemli kâr kaybına uğradığınızı düşünüyorsanız, çalışan listenizi genel olarak gözden geçirmek yerine, çalışanlarınızın değişip canlanarak motive olmalarını sağlayacak taktikleri deneyebilir ve böylece şirketinizi olası bir iflastan kurtarabilirsiniz. Bir miktar çalışan motivasyonu sağlamak gerçekten kolaydır; aşağıdaki teknikleri uygulamanız yeterlidir:

    İnsanlar son zamanlarda, sağlık planlarına gerekli özenin gösterilmemesinden yakınıyorlar. Şirketiniz, yapması gerektiği halde çalışanlarına sağlık yardımı sağlamayan şirketlerden biri mi? Çalışanlarınızın moralinin düşük olmasının nedeni bu olabilir. Durumu tekrar değerlendirmeniz ve onlara hastalıkta dahi sadık oldukları şirket tarafından korunacakları mesajını veren bazı sağlık hakları tanımanız gerekir. Mutlu bir çalışanın, durumundan memnun bir çalışan olduğunu her zaman hatırlamalısınız. Öyleyse, çalışanların moralini gereken biçimde yükseltmek için, çalışan motivasyonuna yönelik bu araçtan faydalanın.

    Unutmayın, şirketler genellikle, çok büyük ihtimalle anne olacak kadın çalışanlara sahiptir. Dolayısıyla, özellikle doğum izninden yararlanmak isteyecekleri dönemde, onların ihtiyaçlarının farkında olmanız önem taşır. Ne tür bir ürün ya da hizmet sunarsanız sunun, cinsiyet farkı gözetmeksizin, çalışanlarınızın ihtiyaçlarına karşı her zaman duyarlı olmanız önemlidir.

    Çalışanlarınız için iyi bir sağlık planı oluşturmaya gelince, sağlık planınızın gerçekten uygun olmasına özen göstermelisiniz; kötü bir plan, çalışanlarınızın moralini düzeltmek açısından bir işe yaramayacaktır. Sağlık planının, çalışanların tüm temel ihtiyaçlarını kapsadığından emin olun. Ayrıca, bir iki ek hakkın kimseye zararı olmayacaktır.

    Çalışan motivasyonu için kullanabileceğiniz temel sağlık planları şunları içerebilir: herhangi bir temel hastalık ya da yaralanma için tam kapsam, çalışanın hastanede kontrol edilmesi ya da bazı küçük çaplı ameliyatların yapılması gerektiğinde hastane masraflarını karşılama.

    Bir sağlık planı yoluyla çalışan motivasyonunu artırmak için sunabileceğiniz ek faydalar, diş ve göz sağlığını da düşünmek olabilir. Gözlük yardımı, ücretsiz diş temizliği ve kontrolleri, çalışanlarınız tarafından hoş karşılanacaktır ve motivasyonu artırmada rol oynayacaktır.

    Çalışan motivasyonunu artırma taktiği olarak iyi bir sağlık planının yanı sıra bir sigorta planı gibi ek faydalar da sağlayabilmeniz gerekir. Çalışanlarınız, başlarına kötü birşey geldiğinde bu plana güvenebilmeli ve hâlâ size hizmet verebileceklerini bilmelidirler. Çalışan, şirkete hizmet verdiği sürece ailesi bu çalışan motivasyonu girişiminden faydalanamayacak olsa da fark etmez; çalışanınız, şirketten emekli olduktan sonra da sigorta planının primlerini ödemeye devam etmeyi isteyebilir. Öte yandan, çalışanınız işinden istifa ederse, sigorta planı geçerliliğini yitirecektir; çünkü şirket, sigorta planının primlerini artık ödeyemeyecektir. (Unutmayın, bütün bu çalışan motivasyonu taktiklerinin ödemeleri, aslında çalışanın maaşından karşılanıyor olacaktır.)

    Şirketinizin sadık çalışanları için uygulanabilecek bir başka çalışan motivasyonu girişimi ise onlara otomobil kredisi vermektir. Şirkete uzun yıllardır hizmet veren çalışanlara bir otomobil planı hakkı tanınmalıdır. Bu planda, seçtikleri bir otomobilin maliyeti, çalışanın maaşından yapılacak kesintilerle karşılanmalıdır. Bu, önemli bir çalışan motivasyonu girişimidir; çünkü bir otomobil alacak gücü olmayanlar, bu ek haktan dolayı şirketinizde çalışmaya devam etmek isteyeceklerdir.

    Zaman zaman, daha çok da özel durumlarda, moral yükseltmek adına, çalışanlarınız arasındaki dostluğu pekiştirecek etkinlik ya da partiler düzenleyebilmeniz gerekir. Biraz güzel vakit geçirmenin kuşkusuz kimseye zararı olmayacaktır. Kaldı ki şirketteki herkes çok eğlenecek ve coşacaktır. Yılbaşı partileri ve şirket piknikleri gibi, çalışan motivasyonunu artırmaya yönelik etkinlikler, aşırı çalışmadan yorgun düşmüş çalışanlarınız için güzel bir teşekkür olacaktır.

    Ayrıca, düzenli olarak çalışan çalışanlarınıza iki haftalık ücretli izin hakkı vererek, dinlenmeleri için zaman tanımayı da unutmamalısınız. Yılın büyük bir bölümü ofisinizde tuttuğunuz çalışanlarınıza en azından bu iyiliği yapabilirsiniz.

    Bunlar, çalışanlarınızı motive etmek ve böylece şirketinizin geleceğini garanti altına almak için uygulayabileceğiniz, gerçekten kolay taktiklerdir.
İşlem Yapılıyor
X