IMF'den can alıcı uyarılar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • eren511
    Member
    • 29-07-2006
    • 2805

    IMF'den can alıcı uyarılar


    IMF'den can alıcı uyarılar
    Dünya piyasaları krizin etkisi altında. IMF mevcut tabloyu karamsar çizdi. Bundan sonra neler olacak?

    IMF, kredi sıkışıklığının getireceği potansiyel kayıpların toplam maliyetinin 945 milyar dolara ulaşacağını, hatta daha da fazla olabileceğini bildirdi.

    IMF Başkanı Strauss-Kahn, Washington'daki IMF toplantısına başkanlık edecek
    Uluslararası Para Fonu (IMF), kayıpların, yüksek riskli konut kredisi alanından, ticari emlak, bireysel ve kurumsal krediler gibi diğer alanlara da yayılmakta olduğunu söyledi.
    Örgüt, borç pazarındaki riski tahmin edebilme konusunda finans kuruluşlarınca 'paylaşılan bir başarısızlık' bulunduğunu söyledi.
    IMF'ye göre, piyasaların dengeye girebilmesi için katı önlemler ve hükümet müdahaleleri gerekebilecek.
    IMF'nin 'Küresel İstikrar Raporu', şu uyarıda bulunuyor:
    "Başlıca merkez bankalarının yaptığı emsali görülmemiş müdahalelere rağmen, finans piyasaları ciddi bir baskı altında bulunmaya devam etmektedir. Bu durum şimdi daha da kaygı verici bir makro ekonomik ortam, zayıf sermayeli kuruluşlar ve borcun sermayedeki oranının artışı ile birleşmiştir."
    Küresel ekonomiye ilişkin gözlemlerini aktaran IMF, kredi sıkışıklığının etkilerinin daha önceki benzer durumlara kıyasla 'daha geniş, daha derin ve daha uzun süreli' olacağını söyledi.
    Kuruluş bunun gerekçesini ise 'menkul kıymete dayalı yapı ve sermaye-borç oranlarının düzeyine' bağladı.




    IMF, kredi sıkışıklığının getireceği potansiyel kayıpların toplam maliyetinin 945 milyar dolara ulaşacağını, hatta daha da fazla olabileceğini bildirdi.
    IMF zirvesi bu hafta
    Washington'da bu hafta sonunda IMF'nin bahar dönemi toplantıları yapılacak.
    Raporun açıklanması da işte bu toplantıda dünya finans liderlerinin buluşmasının öncesine denk geliyor.
    IMF'nin Çarşamba günü de dünya ekonomisine ilişkin tahminlerini aşağı çekmesi ve ABD ekonomisinde keskin bir yavaşlamanın kapıda olduğunu teyit etmesi bekleniyor.
    Geçtiğimiz günlerde hem IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, hem de ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, ulusal ve uluslararası finansal düzenlemelerde büyük değişiklikler yapılması gerektiği uyarısında bulunmuşlardı.( Kaynak: BBC Türkçe)
İşlem Yapılıyor
X