Beşiktaş Haberleri

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    Beşiktaş Haberleri

    Konular haber sitelerinen derlemedir !

    @delphin
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    #2
    Konu: Beşiktaş Haberleri

    Beşiktaş 3-2 Denizlispor

    Beşiktaşımız Süper Lig'in 6. haftasında İnönü Stadı'nda Denizlispor'u 3-2 mağlup etti. Maç başında kalemizde şok goller gördük. 10 dakikada 0-2 geriye düştük! Ama yılmadık! Maçı 3-2'ye çevirdik! Kara Kartalımızın bu kazanma arzusu hep sürsün! Hiç yılma Beşiktaşım! Ancak bu maçta Cisse'yi kaybettik. Cisse, Ali Sami Yen'de oynanacak olan Galatasaray maçında yok!

    SAĞLAM'DAN REVİZYON
    Beşiktaşımızda sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Ricardinho dışında Olympique Marsilya karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan Delgado ve Serdar Kurtuluş, Denizlispor maçında teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam tarafından yedek soyunduruldu.
    Bu 3 futbolcunun yerine Denizlispor karşısında İbrahim Kaş, Mehmet Yozgatlı ve Mert Nobre ilk 11'de sahaya çıktı.
    Nobre, Bobo ile birlikte forvette oynarken, daha önce sağ kanatta görev alan Serdar Özkan ise orta alanda oyun kurucu görevini üstlendi. Savunmanın sağında İbrahim Kaş, orta sahanın sağında ise Mehmet Yozgatlı forma giydi.
    Sakat olan kaleci Rüştü'nün yerine de 18 kişilik maç kadrosuna genç kaleci Atilla alındı.
    Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde Delgado, Serdar Kurtuluş ve Atilla'nın yanı sıra Higuain, Gökhan Zan, İbrahim Akın ve Koray yer aldı.

    BÜYÜK DESTEK VARDI!
    Maça taraftarımızın büyük desteği ile başladık! Ligde puan kaybettiğimiz Ankaraspor ve Şampiyonlar Ligi'nde yenildiğimiz Marsilya maçları sonrası taraftarlarımız İnönü Stadı'nı doldurmuş, takımıza destek oluyordu!

    ÜST ÜSTE GOLLER
    Ancak maç maalesef taraftarımızın bu coşkusuna, bu hevesine değecek şekilde başlamadı. Maçın 6. dakikasında Denizlispor'un kazandığı kornerde, Caner ön direğe iyi ortaladı ve Fatih'in vuruşuyla topu ağlarımızda gördük. Bu golün şokunu atlatmaya çalışırken 11. dakikada rakip takımın hızlı geliştirdiği atakta kalemizde ikinci golü gördük. İnönü'de neler oluyordu? Baskı kuran, maça iyi başlayan taraf bizdik, ama 0-2 geride olan takım da bizdik!

    ''KARTAL GOL GOL GOL!''
    Bu şok edici gollerden sonra her zamanki can simidimiz, taraftarımız devreye girdi. ''Kartal gol gol gol!'' tezahüratlarıyla İnönü inliyordu! Beşiktaşımız da bu destek ile birlikte maça iyice ağırlığını koymaya başladı. Tribünlerden ''Kartal gol gol gol'' sesleri yükseldikçe rakip kalede gol aradık. Maçın 20 dakikasında Serdar Özkan'ın sağ kanattan geliştirdiği atakta, ceza sahasın içinde topla buluşan Tello, başarılı bir vuruşla farkı 1'e indiren golü attı. Bu golden sonra da rakip kaleye baskımızı sürdürdük. Topla oynama oranları %79'a %21'i gösteriyordu! Denizlispor'u bunaltıyorduk! Önce 25. dakikada Diatta ile ardından da 26. dakikada Bobo ile golü bulamadık. Maç resmen tek kaleye dönmüştü. Gol geliyordu! Hissediyorduk! Ve nitekim maçın 36. dakikasında Bobo, hislerimize tercüman oldu! Nobre'nin asistinde kaleci Suleymanou'yu çalımlayarak topu boş kaleye gönderen Bobo, takımıza 2-2'lik beraberliği getirdi. Denizlispor kontrolü kaybetmişti! Artık 3. gol için yükleniyorduk! Ancak bu yüklenmeler sırasında defansımızda da boşluklar veriyorduk. Kalan dakikalarda kalemizde tehlike görmedik, rakip kalede de tehlike yaratamadık. İlk yarı 2-2'lik sonuçla bitti.

    SERDAR KURTULUŞ VE PINARBAŞI
    Maçın ikinci yarısına ise ilk yarıdaki rüzgarımızdan yoksun bir şekilde çıktık. Tempoyu düşük tutup, yarı sahamızda top çeviriyorduk. Bu tempo maçın 50. dakikasına kadar böyle gitti, sonra ise oyunu Denizlispor yarı sahasına yıkmaya başladık. 51. dakikada Bobo ile 53. dakikada da Nobre ile gole yaklaştık. Maçın 54. dakikasında Bobo, rakip ceza sahası içinde yerde kaldı. Penaltı diye ayağa kalktık, hakem 'Devam' dedi. 'Saldır Karakartal' sesleri eşliğinde gol için Denizlispor kalesine yükleniyorduk! 61. dakikada serbest vuruş kazandık. Tello'nun ortasına kafayı vuran Serdar Kurtuluş, bizleri 3. kez 'GOL' diye ayağa kaldırdı. ''İşte bu kadar!'' diyorduk! Beşiktaşımız öne geçmişti! İnönü'de coşku başlamıştı! Ve sonunda İnönü'de 'Pınarbaşı' sesleri yankılanmaya başladı! Bu arada bir taraftarımız da 0-2'den, 3-2'lik üstünlük sonrası sahaya girdi ve sevincini futbolcularımızla paylaştı. İnönü'de renkli görüntüler ve mutluluk tablosu vardı!

    TEMPOYU DÜŞÜRDÜK
    Bu golden sonra rahatlamıştık! Teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam ve Sinan Engin, birbirlerine sarılıyorlar, derin bir 'OH' çekiyorlardı. Maçta yükselen tempoyu da düşürmeye başladık. 70. dakikada kalemizde çok büyük bir tehlike atlattık. Denizlispor'dan Serhat, kalecimiz Hakan'ın ilerde olduğunu gördü ve aşırtma bir vuruş yaptı. Bu pozisyonda hepimiz gözlerimizi kapadık! Neyseki top direkten döndü ve kalemizde golü görmedik. Bu pozisyon takımızı kendine getirdi ve ilerleyen dakikalarda daha da kontrollü oynamaya başladık. 72. dakikada oyuna giren Higuin ile 76. dakikada gol aradık, başarılı olamadık. 80. dakikaya girerken Teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam, Bobo-Koray değişiklikliği yaptı. Bu değişiklikten sonra oyunda kontrollü futbolu sürdüreceğimizi anladık. Nitekim kalan 10 dakika son derece düşük tempo içinde geçti. Ama kontrolümüzü kaybetmiyorduk. Cılız ataklarla da olsa Denizlispor kalesini tehdit etmeyi sürdürdük. Fakat forvette yeterkli çoğunluğu sağlayamadığımız için net pozisyon bulamadık.

    CISSE SAMİ YEN'DE YOK!
    Maçın uzatma dakikaları ise büyük gerginlikle geçti. Orta saha oyuncumuz Cisse, hakemi protesto etmekten ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyundan atıldı. Denizlispor'un yaptığı sertliklere ise taraftarımız büyük tepki verdi! Son birkaç dakikasını 10 kişi tamamladığımız maç, Beşiktaşımızın 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi.

