"Otoyol ve köprü özelleştirmeleri Mayıs-Haziranda"

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    "Otoyol ve köprü özelleştirmeleri Mayıs-Haziranda"



    Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, otoyolların ve köprülerin özelleştirilmesinin bu yıl mayıs ya da haziran ayında başlayacağını söyledi.

    İngiltere'nin başkenti Londra'da, Financial Times grubu tarafından yayımlanan The Banker Dergisi'nin "2007 yılı Avrupa'da Yılın Maliye Bakanı" ödülünü alan Unakıtan, "Otoyolların ve köprülerin özelleştirilmesi mayıs ya da haziran ayında başlayacak" dedi.

    Unakıtan, otoyollar ya da köprülerin ayrı mı ya da tek paket halinde mi satılıp satılmayacağı konusunda bilgi vermedi.

    Türk Telekom'un yüzde 15'inin satışının da mayıs ayı ortasında olacağını ifade eden Unakıtan, Tekel'in 1 milyar 720 milyon dolar ile British American Tobacco'ya (BAT) ve elektrik santrallerinin 510 milyon dolarla Zorlu Enerji'ye satılmasının, Türkiye'nin özelleştirme programının başarılı örnekleri olduğunu vurguladı.

    Sosyal Güvenlik Reformu'nun, yakında tamamlanacağını söyleyen Unakıtan,"Sosyal Güvenlik Reformu'nun bir iki hafta içerisinde yasalaştırılmasını bekliyoruz" dedi.

    Türk hükümetinin mali disipline bağlı olduğunu belirten Unakıtan, büyüme hedefinden bahsetmedi.

    Otoyolların ve köprülerin özelleştirilmesi kapsamında, Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet köprüleri, Edirne-İstanbul-Ankara, Pozantı-Tarsus-Mersin, Tarsus-Adana-Gaziantep, Toprakkale-İskenderun, İzmir-Çeşme, İzmir-Aydın otoyollarının satılması planlanıyor.

    CNNTÜRK
İşlem Yapılıyor
X