D-Smart tüketiciyi kandırıyor mu ?

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • f47xfenerli
    Junior Member
    • 25-11-2006
    • 48

    D-Smart tüketiciyi kandırıyor mu ?

    [D-Smart tüketiciyi kandırıyor mu ?
    Mehmet Emin Karamehmet, Digiturk üzerinden Aydın Doğan'ı D-Smart'la vurdu... Doğan Grubu ile Çukurova Grubu arasındaki restleşmede Mehmet Emin Karamehmet, savaş baltalarını gömdüğü yerden çıkartıp Aydın Doğan'ın üzerine gelmeye başladı.

    Durum böyle olunca Karamehmet'in kruvazörü Akşam gazetesi bugün Aydın Doğan'ı D-Smart üzerinden vurdu. D-Smart'ın tüketiciyi kandırdığını öne süren gazete, Digiturk ile Aydın Doğan'ın üzerine yürüdü...

    İşte Akşam gazetesinde yer alan o iki haber:

    D-Smart kandırıyor

    Doğan Grubu’na ait D-Smart, gazetelere verdiği reklamlarla tüketicileri kandırmaya devam ediyor. Bir süredir bazı gazetelere verdiği reklamlarla ‘3 büyüklerin Avrupa Kupası maçları D-Smart’ta izlenir’ şeklinde duyuru yapan D-Smart gerçekleri saklayarak futbolseverleri yanıltıyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın 2007-2008 futbol sezonunda yapacağı Avrupa kupası maçlarının tamamını D-Smart’ın yayınlaması imkansız.

    ŞAMPİYONLAR LİGİ STAR’DA

    Fenerbahçe ve Beşiktaş, eğer ön eleme turlarını geçip Şampiyonlar Ligi’ne kalırlarsa bu maçlar, futbolseverler tarafından Şampiyonlar Ligi’nin yayın hakkını elinde bulunduran Star TV’den izlenecek. Bu iki takım ya da iki takımdan biri ön eleme turlarını geçemezse, UEFA Kupası’nda Galatasaray ile birlikte mücadele edecek. UEFA Kupası maçlarının çeyrek final ve sonrası SHOW TV tarafından yayınlanıyor. Yani futbolseverler UEFA Kupası’nda Türk takımlarının çeyrek final ve sonrası maçlarını yalnızca SHOW TV’den takip edecek.

    ‘TÜM AVRUPA MAÇLARI’ YALANI

    Ayrıca Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın gerek Şampiyonlar Ligi ön eleme gerekse UEFA Kupası ön eleme, birinci tur ve grup maçlarında dış saha maçlarının programı henüz belli olmadı. Bu dış saha maçlarının yayın haklarının satışları tek tek yapılacağı için hangi kanalın naklen yayın yapacağı da henüz belli değil. Kısacası D-Smart üç büyük kulübün Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası ön eleme turu maçlarını ve UEFA Kupası’nda kendi sahalarında yapacağı maçları naklen yayınlayabilecek. Yani üç büyüğün ‘tüm Avrupa maçları’nı naklen yayınlaması söz konusu değil.

    MAÇLAR ÜCRETLİ Mİ OLACAK?

    Bu arada bugüne kadar sadece 12 bin adet kutu satışı yapan D-Smart’ın tüm bu maliyetleri nasıl karşılayacağı da akıllara gelen bir başka soru. Bu maçların reklam geliri ile maç yayınının maliyetini kurtarılamayacağı gözönüne alındığında ‘D-Smart’ın yayınlayacağı maçlar ilerde ücretli mi olacak?’ sorusu gündeme geliyor. D-Smart’ın reklamlarında ne maç ücreti ne de şifre konusunda hiçbir açıklayıcı bilgi yer almıyor. Yani D-Smart reklamlarında eksik bilgi vererek tüketiciyi yanıltıyor.

    Bu ilk aldatmaca değil

    DOĞAN Grubu’na ait D-Smart, tüketicileri ilk kez de aldatmıyor. Doğan Grubu’na ait gazetelerde daha önceden çıkan haberlerde D-Smart’ın Turkcell Süper Lig maçlarının yayın hakkı için başvuruda bulunduğu açıklanmıştı. Oysa Turkcell Süper Lig’in yayın hakları 2010 yılı sezonu sonuna kadar DIGITURK’te bulunuyor. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da bu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 2010 yılına kadar Turkcell Süper Lig’in yayın haklarının DIGITURKíte bulunduğunu belirterek tartışmaya son noktayı koydu.

