Wimax Ambulans hayat kurtaracak...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Wimax Ambulans hayat kurtaracak...


    Türk Telekomünikasyon A.Ş ve Intel işbirliğinde başlatılan uygulamanın ilk denemesi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle Numune Hastanesi'nde yapıldı. Hastanede düzenlenen törende konuşan Yıldırım, haberleşmenin en temel ihtiyaç olduğunu, bu alandaki teknolojik yeniliklerin insan yaşamını kolaylaştırdığı ölçüde anlam taşıdığını ifade etti.
    Haberleşme ve iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmelere işaret eden Yıldırım, 1940 sonrasında bilgisayarların bütün yaşamı değiştirdiğini kaydetti. Türkiye'de de 1980 sonrasındaki projelerle bu alanda büyük ilerleme kaydedildiğini anlatan Yıldırım, bu ilerlemenin en belirgin olarak cep telefonu sektöründe görüldüğünü, cep telefonu abonesinin 53 milyona ulaştığını belirtti.
    Türkiye'nin sesli iletişimde temel bir problemi olmadığını vurgulayan Yıldırım, ülkeyi bilgi toplumuna dönüştürmeye çalıştıklarını, nüfusunun yüzde 52'sinin 25 yaş ve altında nüfusa sahip olan Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşümünde en güçlü silahının gençler olduğunu vurguladı.
    Yıldırım, bilgi toplumuna dönüşüm kapsamında Türkiye'nin 2013 yılına ilişkin iddialı hedeflerinin bulunduğunu, bazı göstergelerin bu hedefe ulaşılacağını ortaya koyduğunu dile getirdi.
    Bakan Yıldırım, bu teknolojiden yararlanılarak hastanelerdeki tıbbi hataların da azaltılabileceğini dile getirdi.
    Intel Türkiye Genel Müdürü Ege Ertem de Wimax teknolojisinin ilk denemelerinin Türkiye'de 2003 yılında yapıldığını, 2005 yılında da Yozgat'taki okullarda pilot olarak uygulandığını anımsattı. Ertem, Türkiye'nin teknoloji kullanımında hızla üst sıralara yükseldiğini ancak alınması gereken daha çok yol bulunduğunu ifade etti. Numune Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mahmut Koç, hastane olarak teknolojiyi yakalama çalışmalarının süreceğini belirtti ve wireless (Kablosuz internet erişimi) teknolojisinin hastaneye yerleştirilmesinde Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve Türk Telekom Genel Müdürü Doany'den yardım istedi.
    Konuşmaların ardından, Numune Hastanesine ulaşmak üzere Aydınlıkevler'den hareket eden ve kablosuz erişim teknolojisiyle donatılan İl Sağlık Müdürlüğüne ait ambulansla bağlantı kuruldu. Ambulansta bulunan hastanın görüntüsünün yanı sıra, sağlık bilgileri, belirli periyotlarla Wimax teknolojisi sayesinde kesintisiz olarak hastaneye aktarıldı ve hastaneye ulaşıldığında hastaya yapılacak müdahaleler, hasta henüz yoldayken tespit edildi.


    AA
İşlem Yapılıyor
X