Sınıf geçme yönetmeliği değişiyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Sınıf geçme yönetmeliği değişiyor



    5 zayıfı olan öğrenciler bile sınıfta kalmayacak

    Milli Eğitim Bakanlığı, lise sınıf geçme yönetmeliğini değiştiriyor. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni yönetmelik lise öğrencilerinin sınıf geçmesini kolaylaştırıyor.

    Mevcut uygulamada en fazla iki zayıfı olan öğrenciler bir üst sınıfa geçebiliyor. Ama Bakanlık tarafından hazırlanan yeni taslakta sınıf geçme barajı 2'den 5'e çıkarılıyor. Karnesinde 5 zayıf olan öğrenci de değişiklikle birlikte bir üst sınıfa geçebilecek. Ancak üst sınıfa geçtiğinde zayıf derslerin sınavlarına da girecek.

    Mevcut düzenlemede sınıfını doğrudan geçen öğrencilerle, en çok 3 zayıfı olan öğrenciler eylül aylarında yapılan ortalama yükseltme sınavına girebiliyor. Yeni yönetmelik hayata geçirilirse, öğrenciler başarısız oldukları tüm derslerden ortalama yükseltme sınavına katılabilecek. Yani zayıf derslerin ortalamasını yükseltebilecek.

    Ortalama yükseltme sınavları ile sorumluluk sınavlarının tarihleri de değişecek. Eylülde yapılan ortalama yükseltme sınavı haziran ve temmuz aylarına kaydırılıyor. Sorumluluk sınavları ise artık şubat ayında yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yeni düzenlemeleri içeren yönetmeliği Talim Terbiye Kurulu'na gönderdi. Taslağı yarın gündeme alacak olan Kurul, onay verirse yönetmelik yayımlanarak yürürlüğe girecek.

    HaberTürk
  • cunuyil
    Senior Member
    • 27-09-2005
    • 7297

    #2
    Konu: Sınıf geçme yönetmeliği değişiyor

    Originally posted by anterior View Post
    Mevcut düzenlemede sınıfını doğrudan geçen öğrencilerle, en çok 3 zayıfı olan öğrenciler eylül aylarında yapılan ortalama yükseltme sınavına girebiliyor.
    Burada bir yanlışlık var.

    Bir öğrenci kaç tane zayıfı olursa olsun Ortalama Yükseltme Sınavına girebiliyordu.

    Örneğin;6 adet zayıfı olan bir öğrenci bu zayıf derslerinden yalnızca 3'ünden sınava girebiliyordu.Hatta bu üç dersi verdiği zaman yıl sonu ortalaması 2,50'yi bulduğunda Ortalama İle Başarılı sayılıyordu...

    Bazı karmaşık durumlar tabi ki mevcut.Lise 1 ve Lise 2-3-4'te durum biraz daha farklı oluyordu.Ancak özellikle Dil Anlatım dersinden bir öğrenci başarısız ise eğer yalnızca o dersten kalabiliyordu...

    Fazla uzatmaya gerek yok,yeni yönetmelik şimdiden hayırlı olsun.: )

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X