Kasko değeri dolayısı ile MTV indirimi nedir?

Kapat
Konu Kapalı.
X
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    Kasko değeri dolayısı ile MTV indirimi nedir?

    Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından yayımlanan ve taşıtların kasko değerlerini belirleyen "Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesinde" yer alan değerin % 5 i hesaplandığında çıkan tutarın, araç için ödenecek yıllık Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarından düşük olması halinde, bir alt kademede bulunan taşıtlara isabet eden vergi tutarı uygulanmaktadır.

    14.12.2004 tarihli 2004 /8327 sayılı Bakanlar Kurulu kararına göre kasko sigortası değeri uygulamasından yararlanmak için; taşıtların kasko sigortasına esas olan değerlerini belirleyen Motorlu Taşıtlar Vergisi Tutarına Esas olan kasko sigortası değeri bildirim formunun yetkili sigorta acentesinden alınarak ilgili vergi dairesine verilmesi gerekmektedir.

    Kasko indiriminden faydalanılmak istenilen aracın Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesinde yer almaması halinde, ilgili sigorta acentesi tarafından müracaat edilmesi halinde Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından ayrıca belirlenmesi gerekmektedir.

    Kasko indiriminden yararlanmak istendiğinde iade edilecek vergi bulunması halinde, vergi dairesi müdürlüğüne bir dilekçe ile ( EK: 3) başvurularak diğer vergi borçlarına mahsup veya iade talep edilebilir. İadenin yapılması için mükellefin vergi dairesine borcunun olmaması gerekmektedir.

İşlem Yapılıyor
X