    TELLO TELLO TELLO!
    Beşiktaşımızda bu maçın en iyisi olarak Şilili kanat oyuncumuz Tello göze çarptı. Gerek kanatlardan taşıdığı toplarla olsun, gerekse serbest vuruşlardaki başarılı ortalarıyla olsun, Beşiktaşımızın bu maçta en iyisi Tello'ydu! Bununla birlikte defansımızdaki sorunların henüz aşılamadığını da gördük. Aman Beşiktaşım, dikkat! Forvetteki gol sorunumuz ise bu maçta aşılmış gözüküyordu. İstediğimiz zaman herşeyi yapabiliyoruz! Böyle devam Beşiktaş!
    Haftaya Galatasaray ile 'Sessiz' bir derbiye çıkacağız. Bu maç moral oldu! Eğer Kara Kartalımız, bu maçtaki kazanma tutkusunu o maçta da gösterirse, derbiden güler yüzle ayrılan taraf olacağımıza hiç şüphemiz yok! Başarılar Beşiktaş'ım!

    MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
    5. dakikada Caner'in sağdan kullandığı kornerde ön direkte Fatih Egedik'in dokunduğu top ağlarla buluştu. 0-1
    10. dakikada Tomas'ın sol kanattan ceza sahasına ortasında yerden seken topa İbrahim Toraman müdahale edemedi. Boş pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kalan Fatih Egedik, yerden sert bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 1-0
    14. dakikada Mehmet Yozgatlı'nın sağ kanattan ceza sahasına ortasında Nobre'nin kafayla geriye aşırdığı topla buluşan Bobo'nun dönerek vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
    17. dakikada Serdar Özkan'ın ceza sahasına ortasında defansın kafasından seken topu sağ çarprazda kontrol eden Tello, rakibini çalımladıktan sonra plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-2
    20. dakikada Bobo'nun ceza sahasına ortasında defans topu uzaklaştıramadı. Ceza sahasında yaşanan karambolde Nobre'nin yerden vuruşunda top defanstan sekti, dönen topa İbrahim Kaş sert vurdu. Defans tehlikeyi uzaklaştırdı.
    22. dakikada Moreira'nın sol kanattan ceza sahasına ortasında ceza yayı üzerinde topu kontrol eden Yusuf, ceza sahasına girdikten sonra bekletmeden vuruşunu yaptı. Top az farkla yandan auta çıktı.
    23. dakikada sol kanattan çizgiye inen İbrahim Üzülmez'in yerden ceza sahasına ortasında altı pasta Diatta ayak koyamadı. Kaleci Souleymanou'nun elinden kaçırdığı topu defans uzaklaştırarak, büyük bir tehlikeyi önledi.
    26. dakikada topla ceza sahasına giren Cisse'nin sert şutunda defansa çarpan top az farkla yandan kornere çıktı.
    27. dakikada Serdar Özkan'ın ceza sahasına ortasında defanstan seken topu alıp içeri girmek isteyen Tello, Fatih Egedik'in hareketiyle yerde kaldı. Beşiktaşlı oyuncular penaltı bekledi, ama maçın hakemi Yunus Yıldırım devam kararı verdi.
    34. dakikada Nobre'nin pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Bobo, kaleci Souleymanou'yu da geçtikten sonra topu boş ağlara gönderdi ve skorda dengeyi sağladı. 2-2

    MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
    53. dakikada orta sahadan aldığı pasla ceza sahasına kadar ilerleyen Serdar Özkan, pasını sağındaki Nobre'ye aktardı. Nobre'nin ceza sahası sağ çaprazından sert vuruşunu kaleci Souleymanou kornere çeldi.
    60. dakikada Tello, sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, topu ceza sahasına ortaladı. Altı pas içerisinde topa kafasıyla dokunan Serdar Kurtuluş, topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. 3-2
    69. dakikada Tomas sol çaprazdan ceza sahasına girmek isterken, savunma topu uzaklaştırdı. Ceza sahası çizgisinde topu önünde bulan Serhat'ın vuruşunda, top üst direğe çarparak oyun alanına döndü.
    72. dakikada Tello'nun ceza alanına gönderdiği ortada, defansın sektirdiği topu Souleymanou son anda kontrol etti.
    77. dakikada Higuain'in ceza sahasına girerek sağdan yaptığı sert vuruşta kaleci Soluymanou, iki hamlede topu kontrol etti.
    85. dakikada Beşiktaş ceza sahası içinde oluşan karambolde, Kratochvil'in ceza sahası ön çizgisinden vuruşunda savunmaya da çarpan top kaleci Hakan'da kaldı.
    90+3. dakikada iki takım futbolcuları arasında çıkan tartışma sonrasında karşılaşmanın hakemi Cisse'ye sarı kart gösterdi. Cisse'nin kararı alkışlayarak protesto etmesi üzerine, karşılaşmanın hakemi tekrar sarı, ardından da kırmızı kart göstererek Fransız futbolcuyu oyun dışı bıraktı.

    STAT: BJK İnönü
    HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akın, Arkın Akgöl
    BEŞİKTAŞ: Hakan, İbrahim Kaş (Serdar Kurtuluş dk. 40), Diatta, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Mehmet Yozgatlı (Higuain dk. 70), Serdar Özkan, Cisse, Tello, Nobre, Bobo (Koray dk. 80)
    YEDEKLER: Atilla, Delgado, İbrahim Akın, Gökhan Zan
    TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
    DENİZLİSPOR: Souleymanou, Bülent, Kratochvil, Allyson, Tomas, Fatih Egedik, Zafer, Caner, Moreira, Yusuf (Gomez dk. 29)(Murat Karakoç dk. 46), Selahattin (Serhat dk. 64)
    YEDEKLER: Cenk, İlkay, Çağlar, Fatih Yiğen
    TEKNİK DİREKTÖR: Güvenç Kurtar
    GOLLER: Fatih Egedik (dk. 5 ve 10) (Denizlispor), Tello (dk. 17), Bobo (dk. 34), Serdar Kurtuluş (dk. 60) (Beşiktaş)
    KIRMIZI KART: Cisse (dk. 90+2) (Beşiktaş)
    SARI KARTLAR: Zafer, Selahattin, Serhat, Allyson (Denizlispor), Koray, Cisse (Beşiktaş)

    Kaynak: karakartal
    Son düzenleme delphin; 23-09-2007, 23:30.

    Yorum

    • delphin
      Senior Member
      • 27-12-2005
      • 15279

      #3
      Konu: Beşiktaş Haberleri

      Bir taraftar sahaya indi

      Beşiktaş'ın 3. golünün ardından kapalı tribünden bir taraftar saha içine girdi.

      Üzerinde Beşiktaş forması olduğu gözlenen taraftar, İbrahim Toraman'a sarılarak gol sevincini yaşarken, özel güvenlik ekipleri taraftarı stat dışına çıkarttı.

      Bu arada, Beşiktaşlı taraftarlar maçın devre arasında kapalı tribüne ''Her şeyin farkındayız, inadına ayaktayız. Çarşı'' yazılı pankart açtı.

      Kaynak: karakartal
      Son düzenleme delphin; 23-09-2007, 23:31.

      Yorum

      • delphin
        Senior Member
        • 27-12-2005
        • 15279

        #4
        Konu: Beşiktaş Haberleri

        Kulübten Açıklama

        Bugün başta Vatan gazetesi olmak üzere bazı basın yayın organlarında Sayın Emir Tamer’in görevinden ayrılması ile ilgili haberlerde, bazı Yöneticilerimiz'e yöneltilen iddialar gerçek dışıdır. Vatan gazetesinde yer alan ve bir internet sitesinden alınan, ayrıca diğer basın yayın organlarında da yayımlanan haberler, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yönetim Kurulu’nu karıştırarak, Kulübümüz’ü ve Camiamız’ı yıpratma amacını taşımaktadır.
        Haberlerde adı geçen Genel Sekreterimiz ve İcra Kurulu Başkanımız Sayın Kenan Öner’e, Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkanımız ve İcra Kurulu Üyemiz Sayın Ertunç Soğancıoğlu’na ve Jimnastik, Atletizm Şubeleri'nden Sorumlu Asbaşkanımız ve İcra Kurulu Üyemiz Sayın Behçet Ümitlen’e, iddia edildiği gibi Marsilya seyahatine katılan bazı Kongre Üyelerimiz tarafından hiçbir zaman, hiçbir şekilde yumruklaşmaya varan küfürlü bir saldırı olmamıştır, olması da mümkün değildir. Aylar önce meydana gelen aile içi bazı tartışmalar, medya tarafından bir kriz haline getirilerek, kamuoyunda Kulübümüz ile ilgili olumsuz bir hava yaratılmak istenmektedir. Oysa ki bu yaşanan tartışmaların ardından, söz konusu Kongre Üyelerimiz adı geçen Yöneticilerimiz’den özür dilemiş ve Yöneticilerimizin de affetmesi ile konu aylar öncesinde kapanmıştır.