    D-Smart alan bin pişman

    BUGÜNE kadar D-Smart alanların şikayetleri de bitmek bilmiyor. İnternetteki tüketici dernek ve oluşumlarının sitelerinde D-Smart abonelerinin şikayetleri arka arkaya sıralanıyor. ‘D-Smart aldıklarına bin pişman olduklarını’ dile getiren D-Smart aboneleri özellikle Türksat uydusundaki tüm kanalları izleyememekten şikayetçi. İngilizce yayın yapan kanallarda Türkçe altyazı olmadığını dile getiren D-Smart kullanıcıları kanalların güncellenmediğinden de oldukça şikayetçi.

    Beşiktaş yeniden masaya oturacak

    GALATASARAY Yönetiminin D-Smart’la yaptığı anlaşma karşılığında Lincoln’ü transfer etmesi Beşiktaşlı yöneticileri de harekete geçirdi. Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Halim Aydın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Beşiktaş Türkiye’nin ve Türk Futbol tarihinin en eski kulübü. BJK TV’ile ilgili geçmişte yapılmış bir yanlış anlaşma varsa bunlar karşılıklı anlaşılarak düzeltilir. Eğer Galatasaray Kulübü’ne Galatasaray TV ile D-Smart arasında yapılan anlaşma karşlığında bir futbolcu transferi sözü verildiyse bu Beşiktaş Kulübü’ne de verilmeli. Dediğim gibi önce Beşiktaş vardı. Galatasaray’a bu söz verildiyse Beşiktaş’a da verilmeli. Ben burada bir yönetici olarak konuşmuyorum. Sıradan bir Beşiktaşlı olarak konuşuyorum. Her şeyden önce Beşiktaş’ın menfaatleri gelir. Doğan Medya Grubu ile oturulmalı ve yapılmış bir yanlış varsa bu düzeltilmeli” diye konuştu.

    YIL SONUNDA BİTİYOR

    Beşiktaş kulübü yöneticileri, siyah beyazlı kulübün Galatasaray Kulübü’nün D-Smart’la yaptığı sözleşme ile Beşiktaş Kulübü’nün Doğan Medya Grubu ile yaptığı sözleşmenin birbirinden çok farklı olduğunu ifade ettiler.

    Beşiktaşlı yöneticiler Galatasaray’ın D-Smart ile geniş kapsamlı bir anlaşma yaptığını, Beşiktaş’ın ise kulübün menfatlerini doğrultusunda böyle bir anlaşma yapmasının mümkün olmadığını dile getirdiler. Galatasaray Kulübü’nün reklam gelirlerini de D-Smart’a verdiğini söyleyen Beşiktaşlı idareciler, Beşiktaş Kulübü yönetiminin de bu yıl sonunda Doğan Medya Grubu ile tekrar masaya oturacaklarını ve BJK TV’nin yayını konusunda kararlar alacaklarını söylediler.

    Son yılların en büyük fiyaskosu: D-Smart - Burhan Ayeri

    Doğan Grubu’nun vatandaşa kazıklarından biri D-Smart. Yoğun kampanyalarla desteklenen ve Türkiye’deki en önemli uydu alıcılarını üreten firmalara bile baskı yapılarak imal edilen kutuları alanların tamamına yakını perişan. ‘250 milyona bu iş tamamdır’ diye sunulan paketlerde bugün gelinen nokta 400-450 milyon. Haydi bu parayı ödediniz diyelim, başınıza geleni sonradan fark ediyorsunuz. En büyük hastalık, kanal değiştirmek. Çünkü dağıtılan uzaktan kumandalar, kutuya hükmedemiyor. ‘Parmaklarımız tutuldu, yine de başaramadık’ diyenler çoğunlukta’.

