E-alışverişte kredi kartı gerekmeyecek

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • cimbomlu45
    Member
    • 21-07-2006
    • 1811

    E-alışverişte kredi kartı gerekmeyecek

    Garanti Bankası Genel Müd Yrd Ali Fuat ErbilE-alışverişte kredi kartı gerekmeyecek



    Garanti, yeni geliştirdiği mobil ödeme sistemi CepBank Alışveriş ile internetten alışveriş yapanları kredi kartı numarasını verme zorunluluğundan kurtarıyor.

    E-ticaret sitelerinden alışveriş yapanlar, Garanti Bankası’nın geliştirdiği CepBank Alışveriş uygulaması ile kredi kartı veya hesap bilgilerini paylaşmadan, ödemelerini cep telefonu numaralarını girerek gerçekleştirebiliyor. Türkiye’de ilk kez Garanti tarafından geliştirilen yeni mobil ödeme sistemi, tüm GSM operatörleriyle uyumlu çalışıyor ve ücretsiz olarak sunuluyor. CepBank Alışveriş, ilk etapta Altivi, Biletix, HemalHemsat, Hepsiburada, Kangurum, Pegasus Havayolları, Tatil.com, Tio ve Yemeksepeti gibi e-ticaret sitelerinde kullanılıyor.
    CepBank Alışveriş’i kullanmak için, internet şubesi (garanti.com.tr), Cep Şubesi (wap.garanti.com.tr) veya Garanti Paramatik’lerden tanımlama yapılması yeterli oluyor. Web sitelerinin yanı sıra çağrı merkezinden yapılan alışverişlerde de CepBank Alışveriş uygulaması kullanılarak ödeme yapılabiliyor.
    SİSTEM NASIL İŞLİYOR
    Sisteme üye e-ticaret sitelerinde alışveriş yapan Garanti müşterileri, sitedeki “CepBank Ödeme” adımını seçerek, ekranda çıkan alana cep telefonu numarasını yazacak. Cep telefonuna gelen kısa mesajı, CepBank şifresini yazarak cevaplayan müşteriler, ekstra bir ücret ödemeden, Garanti kredi kartlarından veya Bonus Kontör/Paracard kullanarak banka hesabından ödeme yapabilecek. Böylece tüketiciler, kredi kartı veya hesap bilgilerini siteyle paylaşmadan, alışverişlerini güvenle tamamlayacak.
    Erbil: "Mobil bankacılık Türkiye'de hızlı gelişecek"
    Garanti’nin mobil bankacılık araçlarına önemli yatırımlar yaptığını vurgulayan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Fuat Erbil, “2004’te dünyada bir ilke imza atarak, cep telefonundan havale yapmayı sağlayan CepBank uygulamasını hayata geçirdik. Bugün CepBank müşterilerinin sayısı 200.000’e, Eylül ayında hizmete sunduğumuz Cep Şubesi’ni kullanan aktif müşterilerimizin sayısı ise 60.000’e ulaştı. Dünyada yeni yeni gelişen mobil bankacılık hizmetlerinin, Türkiye’de tahminlerimizin çok üzerinde bir hızla gelişeceğine eminim.” dedi.
    Erbil, “Önümüzdeki dönemlerde anlaşmalı olduğumuz e-ticaret sitesi sayısını artırarak, müşterilerimize daha geniş platformda hizmet sunmayı planlıyoruz.” dedi.
İşlem Yapılıyor
X