Memur Zammına Erteleme Sinyali...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    Memur Zammına Erteleme Sinyali...

    Memur zammına erteleme sinyali

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yetkili memur sendikalarıyla yürütülen ve kanunen 15 Ağustostan itibaren başlaması gereken toplu görüşmelerin milletvekili seçimleri dolayısıyla bu yıl ileri bir tarihe ertelenebileceğini söyledi.

    Şahin, kamu kesimi toplu iş sözleşmeleri çerçevesinde Türk-İş Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

    Şahin, Başbakanlık Merkez Bina’daki toplantıda yaptığı konuşmada, göreve gelmelerinin ardından Türk-İş ile 3. kez toplu iş sözleşme görüşmeleri yürüttüklerini bildirdi.

    Ekonomiden sorumlu bakanların, seçim ekonomisi uygulamayacağız dediklerini anımsatan Şahin, Toplu sözleşme ve toplu görüşmelerden sorumlu bakan olarak bu benim işimi zorlaştırsa da mutabakata varacağımıza inanıyorum diye konuştu.

    Şahin, toplu iş sözleşmesi kapsamındaki iş yerlerinin 220’sinin Türk-İş’e, 7’sinin Hak-İş’e, 2’sinin ise DİSK’e ait olduğunu bildirdi.

    Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç da 320 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri çerçevesinde sendikaların 60 günlük müzakere sürelerinin dolmak üzere olduğunu belirtti.

    İstikrar paketlerinin yürütüldüğüne dikkati çeken Kılıç, çalışanların alım güçlerinin korunması gerektiğini ifade etti. Görüşmelerin, masa başında sonuçlanması konusunda ilke kararı aldıklarını bildiren Kılıç, Önümüzdeki sıcak günlerde işçilerimize müjde verme arzusu içindeyiz.

    Bunu, seçim arifesinde değerlendirmenin de bizim için önemli olacağını hatırlatmakta yarar görüyorum diye konuştu.

    Kılıç, kamudaki işçilerin çok büyük bir kısmının Türk-İş’e üye olduğuna dikkati çekti.

    Başbakan yardımcısı Şahin, bir gazetecinin, Pazarlıkların seçimlere çok kısa bir tarihte gerçekleşmesi işinizi zorlaştıracak mı? diye sorması üzerine, şunları kaydetti:

    Hem işçimize hem memurumuza sosyal ve ekonomik haklarını verirken, alım güçlerinin düşmemesine, enflasyonun altında zam yapılmamasına hep özen gösterdik. Daha önce 2 dönem kendileriyle anlaştığımız Türk-İş ile de hep bu esaslar çerçevesinde mutabakata vardık. Bu sene yapacağımız toplu sözleşmelerde aynı anlayış içinde uzlaşma noktası bulacağımıza inanıyorum.

    Doğrusu, çalışanlarımıza, memurumuz olsun, işçimiz olsun, çok daha fazla ücret artışı yapmayı arzu ederiz. Ancak tabii ki ekonomik durum, enflasyonla mücadeledeki kararlılığımız, arzu etmemize rağmen, geçmişteki kayıpların telafisi için çok daha yüksek oranlarda zam yapmamıza el vermiyor.

    MİLLİYET
İşlem Yapılıyor
X