    Çocukların protestosu

    Kutuları satarken, “Yepyeni filmler ve diziler var. Çocuk kanallarında en önemli çizgi filmleri izleyeceksiniz” denmesine rağmen aynı yapımlar tekrar tekrar yayınlanıyor. Tıpkı büyükleri için gösterime sokulanlar gibi. DIGITURK’ün kanal zenginliğini görmezden gelip, bip atanların yarattığı mutsuzlar topluluğunun sayısı bereket fazla artmıyor. Çünkü, kazayla D-Smart alanlar arkadaşlarına ‘Aman ha sakın almayın’ diyorlar.

    Herkese çamur atma

    D-Smart yetkilileri kendi portföylerini zenginleştirip yayınlarını düzelteceklerine, en başta DIGITURK olmak üzere, rakip gördüklerine bip atmaktan geri kalmıyorlar. Turkcel Super Ligi futbol maçlarının 2010 sonuna kadar DIGITURK’te olduğunu bile bile “2008’de yayın bize geçiyor” diyecek kadar yalancılar. Hatta, gruplarının televizyon eleştirmenlerini bile, yalanlarına ortak ediyorlar. Özetlersek, D-Smart bu haliyle tam bir fiyasko. Teknik anlamda ve içerik olarak çağdışı. Tek üstünlükleri, rakip gördüklerine avuç avuç çamur atmak!



    DIGITURK trilyonlar veriyor yıldızlar Türkiye’ye geliyor
    TÜRKİYE’nin dijital yayın platformu DIGITURK, Türk futboluna bugüne kadar 1.2 milyar YTL kaynak sağlarken, önümüzdeki 3 yıl boyunca yapacağı katkı da göz önüne alındığında bu tutar yaklaşık 2.1 milyar YTL’yi bulacak. DIGITURK’un yaptığı bu ödemelerle Roberto Carlos, Lincoln, Ricardinio, Delgado, Alex gibi dünya futbolunun yıldızları Türk kulüplerinin kadrolarında yer alıyor. DIGITURK 2000-2001 sezonunda 41.4 milyon YTL, 2001-2002 sezonunda 124.8 milyon YTL, 2002-2003 sezonunda 180.5 milyon YTL, 2003-2004 sezonunda 230.3 milyon YTL, 2004-2005 sezonunda 179.6 milyon YTL, 2005-2006 sezonunda 235.3 milyon YTL ve 2006-2007 sezonunda ise 254.7 milyon YTL ödeme yaptı. 190 milyon YTL’lik KDV ödemesi de eklendiği zaman DIGITURK’ün toplam ödemesi 1.2 milyar YTL oldu.

    Destek sürecek

    DIGITURK Turkcell Süper Lig’in yayın hakkını elinde bulundurduğu 2007-2008, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonları için toplam 903 milyon YTL ödeme yapmayı öngörüyor. Digiturk böylece 10 yılda futbola 2.1 milyar YTL’lik katkıda bulunmuş olacak.

    DIGITURK’le devam

    DIGITURK, Turkcell Süper Ligi’nin naklen yayınını 3 sezon daha sürdürecek. 2007-2008, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarının naklen yayın hakkı DIGITURK’de bulunuyor. Dünyaca ünlü yıldızlar 3 yıl boyunca DIGITURK ekranlarında olacak. DIGITURK Fortis Türkiye Kupası maçlarını da yayınlıyor."

    Kaynak: Akşam Gazetesi ve Haber3 sitesi.
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    #2
    Konu: D-Smart tüketiciyi kandırıyor mu ?

    Tamam har şey iyi güzel bu sebeplere ve sonuçlara hiç ama hiç itirazım yok ve ben de katılıyorum ancak, değişik ve konu ile çok fazla ilgisi olmayan ancak yazı içerisinde yer alan bir bölüm hakkında itirazım var. Bu gazetelerin yazı işleri müdürleri, bölüm şefleri/müdürleri ne işe yararlar? Yazılanları kontrol etmek ve / veya kontrol edenleri kontrol etmek onların görevleri değil midir? Yazıyı yazan kişi gayet güzel hazırlamış hatta neredeyse döktürmüş... Ancak bir bölümde Lincoln'ü DSMART Galatasaray'a getirdi derken sonuç bölümünde Digitürk'ün Türk futboluna verdiği paralarla Lincoln gibi R.Carlos Gibi Alex Gibi Delgado Gibi Ricardinio Gibi dünyaca ünlü yıldızların takımlarımızda oynadıkları yazılıyor. Digitürk'ün ligimize katkısı inkar edilemez ama yazarken biraz daha dikkatli yazsanız koskoca yazı bu şekilde ufak 2 ayrıntı ile güme gitmeyecek... 2 Ayrıntı diyorum çünkü bildiğim kadarı ile Delgado'yu geçen sezon Beşiktaş'a kazandıran Ülker Grubu idi... Bilmem anlatabildim mi?

