Beş günde İngilizce olur mu?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Beş günde İngilizce olur mu?



    Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beyoğlu’nda yürürken önümde lise öğrencisi olduğu belli olan 3 genç yürüyordu. Ortadaki genç arkadaşlarına turiste nasıl yol tarif ettiğini anlatıyordu: “Turiste dedim ki go,go,go, (sonra kolunla sağ tarafı gösterip) go,go,go” ardından da kahkahaları patlatıyorlardı.

    Bu manzara, 6 yıllık ortaöğretim, 4 yıllık üniversite olmak üzere toplam 10 yılda İngilizceyi “My name is”, It’s a book” düzeyinde öğretebilen İngilizce, eğitim sisteminin yanlışlığını anlatan acı bir gerçek olarak önümüzde duruyor.

    Onbinlerce insan İngilizce öğrenmek için kurslara milyonlarca lira akıtıyor.

    Peki, 5 günde İngilizce konuşulur mu? Alta Eğitim, yüksek konsantrasyon ve motivasyona dayanan “Suggestopedia” yöntemini kullanarak “5 günde İngilizce” konuşturduğunu iddia ediyor.

    Pek bu mucizenin gerçekleşmesi mümkün mü?

    Alta Eğitim ve Danışmanlık yurtdışından getirttiği program ile, 7 yıldır Türkiye’de bu işi yapıyor.

    Program, kişilerin algılama kapasitelerinin önündeki engelleri kaldırarak, maksimum konsantrasyon ile maksimum öğrenmeleri esasına dayanıyor. Farklı ve yeni öğrenim metodu aracılığıyla öğrenme hızı arttırılıyor.



    5 GÜN BOYUNCA TÜRKÇE YASAK

    Bulgar psikiyatr Prof. Dr. Georgie Lozanov tarafından geliştirilen ‘Suggestopedia Yöntemi’nin temelini, yüksek konsantrasyon ve motivasyon oluşturuyor.

    Eğitim süresince öğrenciler sıkı bir kampa alınıyor. Her gün sabah 9.00 ile akşam 6.00 arasında öğrenciler, özel olarak hazırlanmış ortamlarda, sadece İngilizce konuşuyor. Bu süre içerisinde dış dünyayla bağlantı kesiliyor. Telefon yok, Türkçe yok.

    Kursa başlamadan önce sizinle yapılan mülakatta, seviyeniz ölçülüyor. Ardından size İngilizcenizin ne durumda olduğu, 5 günlük kurs sonunda ne duruma geleceğiniz belirtiliyor.

    Örneğin grameriniz yüzde 25 oranında ise, kurs sonunda bunun yüzde 45-65 seviyesine yükseleceği, kurs sonunda daha akıcı bir şekilde konuşabileceğiniz belirtiliyor.

    Kurs sabah kahvaltı masasında İngilizce konuşmayla başlıyor. Tuvalet ihtiyacınız dışında sürekli İngilizce konuşmak zorunda kalıyorsunuz
    5 gün boyunca saat 09.00 – 18.00 saatleri arasında İngilizcenin dışında hayatınıza başka bir şey girmiyor. Bu sürede 550 kelime, cümle öğreniyorsunuz. Bunu gerçekten öğreniyorsunuz, ama ileride unutup unutmamak sizin elinizde. Her gün bir 20 dakika İngilizçe okumayı, dinlemeyi, konuşmayı, yazmayı sürdürmezseniz, emin olun ki, her zaman ki gibi başa dönersiniz.

    5 GÜN BOYUNCA YELKEN AÇTIÐINIZI DÜŞÜNÜN

    Alta Eğitim Danışmanlık'ın Genel Müdürü Fırat Cem Utku’ya soruyoruz, “Tanıtımınızdaki ’5 günde İngilizce’ sözü ilk duyuşta insana biraz kandırmaca gibi geliyor. Siz nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?”

