Halkbank'a Yabancı Yatırımcı İlgisi...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    Halkbank'a Yabancı Yatırımcı İlgisi...

    Halkbank`a yabancı yatırımcı ilgisi

    Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Halkbank'ın halka arzına yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Halka arzın iptalinin veya ertelenmesinin ise söz konusu olmadığını vurguladı.

    Halkbank'ın halka arzında talep toplama 2 Mayıs tarihinde başlıyor.

    ÖİB, siyasi gerilim nedeniyle piyasada tansiyonun artması yönündeki beklentiye rağmen halka arzı sürdürmekte kararlı.

    Halkbank'ın halka arz işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, 10 veya 11 Mayıs tarihlerinde banka hisselerinin borsada işlem görmeye başlaması hedefleniyor.

    Halkbank'ın ek satış hakkı dahil toplam yüzde 24.98 oranındaki hissesinin İMKB'de halka arz suretiyle özelleştirilmesi çalışmalarını ÖİB'e danışmanlık ve aracılık hizmetleri sunan Goldman Sachs ve İş Yatırım liderliğindeki konsorsiyumlar yürütüyor.

    Halka arzda 1 YTL nominal değerli hissenin satış fiyatının 6.40 - 8 YTL aralığında belirlendi.

    CNN TURK
  • muhalif20
    Banned
    • 10-04-2005
    • 63

    #2
    Konu: Halkbank'a Yabancı Yatırımcı İlgisi...

    üşüştü küresel sermayeciler.
    keşke IMF ci AKP Yunanistana verse.malum yunanistan batı trakya da bir banka şubesi açma talebimize olumlu veya olumsuz bırakın cevap vermeyi kaale bile almazken AKP bankacılık sektörümüzün %3.2 sini Yunan'a verdi.
    yazık bu ülkeye.birileri bizi kandırıyor.

    Yorum

    • babacan58
      Member
      • 20-07-2005
      • 632

      #3
      Konu: Halkbank'a Yabancı Yatırımcı İlgisi...

      finans bank bildiğim kadarıyla kamunun değil sahibide iyi tüccar gimayı koca gurubuyla el sıkışıp sabancılara satann bi adam sonucta satışın akp le ilgisi yok ona bakarsan abn amro 96 milyar dolara holandalılar ındı ingilizlere satıldı tüm türkiye bankalarının en az 5 katı hollanda bittimi
      saygılar

      Yorum

      • RARELY
        Senior Member
        • 04-11-2004
        • 6810

        #4
        Konu: Halkbank'a Yabancı Yatırımcı İlgisi...

        Kesinlikle doğru...

        Halkbank ile, Finans Bank veya diğer bankaların satışları arasında hiç bir bağlantı bulunmamaktadır. Bu bankaları bir yabancı yerine bir Türk te alabilirdi. Tıpkı Koç İle Yapıkredi Birleşmesi gibi... Bankaların hemen hemen tamamının yabancı sermaye eline geçmesini tasvip ediyor musunuz derseniz o zaman tasvip etmiyorum diyebilirim.

        Sanki bankacılık yap, işlet, devret modelini uyguluyor gibi gözüküyor...

        Saygılarımla...

        Yorum

        • babacan58
          Member
          • 20-07-2005
          • 632

          #5
          Konu: Halkbank'a Yabancı Yatırımcı İlgisi...

          Yabancı seçime bakmadı 10 milyar dolarla ’9 kat Halkbank’ istedi

          Esra SAHİCİErken seçim gölgesindeki Türk ekonomisine bir güvenoyu da Halk Bankası hisselerinin halka açılması işlemleri üzerinden geldi.

          Halkbank’ın yüzde 25’inin halka açılmasından 1.5-1.9 milyar dolarlık gelir beklenirken, yabancılar kendilerine ayrılan payı 9’a katlayan, 10 milyar dolarlık talepte bulundu. Yerli yatırımcı talebiyle bu rakam 11.5 milyar dolara çıktı.

          HÜKÜMETİN esnaf ve küçük işletmelerin tepkisini dikkate alıp, blok satmak yerine halka açma formülünü benimsediği Halk Bankası hisselerine yabancılardan büyük talep geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Genelkurmay bildirisiyle piyasaların dalgalanmasına, erken seçim tarihinin 22 Temmuz olarak kesinleşmesine karşın, yüzde 24.98’inden 1.5-1.9 milyar dolar gelir beklenen Halkbank hisselerine sadece yabancılardan 9 kat talep geldi. Yabancıların Halkbank için yaptıkları başvurunun parasal büyüklüğü 10 milyar doları buldu.

