Nokia'dan virüs korumalı akıllı telefon

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    Nokia'dan virüs korumalı akıllı telefon

    Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Nokia, bütünleşik megapiksel kameralı yeni akıllı telefonunu tanıttı. Gelecek ay piyasaya çıkacak olan 6670'in özellikleri arasında F-Secure'un sağladığı gelişmiş anti-virüs yazılımı da var. ZDNet'in haberine göre Symbian işletim sistemi ile çalışan 6670, Series 60 ailesinin mobil virüs koruma sunan ilk üyesi. Nokia halen Communicator modeli akıllı telefonlar için virüs koruma özelliği sunuyor, ancak 6670'in virüs koruma yazılımının çok daha gelişmiş olacağı söyleniyor. Ancak mobil virüs yazılımı cihaza yüklenmiş olarak gelmeyecek. Kullanıcılar F-Secure'ün web sitesiden yazılım ve aylık güncellemeleri ücret karşılığında indirebilecek.

    GELİŞMİŞ GÖRÜNTÜLEME SEÇENEKLERİ

    1152 X 864 piksel fotoğraf çekebilen yeni akıllı telefon çoğu benzer telefonda olduği gibi video kayıt ve fotoğraf işleme yazılımıyla birlikte geliyor. İnternet tarayıcısı da olan cihaz, e-posta eklentileri ve PDF dosyalarını açabiliyor. Katlanabilir kablosuz klavye desteği de sunan yeni 6670, Bluetooth özelliği sayesinde kablosuz çıkış alabiliyor.

    Nokia, yeni 6670'ı tüketicilerin kablosuz ürünlere yönelik talebine yanıt olarak nitelendiriyor. Avrupa ve ABD için iki ayrı versiyonu bulunan cihazın fiyatı yaklaşık 614 dolar.

    NOKIA EV GÜVENLİÐİ PAZARINDA

    Nokia dün 6670'in yanı sıra ilk kablosuz ev gözetleme (home monitoring) sistemini de tanıttı. Dijital kamera ile GSM alıcı-vericisini birleştiren sistem kısa mesaj, resim ya da hareketli görüntüleri doğrudan cep telefonuna yollayabiliyor. Evin içinde bir hareket ya da sıradışı bir müdahale tespitt ettiğinde megapiksel kalitesinde görüntü kaydedebilen sistem ayrıca evin içindeki ısı değişikliklerini de algılayabiliyor.
İşlem Yapılıyor
X