Süper Ligde 7.Hafta

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • eerol
    Banned
    • 06-11-2004
    • 8682

    Süper Ligde 7.Hafta

    Fener, A.Gücü karşısında dalya dedi28 Eylül 2007 22:30


    F.Bahçe Süper Lig'de 900. galibiyetini Ankaragücü karşısında aldı... Sarı-Lacivertli ekip, attığı gollerin yanı sıra birçok gollük pozisyondan da gol çıkartamadı...
    FENERBAHÇE: 2-0 :ANKARAGÜCÜ

    Fenerbahçe, Ligdeki 900. galibiyetini Ankaragücü karşısında 2-0'lık sonuçla aldı. Sarı-Lacivertli ekip bu galibiyetle 3 haftalık 3 puan hasretine de son vermiş oldu.

    Fenerbahçe, golleri yanı sıra kaçırdığı bir çok gol pozisyonundan da sonuç alamayarak daha farklı kazanabileceği bir maçı 2 farkla kapattı.

    Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
    Hakemler: Aytekin Durmaz, Selçuk Kaya, Serkan Gençerler

    Fenerbahçe: Volkan Demirel, Lugano, Roberto Carlos, Wederson, Kezman, Aurelio, Önder, Alex, Deniz, Edu, Deivid

    Ankaragücü: Serkan, Emre, Ahmet, Da Silva, Bebbe, Mustafa, Murat Duruer, İbrahim, İlkem, Cem, Yasin

    MAÇ BAŞLADI

    Karşılaşmaya Fenerbahçeli futbolcular başladı. Her iki takıma da başarılar diliyoruz.

    2. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan hızlı gelişti. Deivid, rakip yarı sahanın ilk metrelerinde buluştuğu topla savunmanın arkasına hareketlenen Kezman'a ara pası attı. Sırp golcü ceza sahasında meşin yuvarlakla buluşacağı anda Ankaragücü savunmasında Da Silva son anda araya girerek topu kalecisi Serkan'a kazandırdı.

    3. dakika. Fenerbahçe bu kez sol kanattan geliştirdiği atakta Ankaragücü kalesine etkili indi. Sol kanattan derin pasa hareketlenen Kezman, topu korner çizgisi üzerinden ön direğe kesti. Altıpas içinde Carlos'un kafasını sıyıran top kaleci Serkan'ın kucağında kaldı.

    6. dakika. Fenerbahçe maça baskılı başladı. Sarı-Lacivertli ekip sağlı sollu ataklarla ilk dakikalarda rakip kalede gol arıyor.

    7. dakika. Fenerbahçe gole Alex ile çok yaklaştı. Orta sahadan iyi paslarla rakip yarı sahaya geçen Sarı-Lacivertli ekip sol kanattan Vederson'u savunmanın arkasına hareketlendirdi. Bu futbolcunun çarprazdan kale sahasına kestiği sert topa altıpas üzerinden Alex ayak koyamadı. Meşin yuvarlak direkt olarak auta çıktı. Fener adına önemli bir fırsat kaçtı.

    9. dakika. Fenerbahçe'nin gol için baskısı sürüyor. Sağ kanattan Deivid topla hareketlendi. Bu futbolcunun ortasında savunmanın ayak koyduğu top kornere çıktı. Köşe atışından sonuç gelmedi.

    10. dakika. Fenerbahçe atağında Ankaragücü ceza sahası dışında topla buluşan Roberto Carlos sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

    11. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik sürüyor. Fenerbahçe, sağ kanattan atak geliştirdi. Önder Turacı sıfırdan ceza sahasına ortasını kesti. Kale sahasına inen topu kaleci Serkan uçarak kontrol etmeyi başardı.

    12. dakika. Ankaragücü maçın bu dakikasında ilk kez Fenerbahçe yarı sahasına geçebildi. Sol kanattan Bebbe kale sahasına topu kesti. Kale sahasına gelen topu Volkan kontrol edemedi. Sağ kanada açılan topu Vederson çıkmadan kontrol etti.

    14. dakika. Fenerbahçe atağında sağ kanatta topla hareketlenen Vederson tüm sahayı geçip Ankaragücü ceza sahası önüne kadar geldi. Sarı-Lacivertli futbolcu kaleye sokulmak isterken rakip savunmada Yasin son anda yatarak müdahale edip topu kalecisi Serkan'a kazandırdı.

    19. dakika. A.Gücü, Fenerbahçe'nin ilk dakikalardaki baskısını kırdı. Maç orta saha mücadelesine döndü. Golsüz eşitlik sürüyor.

    20. dakika. Ankaragücü atağında sağ kanatta ceza sahasına sokulan Mustafa Özkan uzaktan sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin farklı şekilde yanından auta çıktı.

    23. dakika. Fenerbahçe atağı sol kanattan etkili gelişti. Carlos-Alex paslaşmasında Roberto Carlos ceza sahasına çarprazdan girdi. Sambacının ortasına Ankaragücü savunması topu kornere çeldi.

