Tarihi bir flim çekiliyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • özgürfakir
    Junior Member
    • 15-03-2004
    • 18

    Tarihi bir flim çekiliyor

    annsccu
    120" filmi Safranbolu`da çekiliyor
    Karabük`ün Safranbolu ilçesinde çekimidevam eden "120" adlı tarihi kahramanlık filminin Van`da yaşanmış sahneleri, bu ilde olayın geçtiği yıllara uygun sokak bulunamadığı için,kültürel ve mimari özelliğini koruyan Safranbolu`da çekiliyor."120" adlı filmin yönetmenlerinden Özhan Eren, yaptığı açıklamada, ilçede çekimleri devam eden filmin konusunun yaşanmış gerçek bir olaydan alındığını ve 12-17 yaşındaki 120 kahramanın yaptığı büyük fedakarlığın anlatıldığını söyledi.
    Eren, yüzlerce figüranın rol aldığı ve 100`e yakın çocuk kadrosuna sahip kalabalık ekiple seyircilere, bu tarihi kahramanlık hikayesini duyurmanın gayreti içinde olduklarını belirtti. Eren, film çekimlerinin Aralık 2007 sonlarında tamamlanacağını, seyredilebilir duruma gelebilmesi için laboratuvar, post prodüksiyon işlemlerinin 2 ay süreceğini kaydetti.
    Filmin galasını Safranbolu`da yapacaklarını ifade eden Eren, sözlerini şöyle sürdürdü: "Filmi 2008`in Şubat ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu film Sarıkamış destanı değil. Filmde Sarıkamış harekatının başladığı günlerde Van`ın tepesinde geçen yaşanmış bir olayı anlatıyoruz. Hikaye Van`da geçtiğinden, Van halkı bize kızacak ama filmi kültürel ve mimari özelliğini koruyan Safranbolu`da çekmeye karar verdik. Vanlılar kentlerini koruyamamışlar. Gönül isterdi ki filmin tamamını Van`da çekelim. Ama maalesef bugün itibarı ile bu kentimizde film çekecek bir sokağımız dahi kalmamış. Van bizim önemli şehirlerimizden biridir. Keşke o tarihten az da olsa günümüze daha çok kalıntı kalsaydı."
    Filmde 1914-1915 yıllarındaki Van`ın durumunu anlattıklarını belirten Eren, filmle ilgili şu bilgileri verdi."Tarihi bir film çektiğimiz için yaşanan olayları, bulduğumuz belgelerin ışığında perdelere aktarmaya çalışıyoruz. Aslında biz ogünlerdeki Vanlı çocukların büyük fedakarlık gerektiren yolculuğa çıkmadan önceki hallerini ve yaşadıklarını göstermek istiyoruz. 12-17y aşındaki 120 isimsiz kahraman, Sarıkamış`ta karlı dağları sırtlarında cephanelerle günlerce yürüyerek aşıyor ve emanetleri yerlerine teslim ediyorlar. Ancak dönüşte aniden bastıran tipide, 120 kahramandan 98`i donarak şehit oluyor."Eren, yönetmenliğini kendisinin yanı sıra Murat Saraçoğlu, görüntüy önetmenliğini de Mustafa Kuşçu`nun yaptığı, Özge Özberk, Cansel Elçinve Burak Sergen`in rol aldığı filmin çekimlerine katkılarından dolayı,Safranbolu Kaymakamı İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Nihat Cebeci ve ilçe halkına minnettar olduklarını söyledi.
İşlem Yapılıyor
X