Artık açık alanda şarkı da telife tabi...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Artık açık alanda şarkı da telife tabi...



    Markalar Derneği (BMD) sanatçı ve yapımcıların bağlı bulunduğun 4 Meslek birliği arasında devam eden görüşmeler anlaşmayla sonuçlandı.

    İstanbul'da düzenlenen basın toplantısına BMD Başkanı Ali Murat Kızıltaş, MESAM Başkanı Ali Rıza Binboğa MSG Başkanı Garo Mafyan, MİYOBBİR Başkanı Ali Kocatepe ve MÜYAP Başkanı Bülent Forta katıldı..

    Konuşmalarda BMD Başkanı ALİ Kızıltaş: 'Telif hakkları konusun çözüme kavuşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Artık hrp beraber telifimizi ödeyip rahat edeceğiz' dedi. Ayrıca BMD tanınmış 120 firmaya ait 250 Markayı temsil ediyor..

    MESAM Başkanı Ali Rıza Binboğa: 40 Marka ile sözleşeme imzaladık..Artık lisansları bize ait. Böylece çağdaş bir ülkede, çağdaş düşünen telif hakları ile ilgili üzerlerine düşeni yapan bu kurumları eser üretenler adına kutlarız dedi..

    MSG Başkanı Garo Mafyan ise Şu anda yaklaşık 3000 eser sahibi derneğimize üye..Gittikçe büyüyoruz.Eserler umuma açık mahallerde kullanıma konu omaktadır. Artık bu anlaşmayla birlikte bunların telif hak sahiblerine ödenecektir dedi..

    MÜYAP Başkanı Bülent Forta Bu anlaşma artık bir gelişmişliğin göstergesidir. Bu anlaşma ile 4 meslek birliği olarak elverişli koşullarda toplu olarak lisans sözleşmesi yapma olanağı sağlanmıştır. Bu telif hakkı otelleri de kapsamaktadır..Artık budan sonra bu sözleşmeye uymayanlar hakkında yasal işlemlere başvurulacaktır dedi..

    MÜYORBİR Başkanı Ali Kocatepe Aetık bundan sonra hiç bir umuma açık mekanda telifsiz müzik kullanılamayacaktır . Bu sözleşem Türkiye'de müzik sektörünün önünü açacaktır dedi..

    Toplantıya sanat dünyasından Deniz Seki ve Orhan Gencebay katılacaktı...Deniz Seki son anda gelmedi...Sadece Orhan Gencebay bu önemli toplantıda sanat dünyasını temsil etti..
    www.haberden.com
İşlem Yapılıyor
X