Erkek Sağlığı - ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • drturgut
    Member
    • 16-09-2004
    • 1562

    Erkek Sağlığı - ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ

    ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ


    Erkek tipi saç dökülmesi saçta androjenlerin(erkeklik hormonu) etkilerine karşı kalıtsalbir duyarlılık nedeniyle oluşur. İnsanlardaki, özellikle erkeklerdeki saç dökülmelerinin %95 gibi büyük bir bölümünü oluşturur. Beyaz ırkta diğer ırklara göre daha fazla görülmektedir. Tüm erkeklerin üçte ikisinde klinik olarak gözlenen bir erkek tipi saç dökülmesi olduğu varsayılmaktadır.

    Erkek tipi saç dökülmesi klinik olarak ilerleyen yaşla birlikte giderek artan bir seyir gösterir. 20 yaştan sonra başlayan alın-saç çizgisinin giderek önden arkaya doğru ilerlediği ve açılma alanlarında dağınık, seyrek saçlar bulunduğu görülür. Saç foliküllerinin ilerleyen biçimde minyatürleşmesi sonucunda kafa derisinde gözle görülür saç dökülmesi ortaya çıkar.

    Saçlı deride testosteronun dihidrotestosterona (erkeklik hormonunun dokularda oluşan en aktif şekli) dönüşümündeki hızlanma ve dihidrotestosteron miktarının artışı normal saç kıllarının, büyümeyen cılız vellüs (ayva tüyü) tipi kıllara dönüşümünü sağlar.

    Testosteronun dihidrotestosterona dönüşümünü sağlayan enzim redüktaz enzimi olup, muhtemelen erkek tipi saç dökülmesinden birincil olarak sorumludur. Günümüzde erkeklerin en önemli kozmetik problemi olan erkek tipi saç dökülmesi nin önlenmesi veya giderilmesi ile ilgili araştırmalar insanlık tarihi kadar eskidir. Piyasada yüzlerce bitki ve yosun ekstrelerinden hazırlanan çeşitli losyon, şampuan ve haricen kullanılan karışımların yaygın olarak kullanıldığı erkek tipi saç dökülmelerinde etkinliği bilimsel olarak gösterilebilmiş sadece iki preparat mevcuttur.

    Bunlardan ilki antihipertansif bir ilaç olan minoxidilin %2 ve %5'lik solüsyon şeklindeki formları erkek tipi saç dökülmelerinde kullanılabilir. Etki mekanizması kesin olarak bilinmemekle birlikte saçlı derideki kan akımını arttırarak saç gelişimini sağladığı ileri sürülmektedir. Erkek ve kadın hastalarda da kullanılabilen minoxidil, topikal formlarda oldukça güvenli bir ilaçtır. Nadiren görülen kan basıncı düşmesi, saçlı deride irritasyon, kızarıklık, yanma, kaşıntı ve kuruluk istenmeyen yan etkileri arasındadır.

    Son yıllarda geliştirilen ve erkek tipi saç dökülmelerinde oldukça etkili olduğu bildirilen bir diğer ajan ise finasterid etken maddeli ağız yoluyla alınan bir ilaçtır.Tip II -redüktaz enzimini inhibe ederek, testosteronun dihidrotestosterona dönüşmesini engelleyerek serum ve saçlı derideki dihidrotestosteron düzeyini azaltır. Günlük 1 mg. dozda finasterid'in 2 yıldan uzun süren klinik çalışmalarda saç dökülmesini durdurduğu veya yavaşlattığı ve saç büyümesini arttırdığı gözlenmiştir. Tedaviye başlandıktan itibaren 3. ayda iyileşmenin gözlendiği ilaç tedavisi sırasında yapılan çalışmalarda ciddi bir yan etki oluşmadığı bildirilmektedir.

    Tedavi sırasında %1-2 oranında ortaya çıkabilecek >> cinsel isteksizlik, erektil disfonksiyon (penis ereksiyon kaybı ) ve ejekülat volumünün azalması dışında yan etki gözlenmemekte ve istenmeyen tüm etkilerin geri dönüşümlü olduğu vurgulanmaktadır. Ayrıca yapılan çalışmalar finasteridin erkek tipi saç dökülmesi olan postmenapozal kadınlarda etkisiz olduğunu göstermiştir.