    Saygılarımla...

    Yorum

    • hayaliisim
      Junior Member
      • 15-08-2005
      • 87

      #3
      Konu: D-Smart tüketiciyi kandırıyor mu ?

      D smart kandırıyorda digitürk kandırmıyor mu. nerede kaldı yeni filmler temcit plavı gibi tekrar tekrar yayınlanıyor.Ulusal tv'ler bile filmleri bunlar kadar tekrar yayınlamıyorlar.

      Yorum

      • RARELY
        Senior Member
        • 04-11-2004
        • 6810

        #4
        Konu: D-Smart tüketiciyi kandırıyor mu ?

        MovieMax’te temmuz ayı filmleri (İlk Gösterim)

        Buz Devri 2: Erime Başlıyor (The Ice Age: Meltdown): 1 Temmuz Pazar 20:30
        Karmaşa (In the Mix): 2 Temmuz Pazartesi 20:30
        Ayaklanma (Uprising): 3 Temmuz Salı 21:30 – Mini Dizi
        Aile Dostu (A Friend of the Family): 4 Temmuz Çarşamba 20:30
        Denizden Gelen Kız (Aquamarine): 6 Temmuz Cuma 20:30
        Gerçeğin Ötesinde (Where the Truth Lies): 8 Temmuz Pazar 20:30
        Hayatımın Tatili (Last Holiday): 9 Temmuz Pazartesi 20:30
        Üç Zeki Adam (Three Wise Guys): 11 Temmuz Çarşamba 20:30
        Tepenin Gözleri (The Hills Have Eyes): 13 Temmuz Cuma 20:30
        Sihirli Dadı (Nanny Mc Phee): 15 Temmuz Pazar 20:30
        Annapolis (Annapolis): 16 Temmuz Pazartesi 20:30
        Cinnet (The Shining): 17 Temmuz Salı 21:30 –Mini Dizi
        Merdiven Cinayetleri (The Staircase Murders): 18 Temmuz Çarşamba 20:30
        Baykuş (Hoot): 20 Temmuz Cuma 20:30
        Syriana (Syriana): 22 Temmuz Pazar 20:30
        Geçmişte Kalan (Emile): 23 Temmuz Pazartesi 20:30
        Düşümdeki Cinayet (I Dream of Murder): 25 Temmuz Çarşamba 20:30
        Çılgın Polis (Enfermés dehors): 27 Temmuz Cuma 20:30
        Kazanova (Casanova): 29 Temmuz Pazar 20:30
        Doogal (Doogal): 30 Temmuz Pazartesi 20:30

        GoldMax’te temmuz ayı filmleri (İlk Gösterim)


