Efes'in galibiyeti

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Efes'in galibiyeti

    Harikasın Efesim
    17 Ocak 2008 Son dakikaya kadar başa baş geçilen mücadelede iki ekip de alkışlandı. Final bölümünde Litvanya temsilcisine ağır darbeyi indiren Efes Pilsen, rövanşı vermedi. Penn ve Hutson’ın mükemmel oyunları 8. galibiyeti getirdi.

    EUROLEAGUE’de TOP16 hesapları yapan Efes Pilsen, müthiş mücadelede grubun favorisi lider Lietuvos Rytas’ı İstanbul’da yenerek, hem rövanşı vermedi hem de matematiksel olarak gruptan çıkmayı garantiledi: 90-84. Son dakikaya kadar başa baş geçilen mücadelede Hutson’ın (20 sayı, 8 ribaund, 3 asist) süper formuyla 12. sınavından 8’inci galibiyetini elde eden lacivert beyazlılar, bitime 2 hafta kala tur vizesi alırken, Rytas’a da 3. yenilgisini tattırmanın sevincini yaşadı.

    Yabancılar işi bitirdi

    Dün Abdi İpekçi Spor Salonu’na gelenler muhteşem bir maç izlediler. Basketbolun tüm güzelliklerini ortaya koyan Litvanya ekibi Rytas önünde gerek tempo, gerekse isabetli atışlar açısından iyi bir oyun çıkaran Efes Pilsen, maçın son anlarında sergilediği müthiş dirençle sonuca gitmesini bildi.

    Karşılaşmaya Rytas açısından baktığımda; inanılmaz hızlı oynayan (ribaund ve basket sonrası), set hücumunda pota dibini iyi kullanan, dışardan da iyi üçlükler bularak rakibi bunaltan bir oyun sistemiyle oynamaları, grupta bulundukları yeri hak ettiklerini bize gösterdi. Ancak, dün Efes Pilsen’in oyun kurucu bölgesinde Sconnie Penn’in (21 sayı, 3 ribaund, 2 asist), Price’ın (19 sayı, 4 asist, 2 ribaund) sert savunmasına karşın attığı sayılar ve takımının temposunu mükemmel ayarlaması, Woods’un (11 sayı, 10 ribaund) sakatlanmasına rağmen ribaundlarda ve Litvanya’nın uzunlarına karşı verdiği mücadele, Nicholas’ın (16 sayı, 3 ribaund) sakatlığının nüksetmediği anlarda inanılmaz üçlükleri ve savunması, Gregory’nin (12 sayı, 2 ribaund, 2 asist) düne kadar göremediğimiz isabetli üçlükleri atması ve de Hutson’ın oyunu domine etmesi takdire değerdi.

    Az süre almaları üzücü

    Efes Pilsenli idarecilerin sezon başında rakipleriyle mücadele edebilmek için öne sürdüğü yabancı oyuncu sayısının arttırılmasında ne kadar haklı olduklarını bu maçta herkes gördü. Zaman zaman 5 yabancı oyuncuyla sahada oynamaları rakiplerini dize getirmelerini sağlayan en büyük faktördü.

    Türk basketbolu için ne kadar önemliyse de diğer açıdan maçı analize ettiğimizde milli takımlarımızda oynayan oyuncularımızdan Ermal, Ender ve Kerem Gönlüm’ün oyunları ve aldıkları süre beni üzdü diyebilirim. Ama Türk basketbolü açısından Avrupa’da bu galibiyetin ne kadar önemli olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Dünkü maçta seyircilerin verdiği destek de bu galibiyette önemli bir rol oynadı diyebilirim.

    á SALON: Abdi İpekçi

    á HAKEMLER: Carl Jungebrand (**) (Finlandiya), Ilija Belosevic (**) (Sırbistan), Carmelo Paternico (**) (İtalya)

    á EFES PİLSEN: Penn (***) 21, Wright (**) 4, Gregory (***) 12, Ermal (**) 4, Hutson (****) 20, Woods (***) 11, Nicholas (***) 16, Ender (*), Mustafa (*), Kerem (*) 2

    á BC LIETUVOS RYTAS: Price (***) 19, Lukauskis (*) 7, Eidson (**) 7, Petravicius (***) 22, Nielsen (**) 10, Batista (*) 4, Jomantas (**) 9, Bajramovic (*) 6, Jordan (*)

    á 1.PERİYOT: 20-24, á DEVRE: 46-46, á 3.PERİYOT: 62-67
    kaynak:www.hürriyetspor.com
İşlem Yapılıyor
X