    “Biz bu eğitim sistemini 7 yıldır başarıyla sürdürüyoruz. UNESCO destekli bir program bu. Bunu şöyle düşünün. Bir yelkenli ile her gün iki saat yelken açarsanız ne kadar ilerleyebilirsiniz? Bir de 5 gün boyunca hiç durmadan yelken açtığınızı düşünün. Varacağınız nokta çok daha ileri olacaktır. Çok sayıda işadamı, belediye başkanı, sanatçı bizim 5 günlük eğitimimizden geçti. Ve çok olumlu dönüşler aldık. Örneğin tek kelime İngilizce bilmeyen bir belediye başkanı bizim eğitimden geçtikte iki gün sonra beni aradı, ‘yabancı konuğuyla nasıl sohbet ettiğini, herkesin nasıl şaşkınlık ve hayranlıkla kendisini izlediğini’ anlattı, onlarca kez teşekkür etti.”
    Genel Müdür Utku, “tek kelime İngilizce bilmeyen bir kişiye 5 günde nasıl İngilizce konuşturuyorsunuz. Türkçe kullanmadan nasıl diyalog kurabiliyorsunuz” sorumuza da, “Yöntemin sırrı algılama kapasitesini artırmaya dayanıyor olması. Dil öğreniminin aktif bir süreç haline gelmesi için öğrencilerin görme, duyma gibi tüm duyularına hitap ediliyor. Kurs sonunda da 550 kelime, üç temel gramer ve korkusuzca konuşma yeteneği kazanmış oluyor. Yani hiç dil bilmeyen biri eğitimin sonunda yurtdışında kendi ifade edebilir hale geliyor.

    KURS ÜCRETİ

    Peki 1800 YTL kurs ücreti biraz pahalı değil mi? Utku beyin bu soruya cevabı da şöyle oluyor:

    “Bizim saat ücretimiz 40 YTL’ye geliyor. 6 ay, 1 yıl süren kurslardaki saat ücretleri de 35 ile 45 YTL arasında değişiyor. Yani saat ücreti olarak baktığınızda fiyat değişmiyor. Bizim örneğin 2 ayrı program alana üçüncüsü bedava gibi kampanyalarımız da oluyor.

    Hürriyet
  • nail40
    Member
    • 20-03-2006
    • 1528

    #2
    Konu: Beş günde İngilizce olur mu?

    5 günde değil 5 yılda değil 15 yılda bile halen çat pat tarzanca konuşuyorum ingilizceyi

    Yorum

    • aaron_1212
      Senior Member
      • 03-11-2006
      • 4376

      #3
      Konu: Beş günde İngilizce olur mu?

      kısa sürede öğrenme , çok yüksek motivasyonla konsantrasyonla mümkün olabilir.

      Yorum

      • YuSuF ErGiN
        Senior Member
        • 23-01-2006
        • 10188

        #4
        Konu: Beş günde İngilizce olur mu?

        çok yüksek motivasyonla konsantrasyonla mümkün olabilir.
        öğrenemezsende mazeret hazır :D

        motive olamamışsın yeterince :D

        cuuk 1800 cebeeee

        Yorum

        • ybæl©ik
          ADMINISTRATOR
          • 25-01-2003
          • 30775

          #5
          Konu: Beş günde İngilizce olur mu?

          En iyi, hızlı ve etkin dil öğrenme şekli anadil ( Türkçe ) konuşulmayan bir ortamdır.

          Bakınız ciddi Dil Eğitim Kurumlarına, yurtdışında eğitim vemektedir.

          Bu konuda ülkemizdeki etkin olan birkaç kurum da verdiği dil eğitimi sırasında Türkçe konuşulmasına izin vermemektedir.

          Dil öğrenirken anadilinizi unutmak durumundasınız. Öğrendiklerinizi Türkçe ve karşılığı olarak düşünmemelisiniz.

          Yani,

          Table = Masa olarak düşünmeyin algılamayın.

          O eşyaya Table adı verildiğini belleğinize yerleştirmeye çalışın.

          Deneyin, siz de daha kolay öğreneceksiniz.

          İlköğretim, Ortaöğretim, Önlisans, Lisans eğitimlerinde maalesef dil öğretme gibi bir çaba yoktur. Sanki boşluk doldurmak amacıyla konulmuş bir ders. Kaldı ki diğer asıl dersler için verilen eğitimin kalitesi de ortadadır. Çok geri gitmeyin 15-20 yıl önceki eğitimle şimdiki eğitimi bir kıyaslayın. Bilgi ve fark net bir şekilde ortaya çıkacaktır.

          Maalesef günümüzde özellikle devlet okullarında yeterli öğretim verilmemektedir. Bu yüzden Dersane sektörü alıp başını gitmiştir. Hatta öğretmenler, okullarda gerekli özeni göstermemekte ama dersanede ders verirken daha farklı bir çaba içerisine girmektedirler. İş ticarete dayanmıştır. Parası olan okur, olmayan elindekilerle yetinir hale gelinmiştir.