        Kaptan Ron (Captain Ron): 1 Temmuz Pazar 20:15
        Rehine (Liberty Stands Still): 2 Temmuz Pazartesi 20:15
        Plüton’da Kahvaltı (Breakfast on Pluto): 2 Temmuz Pazartesi 23:50
        Çok Gizli (Top Secret!): 3 Temmuz Salı 20:15
        Buz Devri (Ice Age): 4 Temmuz Çarşamba 20:15
        Barbar Conan (Conan The Barbarian): 6 Temmuz Cuma 20:15
        Sessiz Dil (Silent Tongue): 7 Temmuz Cumartesi 20:15
        Kayıp Şeyler (Lost Things): 7 Temmuz Cumartesi 23:45
        Milo’nun Doğumu (Delivering Milo): 8 Temmuz Pazar 20:15
        ****i Bettie Page (The Notorious Bettie Page): 9 Temmuz Pazartesi 23:50
        Kahvaltı Kulübü (The Breakfast Club): 10 Temmuz Salı 20:15
        Sakıncalı Düşünceler (Dangerous Minds): 11 Temmuz Çarşamba 20:15
        Komando (Commando): 13 Temmuz Cuma 20:15
        Büyük Bahis (Dead Heat): 14 Temmuz Cumartesi 20:15
        Ölüm Çıkmazı (Dead End): 14 Temmuz Cumartesi 23:40
        Mystery, Alaska (Mystery, Alaska): 15 Temmuz Pazar 20:15
        Köpek Parkı (Dog Park): 16 Temmuz Pazartesi 20:15
        İhtiras Tomurcukları (The Hi-Lo Country): 16 Temmuz Pazartesi 00:00
        Amerikan Sapığı (American Psycho): 18 Temmuz Çarşamba 20:15
        Av (Predator): 20 Temmuz Cuma 20:15
        Swing Çağı (Swing Kids): 21 Temmuz Cumartesi 20:15
        Örümcek Ormanı (Geomi Sup): 21 Temmuz Cumartesi 23:55
        Şakanın Böylesi (The Jerky Boys): 22 Temmuz Pazar 20:15
        Tekno Aşk (Teknolust): 23 Temmuz Pazartesi 23:15
        Gelin Prenses (The Bride Princess): 24 Temmuz Salı 20:15
        Oltada Balık (Gone Fishin’): 25 Temmuz Çarşamba 20:15
        Av 2 (Predator 2): 27 Temmuz Cuma 20:15
        Saklambaç (Cord): 28 Temmuz Cumartesi 20:15
        Vampirin Gölgesi (Shadow of the Vampire): 28 Temmuz Cumartesi 23:45
        Organize Şaşkınlar (Disorganized Crime): 29 Temmuz Pazar 20:15
        İnsan Lekesi (The Human Stain): 30 Temmuz Pazartesi 20:15
        **** Canavarı (The *** Monster): 30 Temmuz Pazartesi 00:05
        Askerliğim (Biloxi Blues): 31 Temmuz Salı 20:15

        ActionMax’te temmuz ayı

        Temmuzda ActionMax’ten adrenalin fışkırıyor. Uzakdoğu dövüş filmlerinden, açık denizlerde yaşanan serüvenlere ve uzayın derinliklerine kadar her yerde aksiyonu doyasıya yaşayacaksınız!

        Zalim Dövüşçüler (36th Chamber of Shaolin)
        2 ve 9 Temmuz Pazartesi 22:00

        1978 yapımı “Zalim Dövüşçüler”de Ching adlı bir adamın hükümranlığına karşı çıkan vatanseverler, kendi aralarında örgütlenerek başkaldırıyorlar. 1980 yapımı devam filmi “Zalim Dövüşçüler 2”de ise, boya fabrikası işçileri, maaşlarının yüzde 20’sinin kesilmesi üzerine patrona karşı bir plan yapıyorlar.

        Şaolin Ninjaya Karşı (Heroes of the East)
        30 Temmuz Pazartesi 22:00

        Japon bir kadınla evlenen Çinli bir adamın öykü. Kahramanımız, gelenekler gereği dövüş sanatlarında usta olan yedi Japonla kapışarak, Çin Kung Fu’sunun daha üstün olduğunu kanıtlamak zorunda kalıyor. Çin ve Japon dövüş teknikleri arasındaki farkları göstermesiyle de önem kazanan, seyre değer bir yapıt.

        Öç (Vengeance)
        16 Temmuz Pazartesi 22.00

        1920’lerde Pekin’de mafya tarafından öldürülen kardeşinin intikamını almak isteyen bir adamın macerasına odaklanıyor. 1970 yılında çevrilen “Öç”, John Boorman’ın “Dönüşü Olmayan Nokta” adlı klasiğinin serbest bir uyarlaması.

        İsimsiz Kahramanlar (The Anonymous Heroes)
        23 Temmuz Pazartesi 22.00

        20. yüzyılın başlarında Çin devrimi sırasında geçen film, iki kahramanın maceralarına odaklanıyor. Dövüş sanatlarıyla aksiyonu ustaca birleştirirken, yer yer Sam Peckinpah’ın “Vahşi Belde”sini de andıran “İsimsiz Kahramanlar”, komedi unsurlarına da yer veriyor. Günümüzde artık saygın bir tür olarak kabul gören ve “Kahraman”, “Kaplan ve Ejderha”, “Altın Çiçeğin Laneti” gibi ödüllü yapımlar olarak karşımıza çıkan dövüş filmlerinin bu klasik örnekleri hem türü sevenleri hem de yeni keşfedecek olanları ekran başına çağırıyor.