        “Beşiktaş Yönetimi Bu Oyuna Düşmeyecektir”
        Bazı yayın organlarınca istifa edecekleri ileri sürülen Genel Sekreterimiz ve İcra Kurulu Başkanımız Sayın Kenan Öner, Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkanımız ve İcra Kurulu Üyemiz Sayın Ertunç Soğancıoğlu ve Jimnastik, Atletizm Şubeleri'nden Sorumlu Asbaşkanımız ve İcra Kurulu Üyemiz Sayın Behçet Ümitlen, son zamanlarda Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yönetim Kurulu’nun birlik ve beraberliğini yıkmaya yönelik çalışmaların medya ile hız kazandığını, Beşiktaş Yönetimi’nin bu oyunlara asla düşmeyeceğini belirttiler. Yöneticilerimiz yaptıkları ortak açıklamada, “Beşiktaş’a gönül vermiş, Beşiktaş’a yönetici olarak hizmet etmekten gurur duyan, Beşiktaş’a hizmet etmekten başka hiçbir amacı olmayan insanlarız. Sağduyu sahibi, ciddi ve sorumlu kişiler olarak görevimizin başındayız. Bu çirkin kampanyanın amacına ulaşmasına müsade etmeyeceğiz. İstifa etmemiz söz konusu değildir. Beşiktaş’ın birlik ve beraberliğini bozacak, her türlü tutum, davranış, iddia ve medya saldırılarını şiddetle kınıyoruz” dediler.

        “Bu Açıklamaları Ben Yapmadım”
        Ayrıca görevinden ayrılan Sayın Emir Tamer de yaptığı açıklamada Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yönetim Kurulu’ndan ayrılmasının bireysel tercihi olduğunun altını çizerek şunları söyledi:
        “Görevimden ayrıldıktan sonra, BJK Yönetim Kurulu’ndan bazı yöneticilerin de ayrılması gerektiğini asla söylemedim, söylemem de. Benim ağzımdan çıktığı iddia edilen açıklamalar, kesinlikle tarafımdan yapılmamıştır. Görevden ayrılmış olsam bile, her zaman Beşiktaş Kulübü’nün ve Yönetimi’nin emrindeyim.”
        Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız,

        Beşiktaş JK

        Kaynak: bjk

        Yorum

        • delphin
          Senior Member
          • 27-12-2005
          • 15279

          #5
          Konu: Beşiktaş Haberleri

          Kalite Belgesi Bir Kez Daha Yenilendi

          Kulübümüz, TUVNORD tarafından gerçekleştirilen "Belge Yenileme" tetkiki sonucunda, 3 yıllık ISO 9001:2000 belge yenilenme onayı aldı.

          Uluslararası ISO 9001:2000 Kalite Yönetimi Standartı´na uygunluk belgesi bulunan Kulübümüz’de, TUVNORD firması tarafından gerçekleştirilen, “Belge Yenileme” tetkikleri tamamlandı. Tetkikte Kulübümüz’ün dernek kapsamındaki tüm faaliyetleri denetimden geçirildi.
          Bu kapsamda; İnşaat ve Tesisler Teknik Destek Müdürlüğü, İletişim Müdürlüğü, Kalite Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Satınalma Müdürlüğü, Pazarlama Müdürlüğü (Bilet ve Kombine kart), BJK Fulya Şan Ökten Tesisi, Futbol Özkaynak Düzeni ve Befam Grubu, BJK Süleyman Seba Spor Salonu, Beşiktaş Cola Turka Arena, Basketbol Bayan ve Erkek Alt Yapı, Hentbol Şubesi, Jimnastik Şubesi, Voleybol Şubesi bire bir tetkikten geçti.
          Tetkik sonucunda Kulübümüz, 3 yıllık ISO 9001:2000 belge yenilenme onayı aldı. Ayrıca Kulübümüz’e verilen raporda, Kulübümüz’ün işleyişinin güçlü yönleri olarak, özellikle altyapı gruplarına verilen eğitim hizmetleri ve taraftar ilişkileri gösterildi. Taraftar ilişkileri kapsamında, İletişim Müdürlüğü’nce kurulan iletişim ağının ve yürütülen iletişim faaliyetlerinin güçlülüğü ifade edildi.

          Kaynak: bjk

          Yorum

          • delphin
            Senior Member
            • 27-12-2005
            • 15279

            #6
            Konu: Beşiktaş Haberleri

            Sinan Engin, Galatasaray derbisine 3 puan için gideceğimizi söyledi

            Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, Beşiktaş olarak Galatasaray'la yarın yapacakları derbi karşılaşmasına hazır olduklarını söyledi. Sinan Engin, NTV televizyonuna canlı yayında yaptığı açıklamada, siyah-beyazlı takımda yarın sakat Ricardinho ve kart cezalısı Cisse'nin forma giyemeyecek olmasının önemli olmadığını vurguladı. Engin, şöyle konuştu: ''Onların yerine oynayacak arkadaşlarımız var'' derken, karşılaşma için de ''Tempolu bir maç olacağını düşünüyorum. Her şeyden önce Beşiktaş olarak derbiye hazırız. Gücümüzü görmek istiyoruz. Galatasaray karşısında nasıl bir takım olduğumuzu Türkiye'ye göstermek, iyi futbol oynamak ve kazanmak istiyoruz. Beşiktaş kesinlikle beraberlik için değil, 3 puan için gidecek. Oyuncularımız hazırlar ve maç saatini bekliyorlar. Galatasaray iyi bir takım, önemli oyuncuları ve iyi bir hocaları var. Biz de hocamıza güveniyoruz. 'O (Feldkamp) daha tecrübeli bir hoca, bizim hocamız genç' diye bir kavram yok kafamızda. Sonuna kadar derbiye hazırız.'' -

            ''LİGİN HENÜZ BAŞI''-

            Turkcell Süper Lig'de sezonun daha çok başında olunduğunu anlatan Engin, puan farklarının şu aşamada çok önemli olmadığını belirterek, şunları söyledi: ''Ligin daha çok başı. 5-8-10 puanlık farklar çok önemli değil. Buralardan şampiyonluklar çok kaybedildi. Yenilmek de çok önemli değil ve dünyanın sonu da değil. Biz 5 puan önde olsak da ligin sonu gelmiyor. Her şeyden önce yarın futbolun çok iyi olacağını, yüksek atmosferli, tempolu, heyecanlı bir maç olacağını düşünmüyoruz. Buradan birtakım dersler çıkarmak lazım. Taraftarın daha dikkatli olması lazım. Böyle bir derbiyi izleyemeyecekler.''

