Sözde Ermeni Soykırım Tasarısına tepki mesajları

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47394

    Sözde Ermeni Soykırım Tasarısına tepki mesajları

    Hürriyet gazetesinin hazırladığı ve oldukça ses getirebileceğine inandığım aşağıdaki kısmını lütfen okuyunuz ve zaman ayırarak mailleri gönderiniz.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/60...rid=3601&oid=1#

    ÖNEMLİ UYARI Hurriyet.com.tr’den gönderdiğiniz tepki mesajı 150 senatör ve temsilciler meclisi üyesine ulaşıyor. Ancak, birçok senatör ve üyenin e-posta adresi korumalı. Bu senatörlere ancak tek tek e-posta yollamanız gerekiyor. Aşağıdaki linkten tüm senatörlerin isimlerine ulaşabilirsiniz.

    Senatör ve Temsilciler Meclisi üyelerinin listesi




    MESAJ METNİDear Member of Congress,
    As citizens of the Turkish Republic , it is our sincere desire that the HR 106 draft is withdrawn and dropped from the agenda indefinitely, as it deserves.
    This draft needlessly drags the US Congress into a period where history and propaganda are mingled. It also attempts to legislate a controversial historic issue and overstrains the Congress jurisdiction. The Turkish Republic , a 60-year ally of the US , is unfairly and unjustly blamed for events that are claimed to have occurred in 1915.
    These efforts also ignore calls by the Turkish Government and the Turkish Parliament. Both invited all interested historians to research all the relevant archives and records and reach a joint conclusion on what exactly happened. Turkey still expects a positive response to this initiative. Historic events need to be tackled by historians and not by elected public officials. Politicians should determine the future not the past. Moreover, there are two sides in this issue.
    We understand that the aforementioned draft is a by-product of domestic US politics. The interest groups that are campaigning for this resolution may be your electorates. We Turks may not have the matching electorate and vote numbers, nor the lobbying power. Still, we are 70 million Turks honorably living in a strategically important geography for centuries. This geography is also deemed vital for US interests.
    Similarly, millions of our Turkic brethren In Eurasia, the US, Europe, the Middle East , Balkans and elsewhere are monitoring these developments very closely. We expect that the US Congress will avoid insulting the Turkish nation, especially at a time when the US needs friends in our geography. Turkish Nation is expecting a friendship message from the US . Tepkini yollamak için tıkla




    MESAJ METNİNİN TÜRKÇESİ
    Sayın Kongre üyesi,

    Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak, HR 106 numaralı tasarının Kongre gündemine bile alınmadan ait olduğu rafa kaldırılmasını diliyoruz.
    Adı geçen tasarı, tartışmalı bir tarihi konuya ABD Kongresi'ni gereksiz yere taraf yapmakta ve tarihle propagandanın birbirine karıştığı bir dönem konusunda ABD Kongresi'nin yetki sınırlarını zorlamaktadır.
    1915 yılında yaşandığı iddia edilen olaylar haksız ve insafsız biçimde ABD'nin 60 yıllık müttefiki Türkiye Cumhuriyeti'ne mal edilmektedir. Kaldı ki Türk hükümeti ve TBMM, ilgili tarihçilerin bütün ilgili ülkelerdeki arşivleri tarayarak bu konuda bir sonuca varmalarını önermiştir ve bu çağrısına hala yanıt beklemektedir.
    Tarihi konuların parlamentolar değil, tarihçiler tarafından ele alınması gerekir. Siyasiler geçmişi değil, geleceği belirlemelidir. Üstelik bu konunun iki tarafı vardır.
    Bu tasarının ABD’nin iç politika dengeleri sonucu gündeminize geldiğini görmekteyiz. Bu tasarıyla ABD'yi konuya taraf yapmaya çalışan etnik gruplar, seçmeniniz olabilir. Bu haksız girişim karşısında Türklerin ABD’deki seçmen, lobi ve oy varlığı yüksek olmayabilir. ABD’deki sayımız az olmakla birlikte ABD için hayati önem taşıdığı söylenen bir coğrafyada yüzyıllardır onuruyla yaşayan 70 milyon Türküz. Avrasya, ABD, Ortadoğu, Avrupa ve Balkanlar'da yine milyonlarca Türk asıllı kardeşimiz kalpleri bizimle çarparak bu gelişmeleri izlemektedir. ABD’nin Ortadoğu’da dostlara en çok ihtiyacı olduğu şu günlerde iç siyasi hesaplar uğruna Türk milletini rencide etmemenizi diliyoruz. Türk halkı, ABD Kongresi'nden bir dostluk mesajı beklemektedir.

    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

  • CDD
    Senior Member
    • 06-07-2005
    • 5289

    #2
    Konu: Sözde Ermeni Soykırım Tasarısına tepki mesajları

    Konu kimsenin ilgisini çekmedi galiba senetör mail linkerinin bazıları açılmıyor açılanlara attım.