    NOT: annsccu BU SAYFA SADECE BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR! ONLİNE TEDAVİ AMACI GÜTMEZ. LÜTFEN TEDAVİ İÇİN UZMAN DERMATOLOJİ HEKİMİNE BAŞVURUNUZ : )
    Son düzenleme drturgut; 27-01-2007, 23:13.
  • drturgut
    Member
    • 16-09-2004
    • 1562

    #2
    Konu: Erkek Sağlığı - ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ

    Bir örnek daha

    Yorum

    • drturgut
      Member
      • 16-09-2004
      • 1562

      #3
      Konu: Erkek Sağlığı - ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ

      Yine androjenik yani erkek tipi kelliğin tedavisi ile ilgili yakın tarihli bir GAZETE haberi: (SABAH - 13 / 12 / 2005)

      Kellik tedavisinin yeni umudu soya fasulyesi

      Ne yazık ki, erkeklerin çoğunun, daha elli yaşına gelmeden saçları dökülmeye başlar. Bir erkeğin babası, amcası, dayısı veya dedesinin saçları dökülmüşse, kendisinin bu aile geleneğinin (esasında genetik kodlamanın) dışında kalması pek olası değildir. İnsanoğlu, çok eskiden beri, saç dökülmesine çare arıyor. Birçok araştırma ve özellikle gen mühendisliği ciddi ümitler vaat ediyor ama erkeklerin çoğu, hala saçlarının yasını tutmaya devam ediyorlar. Son ümidimiz, soya fasulyesi sindirilirken açığa çıkan, 'equol' adlı bir madde. Equol, prostat kanserine ve saç dökülmesine karşı şaşırtıcı sonuçlar sergiliyor. Mutlu sona yaklaştık mı acaba? Galiba biraz daha beklememiz lazım ama yine de haberler iyi! Equol maddesi, Cincinatti Çocuk Hastalıkları Merkezinden Dr. Kenneth Setchell tarafından 20 yıl önce keşfedilmişti. Tıp her ne kadar hızlı ilerliyorsa da, deneyler ve araştırmalar yine de zaman alıyor.

      EQUOL'İN FAYDALARI

      * Erkeklerin saçları neden dökülür? Erkeklerdeki saç dökülmesine, 'Androgenik alopesi' adı verilir. Bu sorunun tek nedeni, erkeklik hormonu olan testesteron'un, bütün erkeklerde, yüzde 10 oranında dihidrotestesterona (DHT) dönmesidir. Yani saçın dökülmesine neden olan, doğrudan doğruya erkeklik hormonu testesteron değil onun dihidrotestesterona (DHT) dönüşmüş şeklidir. DHT'nin görevi, anne karnındaki erkek bebeğin cinsel organının gelişmesini sağlamaktır. Ayrıca kadınlarda da az miktarda bulunur ve kadında cinsel isteği arttırır. Gelgelelim, diğer sonuçları iç açıcı değildir. Çünkü DHT bir yandan saç dökülmesine neden olurken, öte yandan prostat büyümesinden ve prostat kanserlerinden de sorumludur. İnsanlar her şeyde teselli ararlar. Kel kalan erkeklerin de, erkeklik hormonu güçlü olduğu için, saçlarının döküldüğünü söyleyenler olur. Kulağa hoş gelebilir ama bunun gerçekle bir ilişkisi yoktur.

      * Soya çok yönlü bir çözüm olabilir: Yakın bir zamana kadar kelliğin en etkili tedavisi, erkek vücudundaki testesteron hormonunun DHT'ye dönüşümünü engelleyen bazı ünlü ilaçlardı. Ancak bunların bazı yan etkileri olabiliyordu. Soya fasulyesinden elde edilen 'equol' ise bu sorunları ortadan kaldırıyor. Çünkü vücutta DHT oluşumunu engellemiyor, sadece onu etkisizleştiriyor. Yani DHT oluşuyor, hormonal döngü normal seyrinde devam ediyor, ancak soya fasulyesinin sindirimi sırasında oluşan equol maddesi, DHT fazlasını bloke ederek, işlevsiz hale getiriyor. Bu çok önemli bir buluş. Böylece yalnız kelliğin değil prostat kanserlerinin de önlenmesi mümkün olabilir.