        Poseidon’a Dönüş (Beyond the Poseidon Adventure)
        21 Temmuz Cumartesi 20.00

        Öyküde Kaptan Turner, alabora olan lüks yolcu gemisinden kurtulan olup olmadığını anlamak için keşfe çıkıyor. Kötücül biri olan Stefan Svevo da, gemide bulunan paha biçilmez plütonyum paketini elde etmek istiyor ve macera başlıyor. Gemide ise Michael Caine, Sally Field, Telly Savalas, Peter Boyle, Karl Malden, Mark Harmon gibi starlar var. 2006’da bu iki klasik filmden yola çıkılarak “Poseidon’dan Kaçış” adlı film yapılmış, o da yine aynı ilgiyle karşılanmıştı.

        Deniz Kurtları (The Sea Wolves)
        8 Temmuz Pazar 16.15

        2. Dünya Savaşı’nda yaşanmış bir olaydan yola çıkan film, bir Alman gemisine saldırmak isteyen İngilizler’in 60 yaşlarındaki eski askerleri göreve yollamalarını konu alıyor. 1980 yapımı “Deniz Kurtları”nda beyazperdenin ‘eski kurtları’nı izliyoruz; Gregory Peck, Roger Moore, David Niven, Trevor Howard ve görünce hatırlayacağınız daha pek çok oyuncu...

        Kaptan Nemo’nun Dönüşü (The Return of Captain Nemo)
        1 Temmuz Pazar 16.55

        Jules Verne’in klasiğinden yola çıkan film, iki donanma komandosunun tesadüfen Kaptan Nemo’yu bulmas

        Yetmez mi?

        Saygılarımla...

        Yorum

        • deencher
          Junior Member
          • 11-07-2004
          • 329

          #5
          Konu: D-Smart tüketiciyi kandırıyor mu ?

          valla yazıdakiler doğruysa büyük ayıp etmişler bende bu maç işine baya bozuldum

          Yorum

          • euronews.net
            Member
            • 01-03-2006
            • 1687

            #6
            Konu: D-Smart tüketiciyi kandırıyor mu ?

            star tv şampiyonlar ligi maçlarını şifresiz göstermek zorunda.UEFA kararı böyle.hiçbir ülkede şampiyonlar ligi maçları şifreli gösterilemez.tabi burası Türkiye olduğu için her an herşey olabilir...

            Yorum

            • alpjasper
              Junior Member
              • 03-05-2006
              • 380

              #7
              Konu: D-Smart tüketiciyi kandırıyor mu ?

              evet kesinlikle kandırıyor

              Yorum

              • headend
                Junior Member
                • 23-02-2007
                • 183

                #8
                Konu: D-Smart tüketiciyi kandırıyor mu ?

                FENERBAHÇE --ANDERLECHT
                maçını
                TRT 1
                POLSAT SPOR
                AL JAZEEERA SPOR
                kanallarından izleyebileceksiniz.

                Yorum

                • sumtas
                  Member
                  • 06-12-2005
                  • 604

                  #9
                  Konu: D-Smart tüketiciyi kandırıyor mu ?

                  mevcut durumda digitürk daha mantıklı

                  Yorum

                  • posidonya
                    Junior Member
                    • 27-05-2006
                    • 131

                    #10
                    Konu: D-Smart tüketiciyi kandırıyor mu ?

                    d-smart batacak hiç şansı yok.alanlarında elinde kalır diye tahmin ediyorum.

                    Yorum

                    • RARELY
                      Senior Member
                      • 04-11-2004
                      • 6810

                      #11
                      Konu: D-Smart tüketiciyi kandırıyor mu ?

                      Arkadaşlar, her zaman ifade ettik D-Smart yeni bir para kopartma aracıdır. İsteyen alır, isteyen almaz... Aldığı zaman da hayat boyu seyredeceği kanallar belirlidir. Bu aralar süper film kanallarının platforma ekleneceği lafları dolaşıyor. Ben derim ki lafa inanmayın... İlk önce icraatı görün...

