Onbinler Ata' nın huzurunda

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sarslan724
    Senior Member
    • 28-03-2005
    • 7947

    Onbinler Ata' nın huzurunda

    Onbinler Ata'nın huzurunda

    2 Şubat 2008hurriyet.com.trÇağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin öncülüğünde olan ve “222-A: 2. Ayın 2'sinde Saat 2'de Anıtkabir'de" sloganıyla düzenlenen protesto 14.00 itibariyle Anıtkabir'de başladı.

    İZMİR'DE ÇARŞAFLI PROTESTO..TIKLAYIN

    Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin düzenlediği protesto, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına karşı düzenleniyor.

    Ankara'da kadınların ağırlıkta olduğu on binlerce kişi Ata'nın huzurunda türbana karşı protesto gösterilerinde bulunuyor.

    "Türkiye laiktir laik kalacak", "Kadınların başı değil, Türkiye'nin başı örtülüyor" sloganları atılıyor. 54 sivil toplum örgütünün de katıldığı mitingde çok büyük bir kalabalık bulunuyor. Kalabalık Anıtkabir'i tamamen doldurmuş durumda. Herkesin elinde Türk bayrakları bulunuyor.
    18 ayrı yerde düzenlenen türbana karşı protestolara binlerce kişi katılıyor.

    Anıtkabir'de gerçekleşten buluşmaya KESK, TMMOB'a bağlı meslek odaları, İşçi Partisi Öncü Kadın temsilcileri, Hacıbektaş ve Yükseköğretim Kurumlarına Yardım Derneği, Avrasya Kültür ve İşbirliği Lobisi Vakfı, Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği, Köy Dernekleri Federasyonu, Anadolu Eğitim Sendikası da destek veriyor.

    Aslanlı Yol'dan birlikte yürüyerek Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulduktan sonra katılımcılar adına, ÇYDD Ankara Şubesi Başkanı Ülkü Günay mozoleye çelenk koyacak. Ardından, hazırlanan ortak metin, Anıtkabir Ziyaretçi Defteri'ne Günay tarafından yazılacak ve imzalanacak.

    Türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasını öngören Anayasa düzenlemesine karşı düzenlenen toplumsal hareket, Ankara ile sınırlı kalmayacak. Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde bulunan CKD ve ÇYDD şubeleri, Atatürk anıtları önünde biraraya gelecek.

    BARTIN'DA PROTESTO VAR

    Bartın'da Atatürkçü Düşünce Derneği'nce üniversitede türbanı serbest bırakma girişimi protesto edildi.

    Atatürkçü Düşünce Derneği'nce Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin Sarıbaş, CHP ve DSP'li yöneticiler, sivil toplum örgütleri ve sendika yöneticilerinden oluşan yaklaşık 50 kişi katıldı. Basın bildirisini okuyan Bartın Barosu avukatlarından Nilgün Saban, teokratik devlet yapısı oluşturulmak istendiğini ööne sürerek, “Ülkemizde Cumhuriyet rejimini ve onun değerlerini hedef alarak, laik devlet düzeni yerine teokratik devlet yapısı oluşturmak istedikleri artık açıkça ifade edilir olmuştur. Devletimizin yoksulluk, işsizlik, terör ve ağır borç yükü, gerçek demokrasiye ulaşım gibi dev sorunları çözüm beklerken, gerçek özgürlük sorunumuş gibi üniversitelerde türban yasağının kaldırılması girişimi, laiklik karşıtı istekleri daha da önü alınamaz hale sokacaktır” dedi.
İşlem Yapılıyor
X