Okullara teknoloji müjdesi...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Okullara teknoloji müjdesi...



    100 milyon YTL’yi bulan protokol ile 17 bin 500 köy okuluna 600 bin bilgisayar gönderilecek. Protokol, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in katılımıyla MEB Başöğretmen Salonu’nda imzalandı.

    Binali Yıldırım, Türkiye’de 5 milyon ADSL abonesi bulunduğunu ve 20 milyon internet kullanıcısı olduğunu belirterek, son 3 yılda bilgisayarlaşma oranında Türkiye’nin Avrupa’nın ilk üç ülkesi arasına girdiğini söyledi. Son yıllardaki bilgisayarlaşma oranına bakıldığında 2013 yılı hedeflerine ulaşılacağını gördüklerini ifade eden Yıldırım, Türkiye’de 32 milyon insanın bilgisayar kullandığını anlattı.

    VELİ MAÐDUR OLMAYACAK

    Tüm okullara ADSL sağlandığını belirten Yıldırım, 2008 yılından itibaren Telekom tarafından belirlenen bir ücret tarifesi olduğunu ve bu ücretin “Ulaştırma Bakanlığı Evrensel Hizmet Fonu”ndan ödendiğini söyledi.

    Bakan Çelik de ADSL hizmetinin ücretli hale getirildiğini doğrulayarak, okulların mağdur edilmeyeceğini ve paraların fondan Maliye Bakanlığı’na aktarılacağını söyledi.

    İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Koca tarafından okullara gönderilen yazıda, ADSL hizmetinin ücretli hale getirildiği vurgulanarak, “Okulların kişisel aboneliklerini” yapmaları istenmişti.

    “HER ÖÐRENCİYE BİLGİSAYAR”

    BAKAN Çelik, konuşmasını yapmak üzere sahneye gelirken, “100 trilyon alınca insanın yürüyüşü değişiyor” dedi. Çelik, protokole ilişkin yaptığı konuşmada, “Nihai hedefimiz her öğrenciye bir bilgisayar ama şu an için her sınıfa bir bilgisayar olacak. Çalışmalarımıza ise pozitif ayrımcılık yaparak köylerden başladık” dedi.

    2 BİN FEN LABORATUVARI SÖZÜ VERDİ

    BİNALİ Yıldırım da, “Buraya gelirken Milli Eğitim Bakanı ile yeni bir şeye daha karar verdik. 2 bin ortaöğretim okuluna bilgisayar teknolojileri destekli fen laboratuvarı kuracağız” dedi.
    ( Haber 7 )
İşlem Yapılıyor
X