    Fenerbahçe üst üste bu kanattan köşe atışları kullandı. Ankaragücü savunması hata yapmadı.

    26. dakika. Karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor. Oyunun bu bölümlerinde denge var. İki ekipte birbirine üstünlük sağlayabilmiş değil. 0-0 eşitlik sürüyor.

    28. dakika. Ankaragücü atağında sol kanatta topla buluşan Ahmet Dursun, Lugano'nun omuz darbesiyle yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu konuk ekibe verdi. Atışı Yasin kullandı. Ceza sahasına inen topu Sarı-Lacivertli ekibin savunması kafa ile karşıladı.

    31. dakika. Fenerbahçe atağı sol kanattan etkili gelişti. Deivid, taç çizgisi üzerinde kontrol ettiği topu ceza sahasına hareketlenen Carlos'a çıkarttı. Brezilyalı yıldız rakibinden topu kurtardığı anda yerde kaldı.

    Hakem serbest vuruşu Fenerbahçe'ye verdi.

    Sarı-Lacivertli futbolcular pozisyonda penaltı itirazında bulundu. Faulün içerde mi dışarda mı olduğu tartışılır.

    32. dakika. Fenerbahçe'de atışı Alex kullandı. Ceza sahası önünde yerden gelen topa Aurelio plase bir vuruş yaptı. Savunmadan dönen topun gelişine Carlos sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin farklı şekilde üzerinden auta çıktı.

    36. dakika. Fenerbahçe golü Aurelio ile buldu.

    Sağ kanattan Alex'in kullandığı köşe atışında ön direkte topu iye takip eden Aurelio şık bir kafa vuruşu yaptı.

    Meşin yuvarlak kaleci Serkan'ın bakışları arasında Ankaragücü ağlarına takıldı.

    Fenerbahçe, Aureilo'nun güzel kafa golüyle Ankaragücü karşısında 1-0 öne geçti.

    38. dakika. Fenerbahçe 2. gole Deivid ile çok yaklaştı. Ceza sahası önünde harika bir vole şutu çıkartan Deivid'in vuruşunu kaleci Serkan, üst direğin hemen altından son anda tokatlayarak kornere çeldi.

    40. dakika. Fenerbahçe üst üste gollük pozisyonlardan sonuç alamadı. Bu dakikada gole yaklaşan isim Kezman oldu. Sol kanattan Ankaragücü ceza sahasına topla giren golcü futbolcu kaleci Serkan ile karşı karşıya kaldığı anda plase bir vuruş çıkarttı. Sarı-Lacivertli yıldız meşin yuvarlağı kalecinin üzerine vurdu. Fenerbahçe adına şansız bir an geride kaldı.

    43. dakika. Fenerbahçe, golü bulduktan sonra oyunda üstünlüğü yeniden eline aldı. Sarı-Lacivertli ekip sağlı sollu ataklarla 2. golü arıyor. Sol kanattan gelişen atakta Carlos'un ortasına savunma kornerle kesti. Köşe atışında kale sahasına inen topu Serkan yumruklayarak uzaklaştırdı.

    45. dakika. Fenerbahçe 2. golü Kezman ile kaçırdı. Sol kanattan gelişen atakta Carlos ceza sahasına ortasını yaptı. Serkan bu topu alamadı. Arka direkte Aurelio kafa ile topu Kezman'a indirdi. Sırp golcü, altıpas içinde bomboş pozisyonda topu üstten auta vurdu. Sarı-Lacivertli ekip inanılmaz bir gol fırsatından sonuç alamadı.

    Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika gösterdi.

    45+1. dakika Fenerbahçe'de Kezman, ikili mücadelede topa kaleci gibi atlayınca hakemden sarı kartı gördü.

    Maçın uzatma bölümlerinde sonuç değişmedi. Fenerbahçi ilk 45 dakikayı Aurelio'nun kafa ile attığı golle Ankaragücü karşısında 1-0 üstün kapattı.

    MAÇIN İKİNCİ YARISI

    2. Yarıya Ankaragücü başladı.

    47. dakika. Fenerbahçe atağında sağ kanatta Alex topu arka direğe kesti. Ankaragücü savunmasının müdahale edemediği pozisyonda yerden seken topa auta çıktı. Kezman bu pozisyonda itildiğini işaret edereke hakem itirazda bulundu.

    48. dakika. Fenerbahçe Alex ile inanılmaz bir gol fırsatından sonuç alamadı. Ceza sahasına inen topu sağ tarafta Deivid göğsüyle Aurelio indirdi.

    Bu futbolcunun kale sahasına havalandırdığı topu Ankaragücü savunmasında Yasin kafa ile kalecisine bırakmak istedi.

    Alex rakibinin pas vereceğini sezerek araya süzüldü. Brezilyalı yıldızın altıpas içinde içinde geri pasına ayak koydu. Meşin yuvarlak kaleci Serkan'ın kuçağında kaldı.

    51. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan bir kez daha Ankaragücü kalesine etkili indi. Ara pasına hareketlenen Deivid, kale sahasına sokulup şutunu attı. Yakın direkte açıyı iyi kapatan Serkan topu tokatlayarak kornere çeldi.

