David Copperfield’ın para delme numarası

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • YÜZBAÞI OÐULLARI
    Diamond Group
    • 01-04-2004
    • 19785

    David Copperfield’ın para delme numarası

    Numaranın etkisi:Önce, izleyicilerden bir kağıt para alıyoruz . Şimdi bu paranın büyüklüğünde bir parça kağıt kesiyoruz ve kestiğimiz kağıdı paranın üzerine koyuyoruz. Kağıdı ve parayı yatay olarak tam ortadan ikiye katlıyoruz .Kalem katladığımız yerin ortasından kağıdı ve parayı deliyor ve ileri geri hareket ettiriyoruz. Kat yerini düzeltip para ve kağıt yüzeylerini izleyenlere gösterdiğimizde kalemin hem kağıdı hem de parayı deldiği ve ileri geri hareket ettiği görülür. Kağıdı ve parayı yeniden kat yerinden büküyoruz ve kalemi yerinden çıkartıyoruz.O da ne!Kağıt delinmiş delinmesine ama ya para???Kağıt parayı izleyicilere incelenmesi için geri verdiğimizde şaşırıyorlar . Çünkü para sapasağlam duruyor.



    Şimdi herhangi bir kağıt para alıyoruz. Sonrada herhangi bir parça kağıt alıyoruz ve ondan, aldığımız para boyutlarında olacak şekilde bir parçayı makasla kesiyoruz. Şimdi parayı ve kağıdı açıkça izleyenlere gösteriyoruz . Kağıdı para üzerine koyuyoruz ve kağıt dışarıda, para içeride kalacak şekilde yatay doğrultuda ortadan ikiye katlıyoruz. Şimdi kalemi katlanmış para ve kağıda saplıyoruz. Kalemimiz dışarıdan sıradan normal bir kalem gibi görünüyor ama aslında o hileli bir kalem . Kalemimiz yukarıdaki şekilde çizildiği gibi hileli bir ek parçaya sahip. Bu parçayı da karton kağıdından yapabiliriz. Hileli parça ile kalem arasında, kağıt girebilecek kadar ince bir boşluk bırakıyoruz . Kabuk şeklindeki bu hileli parça ileri geri oynayabilmektedir. Yakından dahi bakılsa fark edilmesi zordur.Kimse anlayamaz Şimdi tam katladığımız kağıtla parayı delecekken minik bir hile yapıyoruz. Kalemi izleyiciye fark ettirmeden , kağıt ve para arasından geçiriyoruz ve böylece sadece kağıdı deliyoruz. Bu arada parayı da çaktırmadan kalem ve hileli kabuk arasına sıkıştırıyoruz (Aşağıdaki resimdeki gibi).



    Bu arada baş parmağımızla da hiç ama hiç çaktırmadan kabuğu ileri itiyoruz. Hileli kabuğu, yine belli etmeden baş parmağımızla tutuyoruz. Bu arada da , parayı ve kağıdı katladığımız yeri açıyoruz .Çok dikkatlice sihirli kalemimizi çıkartıyoruz. O sihirli kalemi elde tutarak izleyicilere gösterdikten sonra cebimize koyuyoruz..Ama dikkat etmemiz gereken bir şey daha var ,kat yerini açarken kağıt kısmı izleyicilere dönük olmalı. Böylelikle izleyiciler sadece delinmiş kağıdı görürler, arkada hileli parça sayesinde delinmemiş parayı görmezler. Ve herkesi şaşırtan son……Kağıt delinmiş ama para sağlam!!Kağıdın delindiği halde paraya hiç bir şey olmadığını göstermek için bir elimize kağıdı, diğer elimize de parayı alıyoruz, incelesinler diye izleyicilerimize veriyoruz ve alkışları topluyoruz.
İşlem Yapılıyor
X