Başka bir şehirden borcumu ödeyebilir miyim?

Kapat
Konu Kapalı.
X
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    Başka bir şehirden borcumu ödeyebilir miyim?

    İstanbul'da yaşıyorum. Ankara plakalı aracım var. Motorlu Taşıtlar Vergisini Nakil Vasıtaları Vergi Dairesine yatırabilir miyim? Borçsuz kağıdını buradan alabilir miyim? Yatırdığım Motorlu Taşıtlar Vergisinden hesaba geçmeyen olursa Ankara'ya mı gitmem gerekiyor?



    Nakil Vasıtaları vergi dairesinin merkez birimi ile ( şubeler il dışı tahsilat yapmamaktadır) ilimizdeki diğer vergi daireleri, il dışındaki trafik tescil müdürlüklerine bağlı araçlara ait Motorlu Taşıtlar Vergisi tahsilatını kabul etmektedirler. Diğer vergi daireleri adına yapılan tahsilat, düzenlenen saymanlık işlem fişi ve vergi alındısının aslı ile birlikte, adına tahsilat yapılan vergi dairesine posta yoluyla, talep olması halinde ayrıca faks yoluyla da gönderilmektedir.

    İl dışındaki trafik tescil müdürlüklerine kayıtlı bir aracın bağlı olduğu vergi dairesinin EVDO bilgisayar sistemini kullanması halinde (Nakil Vasıtaları Vergi Dairesince kullanılan program), Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi Müdürlüğünün merkez ve şubelerinden, muayene için araca ait "Motorlu Taşıtların Satış veya Devrine Ait İlişik Kesme Belgesi" (Borçsuz belgesi) alınabilmektedir. Satış veya devir işlemi için ise bağlı bulunan (Ankara) vergi dairesinden ilişik kesme belgesinin alınması gerekir. EVDO sistemine dahil olmayan vergi daireleri için makbuz ve saymanlık işlem fişi dairemize fakslandıktan sonra, faks yoluyla gelen fenni muayene izin belgesi dairemizce onaylanıp mükellefe verilmektedir. EVDO sistemine bağlı vergi dairelerinin listesi ekteki gibidir. (Ek-1)

İşlem Yapılıyor
X