Nokia'dan megapiksel kameralı cep telefonu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    Nokia'dan megapiksel kameralı cep telefonu

    Cep telefonu pazarının lideri Nokia, firmanın ilk megapiksel dijital kameraya sahip cep telefonu olan Nokia 7610’u tanıttı. Nokia 1 megapiksellik yeni cihazıyla, giderek artan kameralı cep telefonu talebine yanıt vermeyi hedefliyor. Cebit 2004’te görücüye çıkan Nokia 7610, yaklaşık 500 Euro’luk fiyatıyla 2004’ün ikinci çeyreğinden itibaren piyasada olacak.

    MP3 player, akıllı telefon özellikleri ve görüntüler üzerinde oynama imkanı veren uygulamalarla gelen Nokia 7610, Bluetooth teknolojisi sayesinde kablolara gerek kalmadan yazıcıya görüntü gönderebiliyor. Kullanıcılar, 10 dakikaya kadar kısa filmler hazırlama imkanı sunan Movie Director programıyla görüntülere müzik ve özel efektler de ekleyebiliyor.

    KAMERALI CEP TELEFONU SATIŞI KATLANACAK
    Avrupa gibi dinamik pazarlarda dijital kameralı cep telefonlarına büyük bir ilgi var. Mobil telefon devleri de bu talebi karşılamak için çok daha gelişmiş özelliklere sahip ve daha kaliteli fotoğraf çekebilen cihazları piyasa sürüyor.

    Nokia yetkilileri bugün yaptığı duyuruda 2004 yılında dijital kameralı cep telefonu satışlarının ikiye katlanacağını ve toplam 140 milyon kameralı telefon satılmasını beklediklerini belirtti.

    Nokia’nın en büyük rakibi Sony Ericsson da yakın zamanda kendi 1.3 megapiksellik modelini duyurmuştu. Sony Ericsson, 2004’te satılacak tüm cep telefonlarının yüzde 30’unun bütünleşik kameralı modeller olacağını tahmin ediyor.
    (Reuters)
    Ekli Dosyalar
İşlem Yapılıyor
X