    Yorum

    • antobelli
      Banned
      • 24-05-2004
      • 532

      #3
      Konu: Sözde Ermeni Soykırım Tasarısına tepki mesajları

      gönderdim umarım dikkate alınır bu mailler

      Yorum

      • anterior
        Senior Member
        • 06-11-2006
        • 6453

        #4
        Konu: Sözde Ermeni Soykırım Tasarısına tepki mesajları

        Dün gönderdim...

        Yorum

        • ersinaylin
          Member
          • 02-06-2004
          • 1271

          #5
          Konu: Sözde Ermeni Soykırım Tasarısına tepki mesajları

          bende gönderdim,teşekkürler paylaşım için...

          Yorum

          • muzo1
            Member
            • 19-10-2005
            • 699

            #6
            Konu: Sözde Ermeni Soykırım Tasarısına tepki mesajları

            godermezmiyim.hemde seve seve.godermekten yoruldum.hadi herkes gondersin.ŞEHİTLERİMİZİN VE SOYKIRIMDA ŞEHİT OLANLAR İÇİN

            Yorum

            • anterior
              Senior Member
              • 06-11-2006
              • 6453

              #7
              Konu: Sözde Ermeni Soykırım Tasarısına tepki mesajları

              İşte tepki, işte sonuç

              Uğur Mumcu’ların, Çetin Emeç’lerin Abdi İpekçi’lerin uğradığı suikastlara sessiz kalan ABD Senatosu’nun Hrant Dint için yapacağı göstermelik ve maksatlı kınama kararı dün ertelendi.


              Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nda görüşülmesi istenen protesto kararının amacı, sözde Ermeni soykırımı karar tasarısının ABD Kongresi'ne gelmesi için bir ilk adım niteliği taşıyordu

              Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nda görüşülmesi istenen protesto kararının amacı, sözde Ermeni soykırımı karar tasarısının ABD Kongresi'ne gelmesi için bir ilk adım niteliği taşıyordu.

              Ancak, hurriyet .com.tr'nin başlattığı protesto kampanyası çerçevesinde sizlerin ABD Kongre ve Senato üyelerine gönderdiğiniz yüzbinlerce tepki mesajı başta olmak üzere, dünyadan gelen tepkilerin, erteleme kararında etkili olduğu belirtiliyor.

              Türk-Amerikan Dostluk Grubu Başkanı Egemen Bağış'ın da katkılarıyla oluşturulan protesto metni 24 saat gibi kısa bir süre içinde 200 Türk vatandaşı tarafından Beyaz Saray ve Kongre üyelerine gönderildi.

              Peki, bu erteleme ABD Kongresi’nin sözde Ermeni soykırımı karar tasarından vazgeçildiği anlamına mı geliyor?

              Hayır. Yalnızca Türk milletinin üzerinde bir "şantaj sopası" olarak kullanılacağı anlamına geliyor. Bu yüzden kampanyaya devam ediyoruz.

              ÖNEMLİ UYARI Hurriyet.com.tr’den gönderdiğiniz tepki mesajı 150 senatör ve temsilciler meclisi üyesine ulaşıyor. Ancak, birçok senatör ve üyenin e-posta adresi korumalı. Bu senatörlere ancak tek tek e-posta yollamanız gerekiyor. Aşağıdaki linkten tüm senatörlerin isimlerine ulaşabilirsiniz.
              Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerinin listesi

              Hürriyet

              Yorum

              • anterior
                Senior Member
                • 06-11-2006
                • 6453

                #8
                Konu: Sözde Ermeni Soykırım Tasarısına tepki mesajları

                Ermeni kuruluşlarında hayal kırıklığı

                ABD Senatosunun Dış İlişkiler Komitesinde dün yapılması planlanan Türkiye'ye ilişkin tasarı konusundaki oylamanın ertelenmesi, ABD'deki Ermeni kuruluşlarında hayal kırıklığına yol açtı.


                Ancak, en büyük Ermeni kuruluşu olan Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), tasarının geçmesi için ısrarını sürdüreceğini bildirdi.
                Kuruluştan yapılan yazılı açıklamaya göre, ANCA'nin İcra Direktörü Arap Hamparian, “Bariz şekilde ABD yönetiminin isteği üzerine Senatör Richard Lugar'ın, Senato'nun Hrant Dink'in yaşamına ve anısına saygısını sunmasını erteletmesi, bizi rahatsız etti. Komitenin, bundan sonraki ilk fırsatta, tasarıyı engelleme veya sulandırma çabalarını reddederek orijinal metni kabul etmesini bekliyoruz” dedi.
                Cumhuriyetçi üye Senatör Richard Lugar, “Ermeni soykırımı” terimine atıfta bulunan ifadenin tasarıdan çıkarılmasını isteyerek mevcut metne itiraz etmişti.
                Aslında tasarının hiç geçmemesinden yana olan Türkiye, özellikle gerekçe bölümünde “Ermeni soykırımı” ifadesine yapılan atıftan kaygılanıyor. Ankara, tasarının bu haliyle geçmesi durumunda emsal oluşturmasından endişeleniyor.
                Başkan George W. Bush yönetiminin de, Türkiye'nin bu kaygısını paylaştığı bildirildi.

                Hürriyetİnternet

                Yorum

                İşlem Yapılıyor
                X