QVT Galatasaray Yönetimini İstifaya Çağırdı...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    QVT Galatasaray Yönetimini İstifaya Çağırdı...

    QVT`DEN GALATASARAY YÖNETİMİNE İSTİFA ÇAÐRISI...

    Galatasaray Sportif Sınai ve TicariYatırımlar A.Ş`nin azınlık hissedarı QVT, Galatasaray Sportif A.Ş.yönetimini istifaya çağırdı.
    QVT`den yapılan yazılı açıklamada, QVT`nin, Galatasaray Sportif Sınai veTicari Yatırımlar A.Ş`nin Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliğiTicaret A.Ş. ile başarısız birleşme girişimine karşı Galatasaray SportifA.Ş. yönetimine mektup gönderdiği kaydedildi.
    Açıklamada, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş`nin yüzde18,85`inden daha fazla hissesini elinde bulunduran azınlık hissedarıQVT`nin, mektupla Galatasaray Sportif A.Ş. yönetimini istifayaçağırdığı, QVT`nin bu çağrısına sebep olarak Galatasaray Sportif A.Ş.yönetiminin, Borsada işlem görmeyen Galatasaray Spor ve Futbolİşletmeciliği Ticaret A.Ş. ile şirkete zarar vereceği kanıtlananbirleşme girişimini gösterdiği bildirildi.
    QVT Financial LLP Üst Yöneticisi (CEO) ve ortağı Angelo Moskov`ungönderilen mektupta, Sportif A.Ş. yönetiminin Galatasaray markasınıgeliştirmek, şirkete daha yüksek gelirler, yatırımcılara daha iyi kazançsağlamak yerine tüm zamanını ve çabasını azınlık hissedarlara zararverecek şekilde ve şirkete getirisi bile şüpheli bir birleşme içinharcadıklarını savunduğu belirtildi.
    Moskov`un mektupta Galatasaray Sportif A.Ş. yönetiminin sermaye piyasasıkanunlarını uygulamaya yönelik olan azınlık taleplerine kayıtsızkaldığını, verdiği söz ve taahhütleri yerine getirmediği görüşünüaktardığı bildirilen açıklamada, Galatasaray Sportif A.Ş. yönetimitarafından talep edilen birleşmenin yanlışlığının 26 Nisan 2007 tarihliSermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararıyla gün yüzüne çıktığı, şirketyönetiminin bu istifa talebini dikkate alması gerektiğini vurguladığıkaydedildi.
İşlem Yapılıyor
X