          İÇERDEN 1.5 MİLYAR DOLAR: Halkbank hisselerine yerli yatırımcılardan gelen talep ise, ayrılan miktarın üç katına ulaştı. Yerli yatırımcıların Halkbank’a yönelttikleri talep, 1.5 milyar dolara çıktı. Böylece yerli ve yabancı yatırımcıların Halkbank hisselerine yönelttikleri talebin parasal büyüklüğü 11.5 milyar dolara kadar çıktı.

          ÜÇ GÜN SÜRDÜ: Özelleştirme İdaresi’nin "Seçim ortamına girildi. Ya talep gelmezse ne yaparsınız?" soruları arasında halka açmaya karar verdiği Halkbank hisseleri için 2-4 Mayıs tarihleri arasında talep toplandı. Talep toplama işi dün yerli yatırımcılar için saat 17.00’de sona ererken, yabancı yatırımcılar için Avrupa ülkeleriyle saat farkından dolayı birkaç saat daha sürdü.

          YABANCI İŞTAHLI: Halkbank hisselerine talep toplama işlemi sırasında, Türkiye’nin erken seçim havasına girdiği bugünlerde yabancı yatırımcıların yerlilere oranla daha sakin ve iştahlı olduğunu ortaya koydu. Yabancı yatırımcılar Halkbank’ın yüzde 24.98’inin yüzde 70’i kendilerine ayrılmışken, bunu 9’a katlayan talepte bulundu. Yerli yatırımcıların Halkbank’a olan isteği, yabancıların üçte biri düzeyinde kaldı. Yine de yerli yatırımcılar kendilerine ayrılan yüzde 30’luk bölümü üçe katlayan talepte bulunmuş oldu.

          FİYAT TAVANA YAKIN OLUŞUR: Talep toplama yöntemi ile 6.4-8 YTL fiyat aralığından gerçekleştirilen halka arzda bankanın toplam piyasa değeri de 6.4 YTL fiyat üzerinden 5.9 milyar dolar, 8 YTL üzerinden ise 7.4 milyar dolar civarında oluşuyor. Özelleştirme İdaresi’nin halka arzdan elde edeceği gelir, 1.5-1.9 milyar dolar arasında gerçekleşecek. Tavan fiyattan talep toplanan halka arzda yabancı talebindeki patlama nedeniyle halka arz fiyatının 8 YTL’lik tavan fiyata yakın bir yerde oluşacağı tahmin ediliyor. Fiyatın 7 YTL’nin üzerinde oluştuğu yorumları yapılıyor.

          10-11 Mayıs’ta İMKB’de

          ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanı Metin Kilci, halka arz işlemlerinin tamamlanmasının ardından 10 veya 11 Mayıs tarihlerinde banka hisselerinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMBK) işlem görmeye başlamasını hedeflediklerini söylemişti.
          Pozisyon açmak için yabancıya fırsat oldu

          HALKBANK
          ’ın halka arzına gelen talebin yabancı yatırımcının iştahını açıkça ortaya koyduğunu dile getireren borsacılar, talep toplama öncesinde ortaya çıkan siyasi krizin etkilediği piyasalar nedeniyle ’talep gelmez’ endişesinin yersiz olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Borsacılar, yabancı fonların bu koşullarda büyük montanlı hisse senedi alarak Türkiye’de yeni pozisyon açmayacaklarını, ancak Halkbank’ın halka arzının bu pozisyon için fırsat yarattığını dile getirdi.

          Özelleştirme İdaresi 6 ay satış yapmayacak

          HİSSELERİN işlem görmeye başladığı tarihten itibaren Özelleştirme İdaresi, 6 ay boyunca elinde kalan 937 milyon 275 bin 568 YTL nominal değerli Halkbank hissesini İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) satmayacağını taahhüt etti. Ayrıca Halbank Yönetim Kurulu da, yine banka hisselerinin İMKB’de işlem görmeye başladığı tarihten sonraki 6 ayda bedelli sermaye artırım kararı almayacağı taahhütünde bulundu. Böylece dolaşımdaki pay miktarı artırılmayacak.

          Yorum

          • sarpyılmaz
            Junior Member
            • 21-06-2018
            • 110

            #6


            ABD'deki Halk Bankası davasında New York Güney Bölge Federal Mahkemesinin, bankanın reddihakim başvurusunu reddettiği bildirildi. Ayrıca Halk Bankası avukatları davanın görülmesine Mart 2022'de başlanmasını teklif etmiş, savcılık makamı ise Şubat 2021'i önermişti, ancak Yargıç Berman, davanın ne zaman görüleceğine ilişkin kararını henüz açıklamadı.

            Halkbank hisse senedi takibini buradan yapıyorum: https://piyasa.paratic.com/hisse-senetleri/halkb/ sizlerde yapabilirsiniz..

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X