Dikkat edin, oltaya gelmeyin

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • babacan58
    Member
    • 20-07-2005
    • 632

    Dikkat edin, oltaya gelmeyin

    Dikkat edin, oltaya gelmeyin



    Sanal dünyanın dolandırıcıları, İngilizce 'balık tutma' kelimesinden türetilen 'phishing' yöntemiyle, kulandığınız web sayfasını kopyalayıp hesap bilgilerinize ulaşmaya çalışıyor.

    Uzmanlar, banka ve şirketlerin web sayfalarını taklit eden internet dolandırıcılarından kişisel bilgilerin korunması için internet kullanıcılarını uyarıyor.

    Sanal dünyanın dolandırıcıları, kurbanlarını, kişisel bilgilerini güncellemelerini isteyerek, ödül kazandıklarını açıklayarak tuzağa düşürüyor.

    Bu yöntemle kurbanın kişisel bilgilerini güncellediği web sayfaları ya da klavye tuş bilgileri kopyalanabiliyor.

    'Phishing' yöntemiyle çalınanlar:

    Kredi kartı,debit,atm kart numaraları .
    Şifreler, parolalar .
    Hesap numaraları .
    İnternet bankacılığına girişte kullanılan kullanıcı kodu ve şifreler .

    Uzmanlar özellikle 'phishing' yöntemiyle yapılan dolandırıcılığa karşı internet kullanıcılarını dikkatle olmaya çağırıyor.

    Kullanıcıların devamlı işlem yaptıkları bankalardan ya da şirketlerden gelen elektronik postaları iyi incelemeleri ve gerekli gördükleri hallerde telefonla temasa geçmesi isteniyor.

    Sanal ortamdaki dolandırıcılığın önlenmesi için, sahte elektronik postalarla, kişisel bilgilerin güncellenmesinin istendiği durumlarda polise ve ilgili şirketin yetkililerine bilgi verilmesi gerektiğine işaret ediliyor.

    Yetkililer, sahte işlemlerle ele geçirilen şifrelerle, internet ortamında her türlü banka işleminin ve elektronik ticaretin yapılabileceğine dikkat çekiyor.



    CNN TURK
İşlem Yapılıyor
X