46 F-16 ya 630 jeep....

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    46 F-16 ya 630 jeep....

    :confused::confused::confused::confused:



    Tolga Atar'ın haberi
    Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 2004 yılı ve sonrasında alınan C. marka 3.7 limited 4x4 ciplerle ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'na ilginç bir ihbar yapıldı. TSK'ya alınan ciplerin aynısından kendisinde bir adet bulunduğunu ifade eden işadamı Doğan Kasadoğlu, Genelkurmay'dan ciplerin incelenmesi konusunda talepte bulundu. Kendi cipi ile ilgili hukuk mücadelesinin devam ettiğini belirten Kasadoğlu, bilirkişi raporu gibi belge ve delillerini de yaptığı ihbara ekledi.

    ‘EGZOZ SOLUTUYOR’

    İhbar yazısında, cipteki klimanın araç içine, dışarıdaki havayı aldığı, bu yolla dışarıdaki araçların zehirli egzoz gazının solunmasına neden olduğunu ileri süren Kasadoğlu, bu durumun araç içindeki kişilerde kronik kurşun zehirlenmesine yol açabileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

    ‘DAVA AÇILSIN’

    "Normal trafik akışında egzoz gazları arabaya girecektir. Bu durumda araç içindeki kişiler zararlı gazları soluyacaktır. Bu durum yaşanan gündeki sağlığı bozmayacak gibi görünürse de ileri zaman dilimlerinde kronik karbonmonoksit ve kurşun içeren benzin kullanıldığında kronik kurşun zehirlenmesine yol açabilecektir. Kronik karbonmonoksit zehirlenmeleri baş ağrısı, baş dönmesi ve halsizliğe yol açabilir, bu nedenle sürüş güvenliğini tehlikeye sokabilir. Aynı emsaldeki başka araçlarda bu olumsuzluklar yaşanmamaktadır." Genelkurmay'a yapılan ihbarda ciplerdeki klima sisteminin, insan sağlığına zarar verip vermediğinin tespiti de talep edildi. Tespit sonucunda ciplerin klima sistemleri insan sağlığı için zarar veriyorsa bu cipleri Türk Silahlı Kuvvetleri'ne satan kişiler hakkında ceza davası açılması istendi.

    HALEN KULLANILIYOR

    Türkiye, TUŞAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.'nin (TAİ) 1993-1995 yılları arasında ürettiği 46 F-16 savaş uçağına karşılık Mısır'dan 630 adet C. marka 3.7 Limited model 4x4 cip almıştı. Mersin Limanı'nda gemiden indirilen, bakım ve kontrollerinin yapılması için konvoy halinde İncirlik Üssü'ne götürülmüş cipler, daha sonra komutanlıkların emrine verilmişti.


    Bugün
İşlem Yapılıyor
X