Bu hafta yeni çıkan kitaplar...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Bu hafta yeni çıkan kitaplar...




    Turgut Özakman'ın 353 baskı yaparak milyonlarca okura ulaşan ''Şu Çılgın Türkler''in de içinde bulunduğu üçlemenin diğer kitabı ''Diriliş Çanakkale 1915'' kitabevi raflarındaki yerini aldı.

    Çanakkale ile ilgili dünyadaki bütün kaynakları tarayarak yıllarca üzerinde çalıştıktan sonra kitabı kaleme alan Özakman, kitap hakkındaki yorumunda, Çanakkale Zaferi'nin sadece Çanakkale'de olup biten bir olay olmadığını, bunun öncesindeki dönemin fikir akımlarının da önem taşıdığını belirtiyor.

    Osmanlı İmparatorluğu'nun dev iki ordusunun Balkan savaşından kısa süre önce kurulmuş dört küçük ülkenin ordusuna karşı yenilgiye uğradığını, Bulgar ordusunun Çatalca'ya kadar geldiğini hatırlatan Özakman, ''Bu ordudan Çanakkale ordusu nasıl çıkıyor? İşte kitap bu dirilişi anlatıyor'' diyor.

    Kadın dünyasıyla ilgili konulara duyarlılığıyla bilinen yazar Maria Rosa Cutrufelli, ''Olympe'' adlı romanında, 18. yüzyılın sonunda Paris'te ''Kadın ve Vatandaşlık Hakları Beyannamesi''nin yazarı ve cumhuriyetçi fikirleri en ön sıradan savunanlar arasında olan Olympe de Gouges'in hayatını anlatıyor.

    Gouges'in özellikle de son aylarda geçirdiği zor dönemi kahramanın kendi ağzından anlatan Cutrufelli'nin ''Olympe'' adlı romanında, devrin belgelerindeki Olympe'nin hapisten kaçmayı reddedişi, son aşkı, onun yanında olmayı reddeden oğluyla arasındaki sıkıntılı ilişki gibi tarihi eksiklik ve sırlar da yer alıyor.

    İsmet Özel'in bütün söyleşi ve konferanslardaki konuşmaları ''Toparlanın Gitmiyoruz'' adlı kitapta bir araya getirildi. Özel'in bugün tartışılan pek çok meseleye yaklaşımını doğrudan izleyebilme imkanı sunan kitap, 1970'li yıllardan günümüze kadar birçok yayın organını taranmak suretiyle hazırlandı.

    -DİÐER KİTAPLAR-

    Fatih Bayhan'ın kaleme aldığı ''Fikriye Hanım'', Ayşe Kulin'in çocuklar için yazdığı masal kitabı ''Sit Nene'nin Masalları'' dizisinin ilk kitabı ''Ertem ile Meltem'', Ahmet Ümit'in ''Olmayan Ülke'', Nedim Gürsel'in ''Allah'ın Kızları'', Vedat Yenerer'in ''Kanlı Kukla PKK'', Ali Bademci'nin ''1917-1934 Türkistan Milli İstiklal Hareketi Korbaşılar ve Enver Paşa'', Mustafa Tarakçı'nın ''Milli Mücadele ve Mücadeleci Kadınlar'' adlı kitapları da okurla buluştu.

    Dilimize çevrilerek okuyucuya sunulan kitaplar arasında ise Lisa Klein'in Shakespeare'in ünlü trajedisinden uyarladığı ''Ofelya'', Zeruya Şalev'in ''Paramparça Aşklar, Hayatlar'', Cormac McCarthy'nin ''İhtiyarlara Yer Yok'', Alain Elkann'ın ''Fransız Babam'', Rose Tremain'ın ''Renk'', Helen Dunmore'un ''Kuşatma'', Cecily Von Ziegesar'ın ''Kimse Daha İyisini Yapamaz'', Angela Davis'in ''Eğer Şafakta Gelirlerse'', Betsy Chasse, Mark Vicente ve William Arntz'un ''Ne Biliyoruz Ki?'' adlı eserleri de yer alıyor.
    AA
İşlem Yapılıyor
X