TFF'de yabancı müjdesi !

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mimi12
    Junior Member
    • 15-03-2008
    • 136

    TFF'de yabancı müjdesi !

    TFF'de yabancı müjdesi !


    TFF'de yabancı müjdesi !


    Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Hasan Doğan, sınırsız yabancı kararı çıkabileceğini söyledi.



    Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, 6’sı sahada sınırsız yabancı kararı alabileceklerini belirtti. Birinci Lig için de 21 yaş altı, iki yabancı düşünülüyor

    Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Belarus maçı için geldiği Minsk’te önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, bugün Minsk’te yapacakları yönetim kurulu toplantısında çok önemli kararlar alacaklarını söyledi.

    İşte Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın gündemdeki konularla ilgili olarak yaptığı çarpıcı açıklamalar...

    - ‘Her ilçeden bir yürek’ kampanyasının geliri ****en milyar, gideri ise üç trilyon olarak ortaya çıktı. Sadece televizyon reklamları için harcanan rakam 2.2 trilyon. Federasyonun zararı ortadadır.

    - 6+2 yabancı sayısına kesinlikle karşı değiliz. Hatta altısı sahada sınırsız yabancı bile olabilir. Ama bunun için kriterler getireceğiz. Yaş ve millilik kriterleri uygulanacak fakat İngiltere’deki gibi katı da olmayacak.

    - FIFA’nın Sidney’de yapacağı toplantıda önemli kararlar çıkabilir. FIFA sahada oynayan oyuncuların altısının yerli olmasını istiyor. Eğer böyle bir karar alınırsa biz de bunu uygularız. Büyük bir ihtimalle de bu karar çıkacak.

    - Birinci ligde yabancı kontenjanı iki tane olacak. Ama orada da kriter olacak ve gelen futbolcu, 21 yaşın altında olacak. Çünkü düşenler ve çıkanlar arasında haksız rekabeti önlemek istiyoruz.

    - Spor sayfalarında görünmek ve aktör olmak istemiyorum. Bu söyleşilerimi tamamen ekonomi sayfalarında yapma amacındayım. Bana artık bir futbol seyircisi bir futbolsever olarak gibi bakın. Dünyaya baktığınız da hangi federasyon başkanı spor sayfalarından tanınıyor ?

    THY ile birlikte daha yükseğe

    Futbol Federasyonu, Türk Hava Yolları (THY) ile ana sponsorluk anlaşması imzaladı. THY Teknik Hangar’da düzenlenen imza törenine THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, milli futbolcular ve diğer yetkililer katıldı. Hasan Doğan, göreve 45 gün önce gelmelerine rağmen 14 milyon dolar olan sponsorluk gelirlerini 22.2 milyon dolara taşıdıklarını söyledi.






    Umarım böyle bir karar biran önce alınır hem türk futbolcusunun bonservis fiyatları ve futbolcu ücretleri düşer hem kalite gelir.


    Saygılar...
  • bosver
    Senior Member
    • 02-07-2004
    • 5012

    #2
    Konu: TFF'de yabancı müjdesi !

    idolümüz futbolun beşiği ingiltere olmalı

    güzel gelişmeler

    sevgiler ...

    Yorum

    • DERYAILTER
      Member
      • 21-07-2005
      • 531

      #3
      Konu: TFF'de yabancı müjdesi !

      Altısı sahada,sınırsız...
      İşte bu durum yarışmacı takımlarımızın Avrupa'daki rakipleriyle arasında eşitlik getirecektir..
      Hasan Doğan federasyonu iyi işler yapacak gibi gözüküyor..

      Yorum

      • mimi12
        Junior Member
        • 15-03-2008
        • 136

        #4
        Konu: TFF'de yabancı müjdesi !

        Originally posted by DERYAILTER View Post
        Altısı sahada,sınırsız...
        İşte bu durum yarışmacı takımlarımızın Avrupa'daki rakipleriyle arasında eşitlik getirecektir..
        Hasan Doğan federasyonu iyi işler yapacak gibi gözüküyor..

        Yabancı oyuncular için aranacak bazı kriterler olacak ( örnek İngiltere'de yabancılar için olan kriter futbolcu'nun milli maçların en azından %75'inde oynamış olması ) ama unutulmaması gereken bir şey var avrupa'daki bazı ülkeler bu tür şartlar aramıyor

        İspanya'da yabancı sınırı 3 futbolcu'dur AB ülkelerini yabancı saymıyorlar.

