Mehmet Akif'i ne kadar tanıyorsunuz?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Mehmet Akif'i ne kadar tanıyorsunuz?


    Yarın İstiklal Marşı'nın kabulünü bir kez daha coşkuyla kutlayacağız. Peki yazarını ne kadar tanıyoruz? Mehmet Akif, çoğumuz tarafından sadece İstiklâl Marşı'nın şairidir. Oysa onun hayatı bir cümleye sığmayacak kadar ilginç ve renklidir.

    Mehmet Akif, bir yandan okulunun en başarılı öğrencisidir; diğer yandan da yüzmenin, gülle atmanın ve güreşin ustalarındandır.

    Veteriner fakültesini birincilikle bitiren Akif, yirmi yıllık memurluk hayatının yanı sıra kendini geliştirmeyi ve okumayı asla terk etmemiştir. Fransızca'yı, Arap Edebiyatı ve dilini en iyi derecede bilir ama kendi diline de son derece hâkimdir. Değişik okullarda öğretmenlik yapmış, dersler vermiştir. Mısır, Arabistan, Almanya seyahatlerinin hayatında önemli bir yeri vardır. Yurdumuzun düşman işgaline uğradığı sıralarda ise, ya cami kürsülerinde, ya cephelerde, halkı ve askerleri mücadeleye teşvik eden konuşmalar yapan bir hatip olarak karşımıza çıkar.



    Yazar Selim Gündüzalp'in Zafer yayınlarınca neşrettiği Mehmet Akif Ersoy, hayatı ve eserlerinden seçmeler adlı kitap işte o ünlü şairi daha iyi tanımak isteyenler için hazırlandı.Kitapta Akif'in 63 yıllık hayatını, şiirleriyle, sohbetleriyle, mektuplarıyla fotoğraf ve belgeler eşliğinde okuyor, hazır cevapları, nükteleri, hatıraları ve acılarıyla Mehmet Akif Ersoy'un, insanı kendine hayran bırakacak hayatından mutlaka kendinize örnek olmasını istediğiniz kesitler buluyorsunuz.

    Şiirlerini, yazılış öyküleri ve kelime açıklamalarıyla beraber verilen kitapta İstiklal Marşı için de özel bir bölüm ayrılmış ve geniş bir tahlili yapılmıştır.özellikle öğretmen ve öğrencilerin çok istifade edeceği güzel bir kaynak...
    Kitapla ilgili teknik bilgiler ve internet üzerinden sipariş şartları için bu linki kullanabilirsiniz...

    ( Haber 7 )
İşlem Yapılıyor
X