      * Yan etkilere veda! Gerek kellik, gerek prostat kanseri için uygulanan en etkili tedaviler, genellikle vücuttaki testesteron hormonunu ve onun DHT'ye dönüşümünü azaltmaya dayanır. Ama bu ilaçları alan erkekler, testesteron seviyeleri aşağı çekilince bitkin düşerler ve iktidarsızlık tehditi ile baş etmeye çalışırlar. Bu nedenle Equol'un androjenleri yani erkeklik hormonlarının yararlı etkilerini önlemeden, zararlarını yok etmesi çok etkileyici bir olasılık.

      BAKLAGİL TÜKETİN

      * Daha fazla soya yiyin ve yeşil çay için: İlginç olan başka bir konu, soyanın sindirimi sırasında herkesin equol üretememesi. Equol üretimi yapabilen insanların oranı, ortalama yüzde 30-50 arasında. Araştırmalar soya ürünlerini ve yeşil çayı daha sık tüketenlerin daha rahat equol üretebildiğini gösteriyor. Japonya'da prostat kanserleri, şişmanlık, kellik gibi sorunlar batı ülkelerine ve Orta Doğu'ya oranla yüzde 45 oranında daha düşük. Bu imtiyazın altında yatan neden soya tüketimi olabilir.

      * Equol kaynağı olan gıdalar: Equol maddesi, soya fasulyesi ve soya ürünlerinin (soya unu, kıyması, soya sütü, tofu, soya filizi vs.) yanı sıra, diğer kuru baklagiller (nohut, mercimek, kuru fasulye) ve koyu yeşil yapraklı sebzelerde (ıspanak, marul, pazı, semizotu
      ) bulunuyor.

      Yorum

      • anterior
        Senior Member
        • 06-11-2006
        • 6453

        #4
        Konu: Erkek Sağlığı - ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ

        Saç kaybı özgüveni sarsıyor

        Avrupa'da 5 ülkede yapılan bir anket çalışması, saç dökülmesi yaşayan erkeklerin, bedenlerine ilişkin özgüvenlerinde önemli sorunlar yaşadığını ortaya koydu.

        Uluslararası ilaç firması Merck Sharp&Dohme'nin desteğiyle Gallup Spain adlı araştırma şirketi tarafından Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Birleşik Krallık'ta (Britanya) yaklaşık bin 500 erkeğin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, saç kaybının erkeklerdeki psiko-sosyal etkilerini gözler önüne seriyor.

        Çalışmaya davet edilen bin 500 kişiden, saç kaybı sorunu yaşadığını bildiren 729 kişi üzerinde yoğunlaşan araştırmada, saç, kişinin kendisi için yaptığı imgesel değerlendirmede önemli bir faktörolarak ortaya çıktı.

        Katılımcıların çoğunun, saç kaybıyla birlikte "kendi bedenlerine ilişkin beğenilerinin olumsuz etkilediği" yönünde görüş açıkladığı araştırmada, erkeklerin yüzde 43'ü kişisel çekiciliğe olan inançlarının azaldığını, yüzde 42'si kel olma korkusu yaşadıklarını, yüzde 37'si yaşlı görünme endişesi taşıdıklarını, yüzde 21'i de depresyon yaşadıklarını bildirdi.

        ENDİŞELER YERSİZ DEÐİLMİŞ

        Öte yandan, saç dökülmesi sorunu yaşayan erkekler hakkında kadınların bakış açısını belirlemek amacıyla yine Avrupa'da yapılan bir başka araştırmada, erkeklerin saç dökülmesi karşısında yaşadıkları endişelerin pek de yersiz olmadığını ortaya koyuyor.

        ICM Direct Reserch firması tarafından Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve İsveç'te yaşayan, 20 ile 39 yaşları arasındaki bin bekar kadına yöneltilen sorular ışığında yapılan değerlendirmede, genç Avrupalı kadınların, kel ya da kelleşmekte olan erkeklerden çok, saçlıerkekleri çekici bulduğu tespit edildi.

        Katılımcılardan yüzde 75'inin, gür saçların sıradan bir erkeği daha çekici kıldığı görüşünü dile getirdiği araştırmada, kadınlar saç dökülmesiyle mücadele konusundaysa erkeklere büyük çoğunlukla (yüzde 79) destek vereceklerini, yüzde 44'ü de erkeklerin saç dökülmesine teslim olmadan önce mutlaka tedaviyi denemeleri gerektiği görüşünü ifade etti.

