Piyasada 'ikinci dalga' tedirginliği...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Piyasada 'ikinci dalga' tedirginliği...

    ,


    İlk seansı yüzde 1.1 artışla 45 bin 89 puandan tamamlayan borsa, ikinci seansta ilk işlemlerin ardından düne göre yüzde 1.4 kayıpla 43 bin 938 puana geriledi. Borsa ilk seansta 46 bin 127 puana kadar yükselmişti.
    Yurtdışı borsalardaki hızlı gerilemenin İMKB üzerinde etkili olduğunu belirten uzmanlar, önümüzdeki günlerde de bu tip oynaklıkların yaşanabileceğini belirtiyor.
    Piyasalar yara sarıyor
    Piyasadaki hareketi değerlendiren Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, piyasaların ABD Merkez Bankası'ndan (FED) ikinci bir faiz indirimi beklediğini ve yaşanan satışların bu beklentinin gerçekleşmeyebileceği endişesinden kaynaklandığını ifade etti. Uskuay, "piyasalarda ikinci dalga paniği yaşanıyor" diye konuştu.

    Dün ara bir kararla faizleri 0.75 puan indiren ve yüzde 3.5'e çeken FED'in olağan toplantısı 31 Ocak'ta yapılacak. Piyasalar FED'in önümüzdeki haftaki toplantıda bir indirim daha yapmasını itiyor.
    AVRUPA BORSALARI DÜŞÜYOR
    Dün kapanışa yakın hızlı bir hareketle yükselen Avrupa borsaları, bugün öğleye doğru başlayan satış dalgasına teslim oldu. İngiltere'de FTSE 100 yüzde 1.57, Almanya'da DAX yüzde 2.82, Fransa'da CAC 40 yüzde 2.17 düşüşle işlem görüyor.
    DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ
    Piyasalardaki çalkalanma doları da yükseltiyor. Sabah 1.1900 sınırına kadar çekilen dolar, saat 14.10 itibariyle 1.2040 YTL'den el değiştiriyor. Geçen hafta başında 1.14 YTL'ye kadar gerileyen dolar, dün 1.24 YTL'nin üzerini görmüştü.
    TRİCHET FAİZ İÇİN UMUT VERMEDİ
    Öte yandan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Trichet, Avrupa'ya da uzanan faiz beklentilere karşın enflasyona vurgu yapıp beklentilerin üzerine set çekti. Jean-Claude Trichet, devam etmekte olan yoğun piyasa düzeltmeleri karşısında, bankanın enflasyonla mücadeleye odaklanmayı sürdürmesi gerektiğini söyledi.
    Hurriyet
İşlem Yapılıyor
X