            -''BEŞİKTAŞ TARAFTARI ALINMALIYDI''-
            Sinan Engin, Galatasaray'ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak derbi karşılaşmasına Beşiktaş taraftarının alınması gerektiğini ileri sürdü.
            Beşiktaş taraftarının bir günahı olmadığını söyleyen Engin, ''Beşiktaş taraftarının aslında gelmesi lazım bu maça. Beşiktaş değil, Galatasaray taraftarı cezalı. Onun için Beşiktaş taraftarına derbi maçın açık olması lazımdı. Örnek teşkil etmesi açısından. Bunu gözden geçirmek lazım. İki takım da cezalandırılıyor çünkü'' şeklinde konuştu.
            Karşılaşmanın hakemi Selçuk Dereli'ye maçta çok iş düşeceğini kaydeden Sinan Engin, oyuna çok fazla etki edilmemesi gerektiğini belirtirken, ''Her iki takımın oyuncularına da sesleniyorum, hakeme yardımcı olmalıyız. Yanlış karar vermesin. Onun işini de zora sokmayalım. Hakemlerimizden ve hakem camiasından yardım istemiyoruz. Herkese adil olunsun. Herkese aynı ölçüde kararlar verilsin. Sezon başından beri Beşiktaş'a yapılan hatalar ortada. Ankaraspor maçında yüzde 100 golümüz verilmiyor. Dönüyoruz Denizlispor maçında Tello'ya yönelik penaltı, Nobre'ye yönelik ise kırmızı kart pozisyonu var'' ifadesini kullandı.

            -''BİR KULÜP BAŞKANININ PSİKOLOJİSİNİ BİLMEK LAZIM''-
            Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e verilen 3 ay hak mahrumiyeti cezasının çok ağır olduğunu da dile getiren Sinan Engin, şunları söyledi: ''Başkanımız çıktı birtakım şeyler söyledi. Biz de bunların sonuna kadar arkasındayız. Ceza çok ağır. Üç ay hak mahrumiyeti alacak kadar ağır bir demeç görmüyoruz. Bunun tekrar gözden geçirilmesi lazım. Bir kulüp başkanıdır, çıkıp arada sırada bir şeyler söyleme ihtiyacı hissedecektir. Maç sonudur, sinirler gergindir, atmosfer yüksektir, dolayısıyla puan kaybediliyor ve bariz gol verilmiyor. Bir kulüp başkanının psikolojisini bilmek lazım. Herkes her an çok sakin olacak diye bir şey yok. Konuşmayan hangi başkan var. Daha ağır konuşmalar var, ama böyle cezalar verilmedi. Bizim başkanımızın çok ağır konuştuğunu düşünmüyorum. Maç sonu verilmiş duygusal bir demeç olarak düşünülebilir. Beşiktaş'a verilen kararlara dikkat edilsin. Nobre'ye yapılan hareket, bir başka büyük kulübün oyuncusuna yapılmış olsaydı kesinlikle tartışmasız kırmızı karttı. Nobre'nin suratına öldürmeye teşebbüs bir tekme geliyor, ama kırmızı kart olmuyor. Buna 5 kere kırmızı kart demek lazım. Başkanımızın konuşması gayet normaldir. Ağır algılamamak lazım, çünkü daha ağırlarını gördük.''

            Kaynak: karakartal

            Yorum

            • delphin
              Senior Member
              • 27-12-2005
              • 15279

              #7
              Konu: Beşiktaş Haberleri

              Hazırız!

              Beşiktaşımız, Galatasaray ile oynayacağı sezonun ilk derbi karşılaşmasının hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi. Teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki basına kapalı antrenmana tedavisi süren Ricardinho dışındaki tüm futbolcular katıldı. Siyah beyazlılar idmana gruplar halinde tempolu koşu ile başlarken ardından 5'e 2 çalışması yapıldı. Antrenman, tam sahada yapılan çift kale maçla sona erdi.
              Beşiktaş'ta tedavisi süren Ricardinho ve kart cezalısı Cisse, Galatasaray maçında oynayamayacak.

              Kaynak: karakartal

              Yorum

              • delphin
                Senior Member
                • 27-12-2005
                • 15279

                #8
                Konu: Beşiktaş Haberleri

                Muhtemel 11'imiz

                Türk futbolunun iki devi Galatasaray ile Beşiktaş, yarın tarihe geçecek bir maça çıkacak. Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun ilk derbi maçında ezeli rakipler Galatasaray ile Beşiktaş, sarı-kırmızılı takımın geçen sezondan kalan 5 maçlık cezası nedeniyle, Türk futbol tarihinde ilk kez seyircisiz oynanacak bir derbide karşı karşıya gelecek.

                -MUHTEMEL 11'LER-

                Ezeli rakiplerin derbi maça çıkması beklenen olası 11'leri şöyle:
                Galatasaray: Orkun, Uğur, Servet, Song, Volkan, Hasan Şaş (Barış), Linderoth, Lincoln, Ayhan, Hakan Şükür, Ümit Karan (Nonda).
                Beşiktaş: Hakan, Serdar Kurtuluş, İbrahim Toraman, Gökhan Zan (Diatta), İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Koray, Delgado, Tello, Nobre, Bobo.

                -HAKEM SELÇUK DERELİ-

                Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak ve Digitürk Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Selçuk Dereli yönetecek.
                Kariyerinde ilk kez bir Galatasaray-Beşiktaş maçı yönetecek olan Dereli'nin yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Alper Ulusoy yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise İsmet Arzuman.
                Galatasaray ile Beşiktaş, hazırlıklarını bugün basına kapalı yapacakları antrenmanlarla tamamlayacaklar.



                -HİLMİ OK VE SABRİ ÇELİK GÖZLEMCİ-

                Derbi maçta hakem gözlemciliklerini Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Hilmi Ok ile Başkan Vekili Sabri Çelik yapacak.
                Dev maçın federasyon temsilcileri ise İsmail Üstüner ile Fikret Torun.



                -BAŞKANLAR YOK-

                Ezeli rakipler arasında yarın yapılacak sezonun ilk lig derbisinde her iki kulübün başkanı da maçı statta izleyemeyecek.
                Hafta içinde pankreasındaki sorun nedeniyle ameliyat olan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın hastanede yatarken, Ankaraspor maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından dün 3 ay hak mahrumiyeti cezası verilen Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, dev maçı statta takip edemeyecek.

                -ZİRVE YARIŞI-

                Ligde sezonun ilk derbi maçında Galatasaray ile Beşiktaş, liderlik mücadelesi verecek.
                Galatasaray, geride kalan 6 haftada 5 galibiyet, 1 beraberlik sonucu 16 puan toplayarak liderlik koltuğunda otururken, Beşiktaş ise 4 galibiyet, 2 beraberlik sonucu 14 puanla ikinci sırada yer alıyor.
                Aynı zamanda ligin yenilgisiz 2 takımını karşı karşıya getirecek dev maçta Galatasaray, ezeli rakibini yenip, aradaki puan farkını 5'e çıkarmak, Beşiktaş ise, sahadan 3 puanla ayrılıp, tam 121 lig haftası sonra liderlik koltuğuna oturmanın planlarını yapıyor.

                -GALATASARAY CEPHESİ-

                Lig lideri Galatasaray'da, derbi maç öncesi cezalı oyuncu bulunmazken, sakatlığı süren Sabri ile geçen hafta dizinden artroskopi olan Okan, yarınki maçta forma giyemeyecek.
                Sarı-kırmızılı takımda ayrıca dünkü idmanı belindeki ağrıları nedeniyle yarıda bırakan Hasan Şaş'ın durumu netlik kazanmazken, sakatlıktan kurtulan Arda'yla, sakatlıkları nedeniyle son Kasımpaşa maçında forma giyemeyen Servet ve Nonda, teknik heyetin görev vermesi durumunda derbide oynayabilecek.
                Ligin en deneyimli (73 yaşında) teknik adamı olan Karl Heinz Feldkamp yönetiminde bu sezon seyircisiz oynadığı 3 maçı da kazanıp, toplam 11 gol atıp, hiç gol yemeyen ''Cim Bom'', seyircisiz ilk derbi maçı da kazanmanın hesaplarını yapıyor.