                      Efendim neymiş, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasarayın Tüm UEFA kupası ve Elema Maçları Sadece D-Smart'taymış... Bunun olabilmesi için Sadece bu takımlarla anlaşman yetmez... Karşı takımlada anlaşmalısın... Karşı takım kura çekilmeden belli olmadığından onu da yapamazsın. Sen sadece adı geçen takımlarımızın kendi Statlarında yapacakları karşılaşmaların yayın haklarına sahip olabilirsin... Karşı takımın yayın haklarını onunla anlaşmadan sadece adı geçen takımlar ile anlaşarak nasıl satın alabilirsin...

                      Eminim herkes Sansui Free Tv olayını hatırlamaktadır. D-Smart alırken bence 2 kere düşünmek bile yetmez. Bunun nedenleri sürekli yaptı reklamlardaki kavram karmaşaları ile malesef sabitlenmiştir.

                      Bunlar sadece benim düşüncelerimdir. Kimseye al veya alma yada şunu al bunu alma diyemem ama eğer ben olsaydım şöyle yapardım diyebilirim...

                      Saygılarımla...

                      Yorum

                      • demir2415
                        Junior Member
                        • 22-01-2006
                        • 148

                        #12
                        Konu: D-Smart tüketiciyi kandırıyor mu ?

                        haklı veya haksız eleştirilerde bulunmuşsunuz... ama unutmayınki dijitürk ilk çıktığı zaman onun içinde benzer şeyler kullanılmıştı... cine5 içinde benzer şeyler kullanılmıştı değişen birşey yok cine5 yıllarca dekoder sattı sonrasında ortada.... dsmart daha fazla içeriğiyle zaten iyi ama maçlar konusundaki yalanlı açıklamaları için çok ayıp etmiş.

                        Yorum

                        • RARELY
                          Senior Member
                          • 04-11-2004
                          • 6810

                          #13
                          Konu: D-Smart tüketiciyi kandırıyor mu ?

                          D-Smart'ı Karşılaştırdığınız Cine5 tamamen farklı bir konumda. Çünkü o bir platform değil bir kanal... Önce kanal içerisinde bölümler oluşturuldu ve ardından bir spor bir de çocuk kanalı kurarak yayın hayatına 3 kanal ve 1 kuşak ile devam etti. Platform kurmak istediler fakat başarılı olamadılar ki bunun nedeni de malumdur. Ancak Digiturk hazırlıklarını tam anlamı ile bitirmeden ben buyum ben şuyum diye çıkmadı ve hatırlarsanız Turkcell Abonelerine uzun bir süre platformu bedava izlettirdi. İster tanıtım deyin ister reklam ama bu iş böyle yapılır. Asla kötü yanlış reklam olmamalıdır...

                          Saygılarımla...

                          Yorum

                          • albano
                            Junior Member
                            • 14-06-2010
                            • 2

                            #14
                            Konu: D-Smart tüketiciyi kandırıyor mu ?

                            Originally posted by hayaliisim View Post
                            D smart kandırıyorda digitürk kandırmıyor mu. nerede kaldı yeni filmler temcit plavı gibi tekrar tekrar yayınlanıyor.Ulusal tv'ler bile filmleri bunlar kadar tekrar yayınlamıyorlar.
                            Arkadaşlar herkesin gözü milletin cebinde bu konularda maalesef hepsi de insanları enayi yerine koyuyorlar. Dt den telefon geliyor. 365 KİRA DEÐERİNDE DT PAKETİ KAZANDINIZ DİYORLAR Ve 1 basın. 1 b astığınızda Müşteri temsilcisi ise size olmayacak saçma sapan tekiflerle yaklaşıyor. Kandırabili,rlerse size pahalı paketi açıkçası kakalamaya çalışıyorlar. Diğer taraftan ds ise üyelik iptali, yaparsanız size cazip görünen tekliflerle yaklaşıyorlar. Gerçi bunu dt de daha güzel yapıyor. Sizin anlayacağınız cebinize saldırı yapılıyor. Lütfen dikkatli olun bu yanıltıcı arama ve yaklaşımlara kanmayın.

                            Yorum

                            İşlem Yapılıyor
                            X