kyoto DCI- problemleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • yenice
    Junior Member
    • 24-08-2004
    • 9

    kyoto DCI- problemleri

    Bendeki Kyoto receiver ön yüzünde sol tarafta Kyoto 9900 DCI-Plus yazıyor sağ tarafta ise DiseqC 1.2 yazılı. Arkasında da beyaz bir etikette 9900 DCI- yazısı var.

    Menüden bakınca cihaz bilgileri şöyle:
    Tarih: 2/7/2003
    Yazıım Ver: 9900 DCI Plus
    Donanım Ver: AC 4700

    Bu cihaz bana bir arkadaştan hediye olarak geldi. Daha önce kendisi sabit antenle Hispasatı seyretmiş bu aleti kullanarak. Şimdi ben yeni anten filan aldım ama anteni daha kurmadım. Bu receiver nasıl çalışıyor kitapçığından okuyup anlamaya çalışıyorum. Anteni bir odada kurdum (iyice anlayınca da çatıya çıkarıp kuracağım), receiver ile next v-box ve motor kontrolu yaparak anteni çevirip limitleri belirletebiliyorum. Ancak bu receiver hakkında bazı sorularım var:

    1) Saat ayarları menüsünde saat dışında herşeyi değiştirebiliyorum. Ne yaptıysam saat ayarı değişmedi hep 00:00 duruyor. Uzaktan kumanda aleti üzerinde yukarı, aşağı, sağ, sol okları, sayı girmeyi, page up, page down herşeyi denedim, olmadı. Bunun bir başka yolu varmı?

    2) Receiver üzerinde Hispasat bulunmuş. Ama ben yeni bir uydu ayarlamak için (örneğin 28 Doğu Astra'ya ayar yapmak için) bir yerlerden 12051 v 27500 girip sonra çanağı oynatarak görüntü almaya çalışmam lazım. Ama receiver üzerinde bunu nereden yapacağımı bilemedim. Menüde bunu nasıl yapacağımı açıklarmısınız?

    3) Çanağı receiver ile kumanda ederken sağa ve sola döndürecek şekilde, yani çanağa arkadan bakıldığında receiver uzaktan kumandaya sağ tuş basıldığında çanak batıya, sol tuş basıldığında doğuya dönüyor. Bu tamam. Ancak receivera limitleri verirken doğu limiti ve batı limitinin yerleri ters oluyor. Motor kablosunun uclarını değiştirirsem de bu sefer kumanda sol tuşu çanağı batıya çeviriyor. Nerede hata yapıyorum acaba? Sensör kablo uçlarını da ters çevirdim sonuç değişmedi.

    4) Aleti önceden kullanan onunla Hispasatı bulmuş, kanalları ayarlamış. Ancak ben şimdi menülerden yararlanarak herhangibir başka uyduya anteni döndürüp yeni anten pozisyonunu receiver kumandası ile hafızaya aldırıyorum. Ancak menuden çıkınca anten hep hispasata dönüyor. Oysa menuden çıkınca da yeni uydunun yönünde antenin kıpırdamadan kalması nasıl sağlanıyor?
İşlem Yapılıyor
X