    53. dakika. Ankaragücü'nde Ahmet Dursun yerini Jaba'ya bıraktı.

    56. dakika. Fenerbahçe'nin karşılaşmadaki 1-0'lık üstünlüğü sürüyor. Sarı-Lacivertli ekip bugün rakibi karşısında girdiği bir çok gol pozisyonundan da sonuç alamadı.

    57. dakika. Ankaragücü'nde Da Silva, Kezman'a yaptığı sert faul sonrası sarı kartı gören isim oldu.

    58. dakika. Fenerbahçe atağında sol kanatta topla buluşan Roberto Carlos, ters taraftaki Deivid'e güzel bir orta kesti. Deivid meşin yuvarlağın gelişine şık bir vole vurdu. Bu vuruşta yerden seken top kaleci Serkan'ın ellerinde kaldı.

    61. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan etkili gelişti. Kezman atılan ara pasına hareketlendi. Bu futbolcu ceza sahasına girmeden Deivid'e topu kazandırmak istedi. Ankaragücü savunmasında Emre Toraman kritik bir müdahalede bulunarak topa ayak koydu ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

    66. dakika. Ankaragücü, sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Atışı Yasin kullandı. Ceza sahasına inen topu Fenerbahçe savunmasının arasından kafayı Bebbe vurdu. Yerden giden topu Volkan kapanarak kontrol etti.

    67. dakika. Fenerbahçe atağında Roberto Carlos sol kanattan süratle Ankaragücü savunmasının arkasına sarktı. Brezilyalı yıldız ceza sahasına girdiği anda arka direkteki Deivid'e yerden pasını çıkarttı. Ankaragücü savunması araya girerek topu uzaklaştırdı.

    68. dakika. Fenerbahçe köşe atışı kullanırken ceza sahası içinde itişine Fener'den Lugano ve Ankaragücü'nden Emre hakemden sarı kart gördü.

    70. dakika. Karşılaşmada Fenerbahçe'nin Ankaragücü karşısındaki 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor. Konuk ekip bu dakikalarda beraberlik golü için Fener yarı sahasında daha sık görünmeye başladı.

    71. dakika. Ankaragücü'nde Mustafa Özkan yerini Murat Erdoğan'a bıraktı.

    74. dakika. Fenerbahçe 2. gole yine çok yaklaştı. Sağ kanattan Alex'in kullandığı köşe atışında meşin yuvarlak arka direğe indi. Ankaragücü savunmasının müdahale edemediği pozisyonda bomboş pozisyonda Kezman topa ayak koyamadı. Top direğin dibinden sekerek auta çıktı.

    76. dakika. Fenerbahçe'de Kezman ve Alex oyundan alınan isimler oldu. Sahay giren isimler Ali Bilgin ve Colin Kazım oldu.

    80. dakika. Karşılaşmada son 10 dakika. Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü var. Ankaragücü beraberlik golü arıyor. Konuk ekip sağ kanattan Yasin ile köşe atışı kullandı. Ön direğe inen topu son anda Lugano kafa ile kornere çeldi. 2. kez kullanılan köşe atışında Volkan çıkarak topa sahip oldu.

    83. dakika. Fenerbahçe 2. gole Deivid yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Aureilo ceza sahası önündeki Carlos'a doğru topu kaldırdı. Carlos'un kafa ile dokunduğu top Deivid'in önünde kaldı. Golcü futbolcunun şutunda meşin yuvarlak yan direğin dibinden auta çıktı.

    86. dakika. Ankaragücü'nde Agustin oyuna girdi. İbrahim Eğe kenara alınan isim oldu.

    88. dakika. Karşılaşmanın son dakikalarında tempo oldukça düştü. Fenerbahçe skordan memnun bir görüntü sergiliyor. Beraberlik golünü arayan Ankaragücü'de rakip kalede etkili olamıyor. Oyun 1-0'a kilitlenip kalmış durumda.

    90. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan Deivid ile etkili gelişti. Ceza sahasına atılan derin pasta Deivid çarprazdan kaleyi düşündü. Kaleye pralele giden top korner direğnini dibinden taça çıktı

    Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika gösterid.

    90+1. dakika. Fenerbahçe 2. golü Ali Bilgin ile buldu. Sol kanatta topla buluşan Vederson, ceza sahasına yönelen Ali Bilgin'e harika bir ara pası attı. Kaleci Serkan ile karşı karşıya kalan Bilgin, plase bir vuruş ile topu direğin dibinden Ankaragücü ağlarına bıraktı.

    Fenerbahçe, Ali Bilgin ile Ankaragücü karşısında 2-0 öne geçti.

    Karşılaşmanın uzatma dakikalarında başka gol olmadı. Fenerbahçe, lig tarihinde 900. galibiyetini Ankaragücü karşısında 2-0'lık sonuçla alarak 900. galibiyetini imza attı. Sarı-Lacivertli ekip böylece Başkent ekibi maçında dalya demiş oldu.
İşlem Yapılıyor
X