AB'yi de eflasyon korkusu sardı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    AB'yi de eflasyon korkusu sardı


    Avro Bölgesi yetkilileri, AB üyesi ülkelerin muhtemel enflasyon sarmalını engellemek için çaba göstermesi gerektiği uyarısında bulundu.

    AB üyesi 27 ülkenin ekonomi ve maliye bakanları, Avrupa ekonomisi ve ABD'de mali piyasalardaki sıkıntı nedeniyle mali sistemi nasıl güçlendireceklerini görüşmek için Slovenya'nın Brdo kentinde iki gün sürecek toplantı için bugün bir araya geldi.

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet, burada yaptığı açıklamada, ''fiyat istikrarının, yoksul ve savunmasız insanların korunması için zorunlu olduğunu'' söyledi. Trichet, ''Onlar kendilerini enflasyona karşı koruyamaz. Orta vadede fiyat istikrarını sağlamanın gerekli olduğunu kavramamız lazım'' dedi.

    ECB, geçen yıl Haziran ayından bu yana borç verme oranını yüzde 4'te tutuyor. ABD Merkez Bankası (FED) ve İngiltere Merkez Bankası ise mali piyasalardaki kriz yüzünden bankaların borçlanmasını teşvik etmek için borç verme oranını birkaç kez düşürdü.

    Lüksemburg Başbakanı ve avro ülkeleri ekonomik grup başkanı Jean-Claude Juncker de, güçlü doların ABD'nin çıkarına olduğunu belirtti. Juncker, ''kurlardaki aşırı oynaklığın ise sadece Avrupa değil tüm dünyada büyüme için kötü olduğunu'' belirtti.

    Juncker ve Trichet, ayrıca hükümetler ve işverenlere, ücretleri yükseltmemeleri ve ücretlerin verimlilik artışına uygun olması çağrılarını yinelediler.

    Haber7
İşlem Yapılıyor
X