        Biz'de ne tür kriterler aranacak henüz belli değil ama sayın Hasan Doğan'ın söylediği bir şey var ( örnek olarak İngiltere'yi alacağız ama kriterleri biraz esneterek ).

        Hayırlısı olsun umarım iyi olur.


        Saygılar...

        Yorum

        • nail40
          Member
          • 20-03-2006
          • 1528

          #5
          Konu: TFF'de yabancı müjdesi !

          Bir taraftar olarak 3'ten fazla yabancıya karşıyım. yarardan çok zarar getireceğine inanıyorum. Bir ay önce basketbol'da efes'in maçını izledim ilk 5'e çıkanların hepsi zenciydi. Bugün Fenerbahçe'nin maç başlamadan önceki seronomide Türk Futbolcusu malesef bir elin parmağının yarısını bile geçmiyor. Gönül isterdi ki Türk futbolu yabancı ile kalkınmasın kendi evlatlarımızın çabaları ile kalkınsın. İşte o zaman göğsümüz kabarırdı

          Yorum

          • MSK
            Junior Member
            • 21-02-2007
            • 139

            #6
            Konu: TFF'de yabancı müjdesi !

            ne kadar yabancı fulbolcu olursa o kadar iyidir. böylelikle bi halta yaramayan burunları beş karış havada yerli futbolculardan ve onların kulüplerinden kurtulmuş oluruz. hatta yerliler sınırlı bile olabilir. en güzeli
            Son düzenleme MSK; 27-03-2008, 11:07.

            Yorum

            • ewacharly
              Junior Member
              • 21-01-2006
              • 285

              #7
              Konu: TFF'de yabancı müjdesi !

              insallah olur bunlar!! lafla kalmaz en nihayet anladilar sinirsiz yabaciyi ülkemize getirmeyi!! tabiki bende sinirsiz yabancidan yanayim!!nedenmi söyleyeyim en azindan bizim türk futbolcu kardeslerimizin!! burunlari artik havada sahaya cikmayacaklar!!benziz olmaz!!gibin düsünceleri artik yere batacak af buyrun kicini kaldiran!! kosan caba gösteren formasini terleten sadece takimini düsünen hele hele artik televollelerde cikmayacaklar!! cünkü yarinki macini düsünecek!!aksamdan yatip uykumu alayim yarin !!ben ilk onbirdemiyim !!!yokmuyum düsüncesi saracak !!kardesleri hele hele transifer zamani!!geldiginde milyon dolarlari isdeyemiyecekler!! hem yedek dur hemide milyon dolarlari isdersin ha yok kardes öyle !! caliski görelimde o zaman yanima gelirsin!!bu kadar basit!! yazik olacak bazi bedavadan gecinen futbolcu kardeslerimize!!neyse hele bekleyip görelim bu yönetim ne kadar isinde ciddi nele yapacak yoksa!!laflami kalacak haydi hayirlisi kalin saglicakla kardesler

              Yorum

              • OfThELoRd
                Member
                • 17-07-2004
                • 2830

                #8
                Konu: TFF'de yabancı müjdesi !

                ben uygun bulmuyorum hedef Türk takımının başarısı olacaksa brezilyalı arjantinli futbolcuların başarısı olması pek başarı gibi gelmiyor bana bizim ülkemizde yabancı hayranlığı çok fazla o yüzden aynı kalitedeki Türk futbolcuların durumu hiç iyi olmayacaktır ingiltere milli takımına bakın hiçbir başarısı yok neden acaba ????

                Yorum

                • sarslan724
                  Senior Member
                  • 28-03-2005
                  • 7947

                  #9
                  Konu: TFF'de yabancı müjdesi !

                  6+2' de kaldı.

                  Yorum

                  • mimi12
                    Junior Member
                    • 15-03-2008
                    • 136

                    #10
                    Konu: TFF'de yabancı müjdesi !

                    'Yabancıya ihtiyaç kalmayacak !'



                    TFF Başkanı Hasan Doğan, Beyaz Rusya - Türkiye maçının ardından çok özel açıklamalar yaptı.