                -BEŞİKTAŞ CEPHESİ-

                Beşiktaş'ta ise yarınki dev maç öncesi Cisse kırmızı kart cezalısı, Ricardinho'nun ise sakatlığı sürüyor.
                Ligin en genç (38 yaşında) teknik adamları arasında yer alan Ertuğrul Sağlam'ın, derbide, savunmada sakatlığı geçen Gökhan Zan ile Diatta arasında tercih yapması, forvette ise Bobo-Nobre ikilisini birlikte oynatması bekleniyor

                Kaynak: karakartal

                Yorum

                • delphin
                  Senior Member
                  • 27-12-2005
                  • 15279

                  #9
                  Konu: Beşiktaş Haberleri

                  Selçuk Dereli'nin verdiği uydurma penaltı ile yenildik

                  Galatasaray 2-1 Beşiktaş
                  Beşiktaşımız Turkcell Süper Lig'in 7. haftasında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan 'Sessiz Derbi'de Galatasaray'a 2-1'lik skorla yenildi. İlk yarıda Hakan Balta'nın golüne Tello ile cevap vermemize rağmen ikinci yarıda tamamen uydurma bir penaltı sonucu maçı kaybettik. Eğri oturalım, doğru konuşalım. Bu maçta gerçek futbolumuzu ortaya koyamadık. Ama bu hakem Selçuk Dereli'nin hakkımızı yemesinin bahanesi olabilir mi... Karakartal.com olarak soruyoruz: Bu hakemlerle lig biter mi? Federasyon duruma ne zaman müdahale edecek? Artık tepkimizi ve ağırlığımızı koyacağız! Dayan Kara Kartalım! Yıkmaya çalışanlar yıkamayacak!

                  DELGADO KULÜBEDE, GÖKHAN ZAN İSE SAHADA
                  Beşiktaşımızda, son 2 lig maçı ve Olympique Marsilya karşısında forma giyemeyen Gökhan Zan, Galatasaray derbisinde ilk 11'de sahaya çıktı. Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Diatta'yı savunmanın sağına çekerken, Gökhan Zan'a, İbrahim Toraman ile birlikte savunmanın göbeğinde şans verdi.
                  Siyah-beyazlılarda Delgado, son 2 lig maçındaki gibi yedek soyunurken, cezalı olan Cisse'nin yerine ön liberoda Koray forma giydi. Orta alanın sağında Serdar Özkan, solda da Tello görev yaparken, Serdar Kurtuluş da bu sezon sürekli oynadığı savunmanın sağı yerine, orta sahada görev aldı. Forvette ise Bobo-Nobre ikilisi oynadı.
                  Siyah-beyazlılarda, Delgado'nun yanısıra Rüştü, İbrahim Akın, Ali Tandoğan, Mehmet Yozgatlı, Baki ve Higuain yedek kulübesinde yer aldı.

                  KONTROLLÜ BAŞLADIK
                  'Sessiz Derbi'ye Beşiktaşımız kontrollü başladı. Orta sahasımızı kalabalık tutup rakibimiz tartıyorduk. Maçta taraftar atmosferinin olmayışı da bizim işimize yarıyordu. Ancak bu kontrollü başlayışımız bir anda yarı sahamıza kapanmamıza döndü. Üst düzey mücadele ediyorduk ancak rakip Galatasaray kalemize daha çok yükleniyordu. Maçı 10. dakikasında Nonda'nın kafa vuruşu dışarı çıktı ve derin bir 'oh' çektik. Bu pozisyon Beşiktaşımızı canlandırdı ve oyundaki dengeyi kurmayı başardık. Maç iki takımın da kalabalık orta sahası arasında geçiyor, iki taraf da net pozisyon bulmakta zorlanıyordu. Galatasaray'ın kendi yarı sahası içinde top çevirmeye başlamasıyla tempo iyice düşmüştü.

                  AH O KARAMBOL!
                  Maç durgun bir şekilde devam ederken rakibimiz 23. dakikada sağ kanattan Arda ile korner kullandı. Topa çıkan kalecimiz Hakan Arıkan, topun kontrolünü sağlayamayınca ceza sahası içinde bir anda karambol oluştu. Boşta kalan topa Hakan Balta vurdu ve kalemizde golü gördük.

                  YÜKLENMEYE BAŞLADIK!
                  Maç son derece temposuz ve pozisyonsuz devam ederken kalemizde bir anda golü görmemiz, bizim açımızdan çok kötü olmuştu. Artık bu golden sonra tempoyu yükseltmeli ve rakip kalede gol aramalıydık. Savunmamız orta sahaya daha çok yaklaşmış ve rakibimizin üzerine daha fazla yüklenmeye başlamıştık. Maça tempo gelmişti. Beşiktaşımız daha fazla risk almaya başlamış, teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam da Delgado'yu ısınmaya yollamıştı. Oyuna ağırlığımızı koymamız, meyvesini ilk olarak 34. dakikada verdi ancak Mert Nobre ile golü bulamadık. Topun hakimiyeti bizdeydi ancak net pozisyon bulmakta yine zorlanıyorduk. Bunun üzerinde defansımızdan İbrahim Toraman hücuma daha fazla destek vermeye başladı.

                  TELLO TELLO TELLO!
                  Artık bu yüklenmeler, artık bu cesaretimiz, artık bu hevesimiz sonuç vermeliydi ve nihayet beklediğimiz oldu! Maçın 44. dakikasında Serdar Özkan'ın ceza sahasına çıkardığı topa Tello son derece düzgün bir vuruş yaptı ve Beşiktaşımıza 1-1'lik beraberliği getirdi. Bu golü haketmiştik! Bu golü istemiştik ve bulduk! Bu golden ardındanmaçın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

                  İKİNCİ YARIYA SIKINTILI BAŞLADIK
                  Maçın ikinci yarısına iki takım da temkinli başladı. Beşiktaşımız, Diatta-Mehmet Yozgatlı değişikliği yapmış ve bu değişiklik oyundaki sistemimizi de değiştirmişti. Teknik direktörümümüz Ertuğrul Sağlam, Serdar Kurtuluş'u sağ beke çekmiş, Mehmet Yozgatlı orta sahasının sağında, Serdar Özkan ise orta sahanın ortasında oynuyordu. Ancak maçın 54. dakikası itibariyle biraz sıkıntıya girdik. Rakip Galatasaray tüm hatlarıyla üzerimize yüklenmeye başlamış, topla oynamada ise yüzde 54'e yüzde 46'lık üstünlük sağlamıştı. Bu dakikalarda savunmamız son derece başarılıydı ve kontraataktan gol arar olmuştuk. Maçın 60. dakikasında ise yüreğimiz ağzımıza geldi. Hakan Balta'nın ortasında ceza sahası içinde Nonda son derece müsait pozisyonda golü atamadı, iyi ki de atamadı! Takımızda ters giden birşeyler vardı, yarı sahamızdan çıkarmıyorduk. Galatasaray'ın yoğun presi bizi oyun kurmakta zorluyordu.


                  SAĞLAM'DAN MÜDAHALE
                  Rakibimizin üzerimizde kurduğu yoğun baskı, teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam'ı oyuncu değişikliği yapmaya itti. Nobre'yi çıkarıp Arjantinli yıldızımız Delgado'yu oyuna alan Sağlam, Beşiktaşımızı tek forvete döndürdü. Bu değişiklikten sonra kapanışımızı sürdürdük. Galatasaray tempoyu arttırmıştı. 70. dakikada Nonda'nın kafa vuruşunu kalecimiz Hakan Arıkan inanılmaz bir şekilde çıkardı ve yine 'oh' dedik. 75. dakikada ise Bobo'nun pozisyonunda hepimiz ayağa kalktık! Başarılı golcümüz bizi gole çok yaklaştırdı ama olmadı.

                  TARTIŞMALI PENALTI! NE OLUYOR DERELİ?
                  Maçın 77. dakikasında Galatasaray hızlı çıktı. Arda ceza sahası içinde kendini yerde buldu ve hakem Selçuk Dereli ilginç bir biçimde tereddütsüz penaltı verdi! Ne oluyordu Selçuk Dereli? Hakemler Beşiktaşımız aleyhine oyunlarını sürdürüyordu! Topa müdahale olan pozisyonda penaltı mı veriliyor? Bu çok ama çok tartışmalı penaltı yüzünden maçta 2-1 yenik duruma düştük. Topun gerisine geçen Nonda golü atmıştı.

