Petrol ve altın zirvede, dolar dipte...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Petrol ve altın zirvede, dolar dipte...



    Uluslararası piyasalarda doların değer kaybı sürüyor. Çin’den gelen bir açıklama, Euro/dolar paritesini yeni bir rekora taşıdı. Çin Parlamentosu’nun üst düzey danışman komitesi, Çin’in 1 trilyon 430 milyar dolarlık döviz rezervini, güçlü para birimlerinin dolar gibi zayıflayan para birinlerini bertaraf edecek şekilde dengelemesi gerektiğini belirtti. Bu açıklamasının ardından, Euro/dolar paritesi 1,4730’la tarihi zirveye çıktı.

    Ham petrol fiyatları da rekora doymuyor. ABD ham petrolü bugün 98 dolar 62 sent, brent petrolü ise 95 dolar 19 sentle tarihin en yüksek seviyesine tırmandı. Fiyatların yükselmesinde, kış mevsimi öncesi stokların yetersizliğine dair endişeler başrol oynuyor. Kış mevsiminde stokların azalmasının yanı sıra, kuzey buz denizinde etkili olan fırtınanın üretimi aksatması ve dolardaki düşüş de bu süreçte etkili oluyor.

    IEA UYARDI: ARZ SIKIŞIKLIĞI RİSKİ VAR
    Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), petrol piyasasının arz sıkışıkığı riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu. Yıllık Dünya Enerji Görünümü raporunu yayımlayan ajans, üretimin talebi karşılamaya yetmeyebileceğine dikkat çekerek, petrol fiyatlarının 2030’da nominal olarak 159 dolara çıkabileceğini kaydetti. Raporda, enerji sektöründe talebin karşılanması için 2030’a kadar 5 trilyon 400 milyar dolarlık yatırım gerektiği belirtildi. Rapora göre, bu yatırımın yapılmaması durumunda yaşanacak sıkıntı, fiyatları daha da yükseltebilecek.

    ALTIN REKORA GİDİYOR
    Petroldeki yükseliş ile dolardaki değer kaybı altın fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Spot altın bugün spot piyasada son 28 yılın en yüksek seviyesi olan 845 dolar 40 sente çıktı. Altın en son Ocak 1980’de 850 dolarla rekor kırmıştı.


    NTV
  • sarpyılmaz
    Junior Member
    • 21-06-2018
    • 110

    #2
    Petrol en dip seviyelerini yaşıyor bugün. Altın zaten söz etmeye bile gerek yok son aylarda çok fazla değer kazandı. Dolar arkalarından hemen uçuşlarda. Bu yazıda: https://paratic.com/altin-ile-petrol...indaki-iliski/ altın ile petrol arasındaki ilişki nedir nasıl yorumlanır anlatmışlar okudum ve öğrendim bende daha çok deneyimim oldu. Göz atmanızı tavsiye ederim...

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X