Herkesi Kahraman Yapacak Az Bilinen Bir Sır

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • izmirsat
    Member
    • 30-09-2006
    • 1543

    Herkesi Kahraman Yapacak Az Bilinen Bir Sır

    Herkesi Kahraman Yapacak Az Bilinen Bir Sır



    Yazar: Jan Tincher

    Hiç herkesin çözüm bulmaya çalıştığı, ama kimsenin bulamadığı bir toplantıda yer aldınız mı? Herkes kağıtlarına bakıyor; boşluğu süzüyor ya da çıkmaza girmiş bir ifadeyle başını sallıyor. Kimse yanıtı bilmiyor ve yakın zamanda bir yanıt bulabileceğini sanmıyor.

    Hiç evdeki masanızda aklınız karmakarışık bir biçimde ve bir çözüm bulmak için fikir paylaşımında bulunabileceğiniz bir kimse olmadan oturup kaldınız mı?

    Hiç çocuklarınızla ilgili bir sorununuz oldu mu ve kendi gençliğinizle karşılaştırdığınızda bir duvarla karşı karşıya olduğunuzu hissettiniz mi?

    Ne yapıyorsunuz? Pes mi ediyorsunuz? Demek istediğim, her şey bu şekilde sürüp giderse bu konuyu nasıl çözebilirsiniz?

    Peki, aşağıda yazılanları iyi öğrenin; böylece nasıl çözeceğinizi anlayacaksınız. Yalnızca bu da değil; başlıkta belirtildiği gibi bir kahraman olacaksınız!

    Şimdi, yapması çok kolay gibi görünebilir; ama önerime iyi kulak verin. Bir kez bunu öğrendiğinizde, bir daha asla "tıkanıp kalmayacaksınız"!

    Hazır mısınız? İşte, nasıl kahraman olunur sorusunun yanıtı.

    Hiçbir şey düşünemediğinizde ve zihniniz bomboş olduğunda, başparmağınıza bakın.

    Evet, başparmağınız. Başparmağınızda, eğer hayal gücünüzde zaten varsa, "Çağrışım" sözcüğü yazılıdır. Sorununuza bakın. Başparmağınıza bakın. Sorununuza "çağrışım yapan" ve yardımı dokunacak ne görüyorsunuz? Bir kişi, bir nesne, bir tarih, bir zaman dilimi, mor bir fil. Hayal gücünüzü alabildiğine serbest bırakın.

    Bitirdiğinizde durmayın. İşaretparmağınıza bakın. Sorununuza bakın. İşaretparmağınıza bakın.

    İşaretparmağınızda "Birleşim" yazılıdır. Sorununuzla ya da sorununuzun parçalarıyla "birleştirebileceğiniz" ve sorunu tamamen değiştirecek ne var? Renkler, nesneler,
    uyarılar? Hayal gücünüzü alabildiğine serbest bırakın.

    Bu aşamayı tamamladığınızda, ortaparmağınıza yönelin. Sorununuza bakın. Ortaparmağınıza bakın.

    Ortaparmağınızda, "Yeniden düzenle" yazılıdır. Sorunu bir kenara alın ve tekrar bir araya getirin, "yeniden düzenleyin", farklı bir tutumla, farklı bir alanda ve hatta mecbursanız farklı bir iklimde. Bitirdiğinizde, sorunu tamamen farklı bir açıdan görebileceksiniz.

    Şimdi, yüzükparmağınıza bakma sırası geldi. Sorununuza bakın. Yüzükparmağınıza bakın.

    Yüzükparmağınızda "Uyarla" yazılıdır. Sorununuz ya da sorununuzun bir bölümü için, daha iyi sonuç vermesi ya da daha çok işe yaraması amacıyla neyi "uyarlayabilirsiniz"? Hayal gücünüzü alabildiğine serbest bırakın.

    Küçükparmağınıza bakın. Sorununuza bakın. Küçükparmağınıza bakın.

    Küçükparmağınızda "Yerine başkasını koy" yazılıdır. Neyin "yerine başkasını koyabilirsiniz"? Bir renk, bir doku, bir şekil? Hayal gücünüzü alabildiğine serbest bırakın.

    Şimdi, avuç içinize bakın. Sorununuza bakın. Avuç içinize bakın.

    Avuç içinizde "Büyütün" yazılıdır. Bunu hatırlamak kolay olmalı; çünkü avuç içinizi bir büyüteç gibi kullanmayı gözünüzde canlandırabilirsiniz. Akıllıca, değil mi? Şimdi, zihninizde sorunu bir kenara alın ve her parçayı ya da alanı BÜYÜTÜN, daha büyük ya da küçük olabilecek ne olabilir diye dikkatle bakın. Sorunun her bir parçasını açıkça görebilmek için onu büyüttüğünüzde, aynı zamanda her alanı ya da nesneyi tekrar çağrıştırabilir, birleştirebilir, yeniden düzenleyebilir ya da bir başkasıyla değiştirebilirsiniz.

    Bu yöntem, "Ben yapamam" mantığını ortadan kaldırır; çünkü söz konusu 6 sözcüğü kullanarak her zaman bir sonuca varabileceğinizi bilirsiniz. Bu da hiç kuşkusuz "Ne yapacağımı bilmiyorum" sözlerinden daha iyidir.

    Önemli olan, kullanabilmek üzere sözcükleri hatırlamanızdır. Bir şeye bakıp hiçbir sonuç çıkaramadığınzda, başparmağınıza bakma zamanı gelmiştir. Bu, zihninize bir odak noktası kazandıracak ve sözcük çağrışımlarını başlatacaktır: Çağrışım, Birleştirme, Yeniden Düzenleme, Uyarlama, Yerine Bir Başkasını Koyma, Büyütme.

    Bir kahraman olmak harika bir duygu, değil mi? Tamam, kabul ediyorum, her seferinde kahraman olmayacaksınız; ama her fırsatta günü kurtarmak, mükemmel bir duygudur.

    İPUCU: Bu küçük tekniği, yanınızda çalışanlara, arkadaşlarınıza ve ailenize öğretin! Bunun için size minnettar olacaklar!
İşlem Yapılıyor
X