                  OLMADI
                  Bu haksız penaltıdan sonra oyundaki konsantrasyonumuz düştü. Ama gole mecburduk! Bir gol atmalıydık, maç zaten sessiz geçiyordu, bir gol atıp hakem Selçuk Dereli'yi de susturmalıydık! Çok adamla hücum etmeye başlamalıydık. Ama olmadı. Kalan dakikalarda etkili pozisyon bulamadık ve maçı kaybettik. Federasyona ve hakemlere karşı tepkimiz sürecek! Bir takım üzerinde bu kadar haksız kararlar verilmez, verilemez! Beşiktaşımız yıkmaya çalışanlara rağmen ayakta kalacak!


                  MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
                  23. dakikada Arda'nın soldan kullandığı kornerde kaleci Hakan Arıkan, boşa çıktı. Topu önünde bulan Hakan Balta, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0
                  44. dakikada sol çarprazdan ceza sahasına giren Serdar Özkan, geriden gelen Tello'yu gördü. Şilili futbolcu Tello'nun sert şutunda meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu. 1-1
                  45+1'de Arda'nın pasıyla toplu buluşan Hakan Balta'nın ceza sahası dışından yerden vuruşunda kaleci Hakan Arıkan, topu kontrol etti.


                  MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
                  50. dakikada Arda'nın sağdan kullandığı kornerde Nonda'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
                  64. dakikada sol çarprazdan ceza sahasına giren Ümit Karan'ın yerden içeriye ortasında Nonda'nın vuruşunda defansa da çarpan topu kaleci Hakan Arıkan son anda çeldi ve gole izin vermedi.
                  69. dakikada Volkan'ın sol kanattan ceza sahasına ortasında Nonda'nın kafa vuruşunda kaleci Hakan Arıkan, topu kornere çeldi.
                  74. dakikada Mehmet Yozgatlı'nın sağ kanattan ceza sahasına yerden ortasında Bobo müsait pozisyonda topa vuramadı. Kaleci Orkun'dan dönen topu defans uzaklaştırdı.
                  77. dakikada topla ceza sahasına giren Arda yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Selçuk Dereli, pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Nonda, topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. 2-1
                  90+1'de Serdar Kurtuluş'un ceza sahasına ortasında arka direkte Delgado, çok kötü vurdu. Top farklı bir şekilde üstten auta gitti.


                  STAT: Ali Sami Yen
                  HAKEMLER: Selçuk Dereli, Bahattin Duran, Alper Ulusoy
                  GALATASARAY: Orkun, Uğur, Servet, Song, Hakan Balta, Barış, Linderoth, Arda (Mehmet Topal dk. 87), Volkan (İsmail Bouzid dk. 90+3), Ümit Karan, Nonda
                  YEDEKLER: Aykut, Mehmet Güven, Özgürcan, Serkan, Carrusca
                  TEKNİK DİREKTÖR: Karl Heinz Feldkamp
                  BEŞİKTAŞ: Hakan Arıkan, Diatta (Mehmet Yozgatlı dk. 46), Gökhan Zan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan (Higuain dk. 86 ), Koray, Serdar Kurtuluş, Tello, Nobre (Delgado dk. 64), Bobo
                  YEDEKLER: Rüştü, İbrahim Akın, Ali Tandoğan, Baki
                  TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
                  GOLLER: Hakan Balta (dk. 23), Nonda (dk. 77 pen.) (Galatasaray), Tello (dk. 44) (Beşiktaş)
                  SARI KART: Arda (Galatasaray)

                  Kaynak: karakartal

                  Yorum

                  • delphin
                    Senior Member
                    • 27-12-2005
                    • 15279

                    #10
                    Konu: Beşiktaş Haberleri

                    100.gol Tello'dan!

                    Beşiktaşımızın, Galatasaray'a karşı lig maçlarındaki 100. golünü Şilili futbolcu Tello attı. Ezeli rakiplerin 83 yıllık tarihlerinde yaptıkları, 97. lig maçında Beşiktaş adına 100. golü atan Tello, aynı zamanda geçen hafta Denizlispor'a attığı 2 golün ardından Türkiye'deki ligdeki kariyerinde 3. golüne ulaştı

                    Kaynak: karakartal

                    Yorum

                    • muratzen
                      Member
                      • 25-09-2004
                      • 717

                      #11
                      Konu: Beşiktaş Haberleri

                      Gs ye karşı oynuyorsan dikkat edecen her hafta bi penaltıları var!

                      Yorum

                      • delphin
                        Senior Member
                        • 27-12-2005
                        • 15279

                        #12
                        Konu: Beşiktaş Haberleri

                        Beşiktaş 1-0 Gençlerbirliği

                        Avrupa'dan yaralı dönen Beşiktaşımız, Turkcell Süper Lig'in 8. haftasında İnönü Stadı'nda Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ederek moral buldu. Galibiyet golümüz 45. dakikada Nobre'den! Bu sonucun ardından 17 puana yükseldik. Maçta hepimizi sevindiren, özellikle ilk yarıdaki tempolu futbolumuzdu. Keşke bir de özellikle Burak'la yakaladığımız net gol pozisyonlarını değerlendiremeyişimiz, farkın daha da açılmasına neden olmasaydı. Zirveyi kovalamaya devam ediyoruz. Oranın esas sahibi biziz! Beşiktaşımız geliyor, artık durmak yok!

                        HAYDİ ÇOCUKLAR
                        Turkcell Süper Lig'in 8. haftasında sahamızda oynadığımız Gençlerbirliği maçında hava güneşli, açık, futbola elverişliydi. Beşiktaşımız için her şey çok güzeldi.

                        BURAK İLK 11'DE
                        Beşiktaşımızda Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, sakat futbolcuların çokluğunda Gençlerbirliği karşısında ilk 11'de Burak Yılmaz ve Ali Tandoğan'a şans tanıdı.
                        Siyah-beyazlılarda Ricardinho, Bobo, Serdar Kurtuluş, Rüştü ve İbrahim Akın sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmazken, bu sezon ligde sadece 2. haftadaki Kasımpaşa maçının ilk 45 dakikasında forma giyen Burak, 5 hafta sonra Gençlerbirliği karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Sağlam, Kasımpaşa maçından sonra ilk kez forma verdiği Burak'ı sağ kanatta görevlendirdi. Serdar Özkan orta sahanın göbeğinde görev yaparken, Delgado ise forvetteki Nobre'ye yakın oynadı.

                        SAVUNMANIN SAĞINDA ALİ TANDOĞAN
                        Teknik direktör Sağlam, Serdar Kurtuluş'un yerine savunmanın sağında Ali Tandoğan'ı görevlendirirken, bu futbolcu da Turkcell Süper Lig'in 2007-08 sezonunda ilk kez ilk 11'de forma giymiş oldu. Sadece ligin ilk haftasındaki Konyaspor maçının son 24 dakikasında forma giyebilen Ali Tandoğan, diğer lig maçlarında ise forma yüzü görememişti.
                        Bu arada, sakatlığı geçen Şilili futbolcu Rodrigo Alvaro Tello da Gençlerbirliği karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Siyah-beyazlılarda Rüştü'nün yokluğunda genç kaleci Atilla Özmen yedek kulübesinde otururken, Mehmet Sedef, Mehmet Yozgatlı, Higuain, Diatta, Koray ve Batuhan yedek kulübesinde yer alan diğer futbolcular oldu.

                        YOĞUN DESTEK
                        Maça her zamanki gibi taraftarımızın yoğun desteği ile başladık. Bu destek, tempolu oyun oynamamıza yol açtı. Forvette oynayan Nobre'yi Delgado, Tello ve Burak'ınn taşıdığı toplarla pozisyona sokmaya çalışıyorduk. Özellikle sol kanadımız yine harika işliyordu. Oyunda iyice baskımızı arttırdık. İlk 20 dakikada Nobre ile, Burak ile Delgado ile net pozisyonlardan yararlanamadık. Taraftarımız tribünlerde coştukça biz de coşuyorduk ama golü bulamıyorduk. Bu baskımızın sonuç vermemesi, Beşiktaşımız'ın oyundaki etkinliğini de yavaş yavaş düşürmeye başladı. Maçın 27. dakikasında geldiğimizde tempo iyice düşmüştü. Pozisyona girmekte zorlanıyorduk.

