TFF'den büyük proje

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mimi12
    Junior Member
    • 15-03-2008
    • 136

    TFF'den büyük proje

    TFF'den büyük proje




    TFF'den büyük proje


    Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Belarus'ta toplandı.



    Belarus'un başkenti Minsk'te gerçekleştirilen toplantıda, yönetim kurulu yeni projeleri hayata geçirme kararı aldı.

    Bu kapsamda Futbol Federasyonu, Avrupa Şampiyonası finallerinden başlamak üzere taraftar projesini devreye sokacak.

    Prof. Dr. Seyhan Hasırcı başkanlığında bir ekip, finaller sırasında Türk seyircilerin karşılaşabileceği olası problemlere çözüm üretebilmek ve maçlar sırasında yaşanabilecek fair-play dışı olaylardan uzak kalınabilmesi için hazırlanan taraftar projesini uygulamaya geçirecek. İlk kez gerçekleştirilecek bu projeden elde edilecek sonuçlara göre çalışmanın Türkiye'de de uygulanması düşünülüyor.

    Yönetim kurulu ayrıca, futbolun geniş bir tabana yayılması, ülke genelinde yetenekli gençlerin ortaya çıkarılması ve çağdaş eğitim kriterleriyle yeni bir yapılanmayı sağlayacak büyük bir projeyi hayata geçirme kararı aldı.

    Ahmet Güvener başkanlığındaki Futbol Geliştirme Merkezi (FGM) tarafından yürütülecek olan proje kapsamında, futbolun 7'den 70'e yaş, cinsiyet, fiziki ve ekonomik koşul gözetmeksizin ülkenin her bir köşesinde yaygınlaştırılması, Türk futbolunun Gençlik Geliştirme Programının, Türkiye'deki tüm genç nüfusu, özellikle okullardaki gençleri kucaklaması, yetenekli futbolcuların belirlenmesi, çağdaş futbol eğitiminden yararlandırılması ve yeni bir yapılanmanın sağlanması için çalışmalar yapılacak. Projenin hayata geçirilmesi amacıyla tüm paydaşların bir araya gelmesiyle 81 ilde yeniden yapılanan çalışmaların süratle tamamlanması planlanıyor.

    Bu arada Futbol Federasyonu, futbolun paydaşlarıyla mayıs ayı ortasında Antalya'daki milli takım kampı sırasında geniş kapsamlı bir toplantı yapacak. Stratejik planlama çalışmalarının gerçekleştirileceği bu toplantıda, Türk futbolunun stratejik hedefleri belirlenecek ve daha sonra bu hedefler doğrultusunda gerekli adımlar atılacak.

    Öte yandan toplantıda, çok sayıda ihtilaflı dosya da görüşülüp karara bağlandı. Bu bağlamda TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu'nda Turgutluspor ile İzmirspor arasında oynanan ve Turgutluspor'un 1-0 galibiyetiyle sonuçlanan maç, İzmirspor 4 sarı kartlı oyuncu oynattığı için 3-0 Turgutluspor lehine tescil edildi.


    Bu Futbol Federasyonu güzel işler yapacağa benziyor umarım yanılmam.


    Saygılar...
İşlem Yapılıyor
X