Türkiye`de iş yapmak kolaylaşıyor...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    Türkiye`de iş yapmak kolaylaşıyor...

    Türkiye`de iş yapmak kolaylaşıyor

    Dünya Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) tarafından yayınlanan “Doing Business 2008”e göre iş yapma kolaylığı sıralamasında Türkiye, 178 ülke arasında 91. sıradan 57. sıraya yükseldi.

    HÜRRİYET

    Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl olduğu gibi Singapur yine birinciliğini korurken, bu ülkeyi Yeni Zelanda, ABD, Hong Kong, Danimarka, İngiltere, Kanada, İrlanda Cumhuriyeti, Avustralya ve İzlanda izledi. Raporda, iş yapma kolaylığı açısından en kötü ülkenin Demokratik Kongo Cumhuriyeti olduğu ortaya çıktı.

    Bu yıl beşincisi hazırlanan rapora göre, en çok gelişme gösteren ülkeler Mısır, Hırvatistan, Gana, Makedonya, Gürcistan, Kolombiya, Suudi Arabistan, Kenya, Çin ve Bulgaristan oldu. Bu yıl Doğu Avrupa ve eski Sovyet ülkeleri, iş yapma kolaylığı bakımından Doğu Asya'yı geride bıraktı.

    Dünya ölçeğinde son 1 yılda 98 ekonomide 200 reform uygulamaya konurken, reformcu ülkeler işletme kurmayı kolaylaştırdı, mülkiyet haklarını sağlamlaştırdı, yatırımcıların korunmasını güçlendirdi, krediye erişim olanaklarını artırdı, vergi yükünü azalttı, giderleri düşürdü ve ticareti kolaylaştırdı.

    Rapora göre Türkiye, Çin, Hindistan, Endonezya ve Vietnam reformlar açısından çok önemli ilerleme kateden ülkeler olarak dikkati çekiyor.

    Türkiye, gösterilen kolaylıklara bakıldığında, işe başlama kolaylığında 43., izinlerde ve işlemlerde 128., istihdamda 136., mülkiyette 31., kredi kullanmada 68., yatırımcının korunmasında 64., ödenen verilerde 54., dış ticarette 56., sözleşmeye uyumda 34. ve işyeri kapatmada 112. sırada yer aldı.
İşlem Yapılıyor
X