                        AMAN NOBRE!
                        Maçın 33. dakikasında gole çok yaklaştık. Delgado'nun pasında ceza sahasında topla buluşan Nobre'nin vuruşunu Gökhan çıkardı. Bugün Nobre'de bir şanssızlık vardı, artık onu kırmalıydı! Taraftarımız da gol bekliyordu, Beşiktaşımız yeniden canlanmıştı. 38. dakikada inanılmaz net bir pozisyondan daha yararlanamadık. Delgado ceza sahası içinde Burak'a 'Al da at' dedi ancak Burak ıska geçti. Korkuyorduk artık! Acaba bu maç Porto maçı gibi olur muydu? Saldırdıkça saldırdığımız, ancak golü atamadığımız bir maç olur muydu? Bu kaçan pozisyonlarda teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam da saçını başını yoluyordu!

                        CANIM NOBRE!
                        Biliyorduk! Nobre bugün bu şanssızlığını kıracaktı! Evet, kırdı da! Hem de öyle bir kırdı ki! 45. dakikada sağdan Ali Tandoğan'ın kullandığı uzun taç atışında topu önüne alıp, kimsenin beklemediği anda topuğla topu öyle bir ağlara gönderdi ki! Kaleci Gökhan bile anlamadı ne olduğunu! Ne kadar çok özlemiştik 'Goooool!' diye ayağa kalkmayı, işte onu bu golde yaptık! Aradığımız golü ilk yarının sonunda bulduk ve maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

                        İKİNCİ YARIYA İYİ BAŞLAYAMADIK
                        İkinci yarıya pek etkili başlayamadık. Rakibimiz daha agresif başlamıştı ve iyi oynuyorlardı. Kalemizde bir takım tehlikeler gördük. Önce Isaac, sonra da Erkan'ın vuruşlarında yüreğimiz ağzımıza geldi, neyseki bunlar gol olmadı. İkinci yarının ilk 10 dakikasında etkili pozisyonumuz yoktu, rakibimiz ise bizim yarı sahamıza iyice yerleşmişti. 54. dakikada bir kez daha gözlerimizi kapattık! Rakibimiz Gençlerbirliği Isaac ile inanılmaz bir gol daha kaçırdı, kalecimiz Hakan Arıkan başarılıydı. Bu pozisyonlar Beşiktaşımız'ı kendine getirmeliydi. Biz de canlandık! 55. dakikada Tello'nun ortasında Nobre kafayı çaktı, ama ikinci kez 'GOL' diye sevinemedik.

                        NE OLUYOR EREN?
                        Maçın 59. dakikasında saha biraz karıştı. Futbolcumuz Serdar Özkan ile Gençlerbirliği'nde Eren birbirlerine girdiler. Bu pozisyonun ardından iki futbolcu da sarı kart gördü. Bu olayın ardından oyunda tempo düştü, ayrıca ortam biraz da gerildi!

                        DELGADO ÇIKTI KORAY GİRDİ
                        Maçın 67. dakikasına geldiğimizde teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam, orta sahayı kaybettiğimizi gördü ve buraya bir değişiklik yaptı. Delgado'yu çıkarıp yerine 'savaşan' Koray'ı aldı ve burayı toparlamak istedi. Genç teknik direktörümüzün bu değişikliği hemen sonuç verdi ve orta sahada daha baskın, daha etkili oynamaya başladık.

                        HARİKA TARAFTAR!
                        Dakikalar 77'yi gösterirken oyunda tempo iyice düşmüştü. Buna rağmen büyük Beşiktaş taraftarı hiç susmuyor, takımlarına sürekli destek veriyordu. Yoğun tezahüratlar sürüyor, taraftarlarımız renklere olan aşklarını dile getiriyorlardı.

                        ORTA SAHA MÜCADELESİ
                        Maçın son 10 dakikası klasik orta saha mücadelesine döndü. Faullerle oyun sık sık duruyordu. Rakibimiz Gençlerbirliği bir takım önemli pozisyonlar yakaladı ama bunların hepsinde kalecimiz Hakan Arıkan başarılıydı. Bizim ise 89. dakikada Serdar Özkan ile bir vuruşumuz vardı, gol yapamadığımız... Kalan dört dakikada maç içindeki durumlar değişmeyince Beşiktaşımız maçtan 3 puanla ayrılmayı bildi. Kazandık! Öyle yada böyle bu maçı kazandık! bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı, bu galibiyet moralimizi yerine getirdi! Bundan sonra durmak yok Beşiktaş'ım!

                        MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
                        3. dakikada sağ kanatta kazanılan serbest vuruşu kullanan Tello'nun ceza sahasına ortasında İbrahim Toraman'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
                        9. dakikada Mehmet Çakır'ın pasıyla sağ çarprazdan ceza sahasına giren Isaac'in sert şutunda top yandan auta çıktı.
                        12. dakikada topla ceza sahasına sokulan Delgado'yu Erkan formasında çekerek durdurdu. Beşiktaş, tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Delgado'nun vuruşunda kaleci Gökhan, topu son anda köşeden çeldi. Aynı dakika içerisinde sol kanatta topla buluşan ve çalımlarla ceza sahasına giren Delgado, pasını altıpas üzerindeki Nobre'ye çıkardı. Nobre'nin topuğuyla yaptığı vuruşta kaleci Gökhan topu kontrol etti.
                        15. dakikada Burak'ın sağ kanattan ceza sahasına yerden ortasında kale önünde Nobre topa dokunamadı.
                        28. dakikada Mehmet Çakır'ın ceza sahası dışından yerden sert şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
                        33. dakikada Delgado'nun pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Nobre'nin vuruşunda kaleci Gökhan gole izin vermedi.
                        38. dakikada Ali Tandoğan'ın pasıyla ceza sahası sağ çarprazda topla buluşan Delgado'nun içeriye çıkardığı topu müsait pozisyonda Burak, boş kaleye gönderemedi. Top yandan auta çıktı.
                        40. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Tello'nun uzun pasında topla buluşan Burak, ceza sahası girişinde kaleci Gökhan ile karşı kaşıya kaldı. Kalesini zamanında terkeden ve Burak'ın aşırtma vuruşunda topa müdahele eden kaleci Gökhan, gole izin vermedi.
                        45. dakikada Ali Tandoğan'ın sağdan kullandığı uzun taç atışında defansın uzaklaştıramadığı topu kontrol eden Nobre, topuğuyla nefis bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0

                        MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
                        48. dakikada Beşiktaş ceza alanı içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Isaac'ın vuruşunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı. Aynı dakika içinde Carle'nin sağdan kullandığı korner atışında, altı pasta topla buluşan Erkan'ın kafa şutunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
                        53. dakikada Mehmet Çakır'ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, kaleye giden topu kaleci Hakan son anda kornere çeldi.
                        55. dakikada İbrahim Toraman'ın hatası sonrası topa sahip olan Mehmet Çakır, meşin yuvarlağı Isaac'ın önüne bıraktı. Bu futbolcu kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldığı anda topu ayağından fazla açınca, Hakan meşin yuvarlağı kontrol etti.
                        56. dakikada Tello'nun soldan ortasında altı pasın önünde topla buluşan Nobre, kötü bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı auta attı.
                        71. dakikada Mehmet Çakır'ın orta sahaya yakın yerden kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topla buluşan Okan'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
                        74. dakikada Nobre'nin ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Burak'ın yerden şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
                        84. dakikada Eren'in sağdan kullandığı serbest vuruşta kimsenin müdahale edemediği topu arka direkte yakalayan Erhan, müsait durumda meşin yuvarlağa kötü vurunca kaleci Hakan, topu kontrol etti.
                        89. dakikada Serdar Özkan'ın uzak mesafeden şutunda, kaleci Gökhan topu son anda çeldi. Daha sonra savunma meşin yuvarlağı taca attı.

