Hawking'e Copley Madalyası

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    Hawking'e Copley Madalyası

    Ünlü astrofizikçi Stephen Hawking, teorik fizik ve kozmolojiye yaptığı katkılardan dolayı Copley Madalyası’na layık bulundu.Copley Madalyası, İngiltere’nin bilim akademisi Kraliyet Cemiyeti tarafından ilk kez 1731 yılında verilmişti. Copley Madalyası’nın önceki sahipleri arasında Charles Darwin, Albert Einstein, Louis Pasteur, Francis Crick ve Kaptan James Cook bulunuyor. Hawking madalyanın kendisine verilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu hayatımın ödülü oldu, Darwin ve Einstein ile yanyana adımın anılması büyük şereftir” ifadesini kullandı.

    Dünyanın en eski üniversitelerinden Cambridge’te öğretim üyeliği yapan 64 yaşındaki Hawking, kara delikler ve evrenin yapısıyla ilgili yaptığı araştırmalarla biliniyor. Hawking ayrıca tüm zamanların en çok satan bilim kitaplarından ‘Zamanın Kısa Tarihi’nin de yazarı. Geçirdiği bir hastalık sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan Hawking, buna karşın ülke ülke gezerek konferanslar veriyor.




    İngiliz Kraliyet Cemiyeti adına bir açıklamada yapan kurum başkanı Lord Rees, “Hawking, Einstein’dan sonra uzay araştırmalarına büyük kaktılar yapmış önemli bilim insanlarından biridir, madalya onun 40 yıllık kariyerinin bir kanıtıdır” dedi.

    HAWKING: EN YAKIN ZAMANDA BEN DE UZAYA ÇIKACAÐIM


    Kozmolojiye yaptığı hizmetlere bir teşekkür olarak İngiliz astronot Piers Sellers, Temmuz ayında Uluslararası Uzay İstasyonu’na bir Hawking plaketi taşımıştı. Hawking de BBC’ye verdiği bir demecinde yakın zamanda sivil uzay havacılığı yoluyla uzaya çıkmak istediğini belirtmişti. Hawking daha önce de insanoğlunun geleceğinini uzayda olduğu ve diğer gezegenlerde koloniler kurması gerektiğini dile getirmişti.

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






İşlem Yapılıyor
X