TK dan duyuru.

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    TK dan duyuru.

    23 Mayıs 2007 tarihinde 5651 sayılı “Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun” Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kanuna dayanılarak çıkarılan “İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik” 01/11/2007 tarihli ve 26687 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
    Bu yönetmelik ile internet toplu kullanım sağlayıcıları ve ticari amaçla internettoplu kullanım sağlayıcılarının yükümlülükleri ve sorumlulukları ile denetimlerine ilişkin esas ve usuller düzenlenmektedir.
    Yönetmelik ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcı olarak faaliyet göstermek isteyen gerçek ve tüzel kişilere, işyeri açma ve çalışma ruhsatı aldıktan sonra mülkî idare amirliklerinden izin belgesi alma yükümlülüğü getirmektedir. Halen faaliyet icra eden ticari amaçlainternet toplu kullanım sağlayıcılar da izin belgesi almakla yükümlüdürler. Bu yükümlülüğe aykırılık halinde idari para cezası veya işyerinin kapatılması şeklinde yaptırımlar öngörülmektedir.
    Yönetmelik ile Ana­ya­sada yer alan “Ailenin korunması” ve “Gençliğin korunması” hakkındaki düzenlemeler doğrultusunda, ai­le­lerin, ço­cuk­la­rın ve genç­le­rin uyuş­tu­ru­cu ve uyarı­cı mad­de alış­kan­lı­ğı, in­ti­ha­ra yön­len­dir­me, cin­sel is­tis­mar, ku­mar ve ben­ze­ri kö­tü alışkan­lık­la­ra internet aracılığıyla teşvik eden ya­yın­la­rın içe­rik­le­rin­den ko­ru­maiçin ge­rek­li ön­le­yi­ci ted­bir­le­r alın­maktadır. Bu amaç­la ticarî amaçla internet toplu kullanım sağlayıcılarına konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirleri alma, Telekomünikasyon Kurumu İletişim Başkanlığı tarafından onaylanan içerik filtreleme yazılımı kullanma, erişim sağlayıcılardan sabit IP alma ve kullanma, iç IP Dağıtım Loglarını elektronik ortamda kendi sistemlerine kaydetme ve bu verileri bir yıl süre ile saklama yükümlülükleri getirilmektedir.
    Ayrıca, yönetmelikte ticarî amaçla internet toplu kullanım sağlayıcı olarak faaliyet gösteren işyerlerinde uyulması gereken kurallar da düzenlenmiş bulunmaktadır.
    Söz konusu yükümlülük ve kurallara aykırılık halinde mülki idare amirleri tarafından idari para cezası verilmesi öngörülmektedir.
    Diğer taraftan yönetmelikte ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcıların denetimlerinin mülki idare amirleri ve kolluk tarafından yapılacağına dair düzenlemelere de yer verilmektedir.
    Yönetmelikle getirilen diğer bir yenilik de izin belgesi sahibi veya sorumlu müdürlere, mülki idare amirliklerince yılda bir kez bilgilendirme eğitimi verilmesi hususudur.
    İzin Belgesi alınması hususundaki müracaatların, Mülki idare amirliklerine yapılması gerekmektedir.
    Bunun yanında, Yönetmeliğe göre ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcılarıTelekomünikasyon Kurumu İletişim Başkanlığı tarafından onaylanan filtreleme yazılımları kullanmakla yükümlüdürler. Filtreleme yazılımları ile alakalı kriterler önümüzdeki günlerde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca açıklanacaktır.
    Telekominikasyon Kurumu.
İşlem Yapılıyor
X