                        Stat: BJK İnönü
                        Hakemler: Barış Şimşek, Ekrem Kan, Arkın Akgöl
                        Beşiktaş: Hakan, Ali Tandoğan, Gökhan Zan (Dk. 80 Diatta), İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Burak (Dk. 77 Higuain), Serdar Özkan, Cisse, Tello, Delgado (Dk. 66 Koray), Nobre
                        Gençlerbirliği: Gökhan, Erkan, Tolga, Traore (Dk. 26 Erhan), Petkovic (Dk. 46 Eren), Mehmet Çakır, Kerem, Sedat (Dk. 72 Mehmet Nas), Isaac, Carle, Okan
                        Gol: Dk. 45 Nobre (Beşiktaş)
                        Sarı Kartlar: Dk. 11 Erkan, Dk. 45 Kerem, Dk. 61 Eren (Gençlerbirliği), Dk. 61 Serdar Özkan, Dk. 89 Tello (Beşiktaş)

                        Kaynak: karakartal

                        Yorum

                        • delphin
                          Senior Member
                          • 27-12-2005
                          • 15279

                          #13
                          Konu: Beşiktaş Haberleri

                          Sezonun en iyi futboluydu

                          Beşiktaş Genel Menajeri Sinan Engin, Gençlerbirliği karşısında maçın ilk yarısında sezonun en iyi futbolunu oynadıklarını söyledi. Sinan Engin, maç sonrasında yaptığı açıklamada, ilk yarının çok farklı bitebileceğini belirterek, ''Bence bizim açımızdan sezonun en iyi futboluydu. Özellikle zorlu Porto maçından sonra sahadan 3 puanla ayrılmak bizi mutlu etti. İyi takımız ve taşlar yerine oturuyor. Futbolcuları kutluyorum. Lige verilen 15 günlük arayı en iyi şekilde değerlendireceğiz'' diye konuştu.
                          Taraftarlara da teşekkür eden Engin, ''Taraftarsız takım olmaz. Kendilerini tebrik ediyorum. 90 dakika boyunca takımı çok iyi desteklediler'' dedi.
                          Sinan Engin, basın mensuplarının kendisinin daha önce ''Ocak ayında bazı futbolcularla yollarını ayıracaklarını'' söylediğini hatırlatmaları üzerine de şöyle konuştu:
                          ''Aynı şey hala devam ediyor. Herkes gitmemek için çaba sarfetmeli. Randıman alamadığımız futbolcuyu niye takımda tutalım. Randıman alamadığımız futbolcu ile yolları ayırmak çok normal. Herkes işine çok ciddi bir şekilde sarılacak ve gitmemek için çok çalışacak.''
                          Engin, kaçan goller için ise ''Beşiktaş'ın şansa ihtiyacı var. Çok şanssızdık ama kazandık'' yorumunu yaptı.

                          FUTBOLCULAR DA MEMNUN
                          Kaptan İbrahim Üzülmez, Gençlerbirliği maçının zor geçeceğini bildiklerini ifade ederek, ''Bütün takım arkadaşlarımı kutluyorum. Zorlu Şampiyonlar Ligi maçının ardından iyi mücadele ettik. Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Artık iyi bir seri yakalamalıyız'' diye konuştu.
                          Taraftarlarla bugün barıştığının hatırlatılması üzerine de İbrahim, ''Benim hiçbir zaman taraftarlarla sorunum olmadı. Bu olayın çok abartıldığını düşünüyorum. Bugün bize çok güzel destek verdiler, onlara teşekkür ediyorum'' ifadesini kullandı.
                          Ali Tandoğan ise gol öncesi attığı tacın, çalışılmış bir şey olmadığını ve o anda geliştiğini belirtirken, ilk kez 90 dakika forma giydiğini kaydederek, ''Bu benim için iyi bir başlangıç oldu. İnşallah devamı gelir. Zaman zaman var olduğumun bilinmemesi beni üzüyor. Ben her zaman çok çalışıyorum. Hocam da bugün bana şans verdi. İyi oynadığımı düşünüyorum. İnşallah böyle devam eder'' şeklinde konuştu.
                          Burak da ligde uzun süredir forma giymediğini belirterek, ''Formamı özlemiştim, hocam bana şans verdi. Gol kaçırdım ama sahada elimden geleni yaptığımı düşünüyorum'' dedi.
                          Beşiktaş'ın Fransız futbolcusu Cisse ise elde ettikleri galibiyetten dolayı mutlu olduğunu söyledi.
                          Öte yandan, siyah-beyazlı futbolcular maç sonrasında BJK İnönü Stadı'nda yenilenme antrenmanı yaptı.
                          Gençlerbirliği oyuncusu Okan da maça çok kötü başladıklarını dile getirerek, ''İlk yarı Beşiktaş 3-0 veya 4-0 öne geçebilirdi. İkinci yarı iyi oynadık gol pozisyonlara girdik. Bir gol atsaydık puan alabilirdik. Sonuçta ilk yarıdaki kötü futbolumuzun sonucunda 1-0 yenildik'' ifadesini kullandı.

                          Kaynak: AA

                          Yorum

                          • delphin
                            Senior Member
                            • 27-12-2005
                            • 15279

                            #14
                            Konu: Beşiktaş Haberleri

                            Nobre orucu bozdu

                            Beşiktaş'ın Brezilya asıllı futbolcusu Mert Nobre, bu sezonki gol orucuna Gençlerbirliği maçı ile son verdi. Bu sezon Turkcell Süper Lig ve Avrupa kupalarında takıma adına gol atmayı başaramayan Nobre, Gençlerbirliği karşısında kaydettiği golle, ilk golünü atmış oldu.
                            Nobre, ligdeki en son golünü geçen sezonun 33. haftasında 19 Mayıs'ta İstanbul'da oynanan Ankaraspor maçında atmış ve siyah-beyazlılar bu karşılaşmayı 2-1 kazanmıştı.

                            -8. HAFTALAR UĞURLU GELİYOR-
                            Geçen sezon lige kötü başlayan Nobre, ilk golünü bu sezonki gibi yine 8. haftada atmıştı.
                            Kayseri'de Kayseri Erciyesspor ile oynanan ve bugünkü gibi saat 16.00'da başlayan karşılaşmada siyah-beyazlı formayla ligdeki ilk golünü atan Nobre, bu sezon da ilk golünü 8. haftadaki Gençlerbirliği karşılaşmasında yine bir gündüz maçında kaydetti.

                            Kaynak: AA

                            Yorum

                            • delphin
                              Senior Member
                              • 27-12-2005
                              • 15279

                              #15
                              Konu: Beşiktaş Haberleri

                              Galip geldik, mutluyuz

                              Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, Gençlerbirliği'ni 1-0 yendikleri maçta iyi mücadele ettiklerini söyledi. Öner, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Porto maçında da iyi oynadıklarını belirterek, ''Son 4-5 maçta zaman zaman aksadığımız maçlar oldu. Ama genelde çok kötü değildik. Bugün de Beşiktaşlı futbolcular formalarının ağırlığını hissederek iyi oynadılar. İlk yarı çok iyiydik, 4-5 pozisyonumuz vardı. Sonuçta galip geldik, mutluyuz'' dedi.
                              Bir gazetecinin ''Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansınız azaldı mı?'' sorusu üzerine Öner, ''Zor bir gruptayız ama belli olmaz. Marsilya, gidip deplasmanda Liverpool'u yeniyor. 4 maçımız daha var, elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. İkinci olamasak da UEFA Kupası'na katılmak için mücadele edeceğiz'' diye konuştu.

                              Kaynak: AA

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X