Derya Büyükuncu Olimpiyatlarda

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Derya Büyükuncu Olimpiyatlarda

    Milli yüzücü Büyükuncu tarihe geçiyor
    A.A. 18 Aralık 2007 Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük yüzücüsü olan Derya Büyükuncu, 2008 yılında Çin'in başkenti Pekin'de yapılacak olimpiyatlara katılarak bir ilke imza atacak.

    1976 İzmir doğumlu olan Derya Büyükuncu, ilk kez 1992 Barcelona Olimpiyatı'na, daha sonra ise 1996 Atlanta, 2000 Sidney ve 2004 Atina olimpiyatlarına katılarak Türkiye'yi yüzme sporunda temsil etmişti.

    İlk olimpiyatına henüz 16 yaşındayken katılan Derya Büyükuncu, 7 yaşından beri Galatasaray Kulübü'nün sporculuğunu yapıyor. Fanatik Galatasaraylı olduğunu açıklayan Büyükuncu, en büyük hayalinin ise sarı-kırmızılı formasıyla, 55 bin kişilik Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe'ye karşı maç yapmak olduğunu söylüyor. Büyükuncu, 55 bin kişi aleyhine bağırırken, Fenerbahçe'ye karşı defansta oynayarak hiçbir Fenerbahçeli futbolcuya geçit vermeyeceğini savunuyor.

    Derya, yaşamı boyunca yüzmede çeşitli yaş gruplarında 350'nin üzerinde Türkiye rekoru kırdığını, rekorlarının halen kırılamadığını, 15 yaşındayken ABD'nin Losangeles kentine yerleştiğini ve eğitim yaşamını burada sürdürdüğünü söyledi.

    Amerika'da da 4 rekoru bulunduğunu açıklayan Büyükuncu, 2008 Pekin'de 5. kez olimpiyatlara katılıp, dünyada şimdiye dek eşine rastlanmamış istikrarlı bir başarıya imza atarak tarihe geçmek istediğini bildirdi. Büyükuncu, şöyle konuştu:
    "Şu an Amerika'da master yapmaktayım. Önümüzdeki yıl master eğitimim bitince Türkiye'ye döneceğim. Kendimi fizik olarak iyi hissettiğim sürece yüzmeyi bırakmak istemiyorum. Tabii ilerde tecrübelerimi bir şekilde Türk yüzücülerine aktarmak istiyorum. Ancak bunun antrenör olarak mı, yoksa yönetici düzeyinde mi olacağına zaman karar verecek. 2008 Pekin Olimpiyatları'na katılarak, en iyi derecelerimi yaparak, final yüzmek istiyorum."

    2005 yılında Zehra Balkan ile İstanbul'da hayatını birleştiren Büyükuncu, eşinin verdiği destekle olimpiyatlara çok iyi hazırlandığını, Macaristan'ın Debrecen kentinde yapılan 11. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın 4. gününde yaşadığı belindeki sakatlığı da çabuk atlatacağını anlattı.
    kaynak:www.hürriyetspor.com
İşlem Yapılıyor
X