Bu Ferrariyi bir Türk tasarladı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Bu Ferrariyi bir Türk tasarladı



    Otomotiv dünyasının yeni Murat Günak’ı Uğur Şahin, Corvette için Z03’ü tasarladı

    Ferrarİ Dino konseptiyle büyük ses getiren 23 yaşındaki Türk Uğur Şahin, otomotiv sektörünün duayen tasarımcılarından Murat Günak olma yolunda ilerliyor. Şahin, bu kez de yeni tasarladığı Corvette Z03’le büyük ilgi görüyor.

    Hollanda’da yaşayan Şahin çizgileriyle Amerikan spor otomobili ikonu Corvette Z06 modeline yepyeni bir hava kattı. Çalışmalarına kurduğu UgurSahinDesign stüdyosuyla devam eden genç tasarımcı, Z06’yı yeni bir karbon fiber gövdeyle baştan aşağı inşa etti. Z03 adı verilen konsept araç, Uğur Şahin Design stüdyosunun da ilk ürünü unvanına sahip. Sıradışı aracın 750 beygir güç üreten motorla donatılması ve bu yılsonuna doğru satılması bekleniyor.

    Yeni konseptiyle ilgili görüştüğümüz Şahin, “Aracın teknik özellikleri Chevrolet tarafından üretilen Corvette Z06’yla aynı. Biz ise tasarımı ve görünümü tamamen değiştirip, motoru daha güçlü hale getiriyoruz. Z03’ten 100 adet üretilmesi sözkonusu. Bunun nedeni ise tasarımın ve aracın otomotiv dünyasında özel bir yer tutmasını istememiz. Dünyada sadece 100 tane olması, binlercesinden çok daha özel bir durum yarattığı için satış fiyatını yüksek tutma imkanımız oluyor” dedi.

    Yeni projeler üzerinde çalıştığını söyleyen Uğur Şahin, şunları kaydetti:
    “Bunlardan biri çok güçlü motora sahip V12 Spurecharged spor otomobil projesi. Kanada’dan aldığımız projenin iç ve dış tasarımı üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki yaz sonuna doğru prototipi üretilerek tanıtılması planlanıyor.”

    GazeteVatan
İşlem Yapılıyor
X