                    Hasan Doğan, hazırlık maçı öncesi Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ile Beyaz Rusya'da yaptıkları toplantıda aldıkları kararlar ile ilgili yaptığı açıklamada, yabancı oyuncu sınırlamasının önümüzdeki sezon da 6 artı 2 olacağını belirterek, daha sonraki yıllarda yapılacak değişikler için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Doğan şöyle konuştu:

                    "Yabancı oyuncu sınırlaması ile ilgili çok acil karar vermek ve ani reflekslerle hareket etmek doğru değil. Bu konu kamuoyunda çok tartışılıyor. Arkadaşlarımız geniş kapsamlı bir araştırma yapıp, Türk futbolu için en hayırlısı neyse onu yapacaklar. Böyle bir kararı hemen yapmak doğru değil. Önümüzdeki süreyi iyi değerlendirip, en iyi kararı vereceğiz. FIFA'nın da bu konu ile ilgili değerlendirmeleri gözönünde bulunduracağız".

                    "YABANCI OYUNCUYA İHTİYAÇ DUYULMAYACAK BİR TÜRK FUTBOLU ORTAYA KOYMA İSTİYORUZ"

                    Doğan, yabancı oyuncu sayısının Türkiye'de az olmasını arzu ettiklerini ve yabancı oyuncuya ihtiyaç duyulmayacak bir Türk futbolu ortaya koymak istediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

                    "Bizim arzumuz yabancı oyuncu sayısının Türkiye'de azalmasını sağlamak. Altyapıya önem vererek yabancı oyuncuya ihtiyaç duyulmayacak bir Türk futbolu ortaya çıkarmak istiyoruz. Takımlarımız haliyle Türk futbolcuların fiyatlarının yükselmesinden çok şikâyetçiler. Altyapılarımız çok kuvvetli olmadığından az sayıda yıldız oyuncu yetiştirebiliyoruz ve Avrupa'daki takımlarla mücade etmek için yabancı oyuncu sınırlamasında daha geniş imkânlar istiyorlar. Bizim esas derdimiz altyapılarımızı çok güçlendirerek, yıldız oyuncu sayımızı artırmaktır. Tabii bu uzun sürecek bir dönem. Bu süreç içinde kulüplerimizle de devamlı temas halinde olarak, en hayırlı karar neyse onu vermeye çalışacağız. Dünya futbolunda da yabancı oyuncu konusuyla ilgili tartışmalar var. İngiltere Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası finallerinde olmamasına rağmen, dört İngiliz takımı Şampiyonlar Ligi'nde yollarına devam ediyorlar. Maddi açıdan kuvvetli takımlar birçok yabancı oyuncuyla başarı elde ederken, ülke futbolları zarar görebiliyor. Biz tüm bu örnekleri gözönünde bulundurarak en doğru kararları vermeye çalışacağız."

                    "BANK ASYA BİRİNCİ LİGİ'NDE 21 YAŞ ALTI YABANCI OYUNCU OYNATABİLME KURALI, KULÜPLERİMİZE BİRÇOK AÇIDAN FAYDA SAÐLAYACAKTIR''

                    Başkan Hasan Doğan son olarak, Bank Asya Birinci Ligi'nde 21 yaş altı yabancı oynatabilme kuralı ile ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:

                    "Biz o konuyla ilgilenen kurullarımıza tavsiye olarak düşüncelerimizi ileteceğiz. Bugün yaptığımız toplantıda aldığımız bu konu ile ilgili aldığımız karar şöyle oldu. Bank Asya Birinci Ligi'nde bazı takımlar 2 yabancı oyuncu, bazı takımlarımız ise yabancı futbolcu olmadan mücadele ediyorlar. Bu durumun eşitsizlik olduğunu düşünüyoruz. Bu konu ile ilgili diğer bir durum ise şöyle. Birinci Lig'den Süper Lig'e çıkan takımlar bir anda altı yabancı hakkı ile karşılaşıyorlar. Son ana kadar da Süper Lig'e çıkacaklarını tahmin edemedikleri için hazırlıksız bir şekilde transfer yapıyorlar. Böyle bir durumda da bazen yanlış kararlar veriliyor. Dolayısıyla Birinci Lig'e böyle bir imkan verirsek, hem yabancı oyuncu konusunda yanlış karar verme oranını düşürürüz, hem de genç ve yetenekli yabancı oyuncuların Türkiye'de oynamasına imkan veririz. Bu imkândan Süper Lig takımları da yararlanarak kadrolarına katmak istedikleri genç futbolcuları kiralık verme imkânı yakalayacaklar."

                    Yorum

                    İşlem Yapılıyor
                    X