        Yorum

        • herodot
          Member
          • 11-03-2006
          • 1182

          #5
          Konu: Erkek Sağlığı - ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ

          paylaşım için sağol ama bu aralar piyasada adından söz ettiren ürünler var vichy ve bioxcin gibi.bu ürünler hakkında fikri olan var mı?yani işe yarıyor mu?

          Yorum

          • s.o.s58
            Member
            • 13-06-2006
            • 1661

            #6
            Konu: Erkek Sağlığı - ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ

            Originally posted by herodot View Post
            paylaşım için sağol ama bu aralar piyasada adından söz ettiren ürünler var vichy ve bioxcin gibi.bu ürünler hakkında fikri olan var mı?yani işe yarıyor mu?

            ewet bioxcin nin iki çeşidi var şampuan ve ampul şekli şampuan değilde ampul olanının faydası var hem dökülmeyi durduruyo hemde çok azda olsa çıkarıyo memnun kalanlar var tabi kullanmadım, ben ecz. de çalışıyorum yinede yanıltmış olmıyım.

            tedavi şekli 3 kutu 6 aylık tedavi süresi daha sonrası size kalmış.

            bir kutuda 24 ampul var
            ilk kutu kullanım şekli günde 1 ampul saça uygulanıyor.

            ikinci kutu kullanımı 2-3 gün arası 1 ampul saça uygulanıyor.

            üçüncü kutu ise 3-5 gün arası 1 ampul saça ugulanıyor tedavi şekli bu zaten içinde prospektüsü var.

            3 kutudan sonra isteğe göre tedaviye devam edebilirsin tabi zararı yok.
            1 KUTUSUNUN FİYATI 89 YTL.

            sadece bildiğimi söyledim sonra beni kandırdın ben faydasını görmedim diye kızma sakın.:D

            Yorum

            • drturgut
              Member
              • 16-09-2004
              • 1562

              #7
              Konu: Erkek Sağlığı - ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ

              Arkadaşlar topiğimiz bilgilendirme amaçlıdır. Online tanı-tedavi amacında değiliz. Bilgilerinizi rahatça paylaşınız. Verdiğiniz bilgilerden dolayı kimseye karşı sorumlu olmazsınız. Burası teşhis - tedavi kurumu değildir...

              Birde protez saç ) ve saç ektirme de var tabii

              Yorum

              • herodot
                Member
                • 11-03-2006
                • 1182

                #8
                Konu: Erkek Sağlığı - ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ

                Originally posted by s.o.s58 View Post
                ewet bioxcin nin iki çeşidi var şampuan ve ampul şekli şampuan değilde ampul olanının faydası var hem dökülmeyi durduruyo hemde çok azda olsa çıkarıyo memnun kalanlar var tabi kullanmadım, ben ecz. de çalışıyorum yinede yanıltmış olmıyım.

                tedavi şekli 3 kutu 6 aylık tedavi süresi daha sonrası size kalmış.

                bir kutuda 24 ampul var
                ilk kutu kullanım şekli günde 1 ampul saça uygulanıyor.

                ikinci kutu kullanımı 2-3 gün arası 1 ampul saça uygulanıyor.

                üçüncü kutu ise 3-5 gün arası 1 ampul saça ugulanıyor tedavi şekli bu zaten içinde prospektüsü var.

                3 kutudan sonra isteğe göre tedaviye devam edebilirsin tabi zararı yok.
                1 KUTUSUNUN FİYATI 89 YTL.

                sadece bildiğimi söyledim sonra beni kandırdın ben faydasını görmedim diye kızma sakın.:D
                evet önemli olan bilgi paylaşmak ve hiçbir konuda garanti verilemez tabi.ya bizim antepte bioxcinin fiyatı 170 ytl.ama siz 89 ytl den bahsediyorsunuz.(ampul içeren bir kutu ve bir şampuan)nasıl oluyor?

