3G ihalesi iptal

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    3G ihalesi iptal

    Telekomünikasyon Kurumu’nun, sadece Turkcell’in girdiği 3G ihalesini rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle iptal ettiği öğrenildi.

    Cep telefonu üzerinden görüntülü haberleşme olanağı sağlayacak üçüncü nesil GSM teknolojisi için yapılan ihalenin iptal edildiği öğrenildi. Telekomünikasyon Kurumu’nun, sadece Turkcell’in katıldığı 3G ihalesini rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle iptal ettiği bildirildi. Önümüzdeki günlerde kurumun, 3G ihalesinin iptalini resmen açıklaması bekleniyor.

    7 Eylül’de yapılan ihaleye sadece Turkcell katılırken, daha önce şartname alan Vodafone, Avea ve France Telecom ise “numara taşınabilirliği” sağlanmadan 3G sistemine geçilmesinin haksız rekabete neden olacağını savunarak ihaleye katılmamıştı. Turkcell, ihaleye tek başına katılırken A lisansı ihalesini 321 milyon euroya kazanmıştı. İhaleden sonra Telekomünikasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Karaçuha, “Gönül isterdi ki daha fazla katılımcı olsun” yorumunu yapmıştı.

    Telekom Teknik Elemanları Derneği de Ankara İdare Mahkemesi’ne başvurarak Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği’nin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’da açılan davada yasal sürecin devam ettiği, bu sonuçlanana kadar 3G ihalesinin ertelenmesini talep etmişti.

    3G SİSTEMİ NEDİR?

    3G sistemi, sesten çok, data iletimine odaklanma olarak niteleniyor. Bu teknolojinin kullanılmaya başlanmasıyla, mobil telefonlar aracılığıyla yüksek hızda internet bağlantıları sağlanabileceği, bu sayede kullanıcıya hareket halinde iken sesin yanı sıra data, resim, grafik ve benzeri bilgilerin yüksek hızlarda, başka bir deyişle geniş bantta iletilebileceği öngörülüyor. Bu kapsamda sistem görüntülü telefon konuşmalarına da olanak sağlayacak.


    Vatan
İşlem Yapılıyor
X