                Yorum

                • drturgut
                  Member
                  • 16-09-2004
                  • 1562

                  #9
                  Konu: Erkek Sağlığı - ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ









                  Birkaç farklı derecelerde saç dökülmesi örneği .. :rolleyes:

                  Yorum

                  • ferikler
                    Member
                    • 05-05-2006
                    • 1114

                    #10
                    Konu: Erkek Sağlığı - ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ

                    valla arkadaşlar ben kimseyi yanıltmış olmıyayım ama bioxcin ve şampuanını dökülmesini durdurma amacı ile kullandım ama zaten 24 tane ampul var bitene kadar kullandım birşey farketmedim açıkçası,hatta başımdada küçük küçük yaralar kabuklar oluşmaya başladığını hissettim kullandıktan sonra ben yeminle bıraktım açıkçası,şu an hatta orjinal zeytinyağlı sabun kullanıyorum şu an memnunum hatta başımdaki yara ve kabuklarda iyileşti saygılarımla

                    Yorum

                    • antobelli
                      Banned
                      • 24-05-2004
                      • 532

                      #11
                      Konu: Erkek Sağlığı - ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ

                      bu işler şampuan ile olmuyor benim gibi saç ektir kurtul diyeceğim ama 3 ay beklemem lazım

                      Yorum

                      • herodot
                        Member
                        • 11-03-2006
                        • 1182

                        #12
                        Konu: Erkek Sağlığı - ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ

                        Originally posted by antobelli View Post
                        bu işler şampuan ile olmuyor benim gibi saç ektir kurtul diyeceğim ama 3 ay beklemem lazım
                        konuyu açar mısın biraz.bize geniş bi şekilde anlatsan seeviniriz...

                        Yorum

                        • antobelli
                          Banned
                          • 24-05-2004
                          • 532

                          #13
                          Konu: Erkek Sağlığı - ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ

                          Originally posted by herodot View Post
                          konuyu açar mısın biraz.bize geniş bi şekilde anlatsan seeviniriz...
                          denemediğim şampuan ilaç kalmadı yinede saçları kaybettim bende ektirdim yaklaşık 6000 saç ekildi ancak ekilen saçlar 3 ay içinde dökülüp yenisi çıkacak o yüzden gerçek sonucu o zaman görebileceğim nasıl ekilyor dersen enseden deri ile birlikte alınıp tek tek ayırıyorlar daha sonra saçsız bölgede açtıkları deliklere yerleştiriyorlar ağrı sadece ilk vurdukları iğne ağrısı başka ağrı yok bana maliyeti 1200 avro heyecanla bekliyorum

                          Yorum

                          • herodot
                            Member
                            • 11-03-2006
                            • 1182

                            #14
                            Konu: Erkek Sağlığı - ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ

                            Originally posted by antobelli View Post
                            denemediğim şampuan ilaç kalmadı yinede saçları kaybettim bende ektirdim yaklaşık 6000 saç ekildi ancak ekilen saçlar 3 ay içinde dökülüp yenisi çıkacak o yüzden gerçek sonucu o zaman görebileceğim nasıl ekilyor dersen enseden deri ile birlikte alınıp tek tek ayırıyorlar daha sonra saçsız bölgede açtıkları deliklere yerleştiriyorlar ağrı sadece ilk vurdukları iğne ağrısı başka ağrı yok bana maliyeti 1200 avro heyecanla bekliyorum
                            1-neden 6000 saç?
                            2-saç miktarına göre mi fiyat biçiyorlar?
                            3-tekrar saç çıkmazsa ne olacak?

                            Yorum

                            • antobelli
                              Banned
                              • 24-05-2004
                              • 532

                              #15
                              Konu: Erkek Sağlığı - ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİ

                              Originally posted by herodot View Post
                              1-neden 6000 saç?
                              2-saç miktarına göre mi fiyat biçiyorlar?
                              3-tekrar saç çıkmazsa ne olacak?
                              1-enseden aldıkları saçlı derideki saç yoğunluğuna bağlı ama bir seferde 4000 ile 6000 arasında saç ekebiliyorlar benim ensede saç yoğun olduğu için 6000 saç ekildi dedim 5800 kadar saydım ondan sonrasını saymadım

                              2- piyasadaki genel fiya 2.000,00 ile 3.000,00 YTL arasında

                              3- ömür boyu garantili çünkü ensedeki saç dökülmüyormuş sadece ekilen saçlar yani kıllar dökülüyor ama kök duruyor o yüzden gerçek saçlar 3 ay sonra çıkmaya başlıyor

                              nasıl saydın derseniz saç olmayan yerleri delerlerken tuhaf bir ses çıkıyor rahatlıkla sayabilirsiniz

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X