          Öğretmenler devlet ve özel okullar ile dersanelerden sadece birisinde ders vermelidirler. Hem okul hem dersanede veya özel eğitim kurumlarında çalışılmasına müsaade edilmemelidir. Mademi ki 657 sayılı Kanun var, bu kanuna tabi herkes aynı şartlarda olmalıdır. Diğer memurların neden çalışma yasakları var.

          Nerden, nereye. Konu böyle uzar gider. Sorun çok, tespitler de ortada ama bunları farkedip hareketlenecek, çabalıyacak, çözüm arayışında olacak zatlar yok.

          Eeee ne dedik, eğitim-öğretim SIFIR ise kafası çalışan, kalifiye eleman nerden bulacaksınız ki. Sorunları çözebilecek kapasitede insanları nereden bulacaksınız ki. Her zamanki gibi dışarıdan taklit uygulamalarla tıkandığı yere kadar gitmeye çalışırlar.

          Yorum

          • homer
            Junior Member
            • 15-08-2007
            • 39

            #6
            Konu: Beş günde İngilizce olur mu?

            konu biraz gecmiş ama dayanamadım :D

            5 günde ögrenemezsem geri vereceklerse olur :cool:

            Yorum

            • doors1
              Junior Member
              • 28-04-2013
              • 1

              #7
              Konu: Beş günde İngilizce olur mu?

              Aklı başında hiçkimse 5 günde bir dil ogrenilmeyecegini bilir. Orta derecedeyse dilbilginiz yogun bir egitime girersiniz ve ilerletirsiniz ancak. Ama bu firmalar nedne boyle iddialarla insanlari yaniltiyorlar anlamis degilim. Biri 5 gunde ingilizce biri hipnoz...vs vs. Milli servet kaybi bunlar. Herhangi bir dersneden farklari yok gibime geliyor. Bu turk kurslarin arasinda en mantiklisi su geldi bana:

              Ingilizce kampı "EEC Anglo" nun sitesinde bulduklarımı paylaşmak istedim:

              Geleneksel İngilizce Kurslarından Farkımız Nedir?

              Yabancı bir dilin sınıf ortamında pasif bir eğitim metoduyla ögrenilmesi oldukça zor ve doğru olmayan bir yöntemdir. Her ne kadar eğitmenin öğretme becerisi büyük bir rol oynasa da ögrencilerin farklı öğrenme tarzlarından tutun da kullanılan materyallerin kişiye özgü olmamasına kadar çok sayıda etken geleneksel dil kurslarının genel anlamda başarısız olmalarına sebep olmaktadır. Öğrenci profillerinin birbirinden çok farklı oluşu, yaş ortalamasının değişkenlik göstermesi, öğretim tekniklerinin kitaba sadık kalınarak gerçek hayattan uzak oluşu sayabileceğimiz diğer nedenler arasındadır.

              Türkçe'den Tamamiyle Soyutlanmak Neden En Doğru Yöntem?

              5 Günde İngilizce Kampı'nda eğitimler sabahın erken saatlerinde başlar ve gece geç saatlere dek hem dersler hem de eğlenceli aktiviteler şeklinde tüm gün sürer. Bundaki amaç anadilden tümüyle soyutlanmak ve hedef dilde tam konsantrasyon sağlayarak bilinçaltını beslemektir. 5 gün boyunca bir çok öğrencimiz rüyalarını dahi İngilizce görmeye başlamaktadırlar. Bu ikinci bir dilde ilerlemenin ve konsantrasyonun optimum düzeyde olduğunun göstergesidir.

              Neden Sabit Bir Kurs Kitabı Takip Etmiyoruz?

              Derslerde bir kurs kitabı asla takip edilmez. Aksine konuşma becerisini güçlendirici özel olarak hazırlanmış egzersizler ile öğrenciler derslerde her zaman öğretmenlerinden çok konuşarak spontan cevap verme, soru sorma ve anlama kabiliyetlerini gözle görülür şekilde ilerletirler. Materyallerimiz belirlenirken öğrencilerin ihtiyaç duydukları konulardan, hatta kendilerinin bize sundukları özgün materyallerden faydalanılır. Örneğin enerji sektöründeki bir yöneticimiz ders alırken iş hayatında kullandığı yazışmaları, teknik data, klavuz ve formları uzman eğitmenler tarafından derslere entegre edilir ve verimli bir ders haline dönüştürülür.

              4 Öğrenciye 2 Yabancı Öğretmen ile Optimum Sonuçlar!

              İngilizce Kampı'nda ögrencilerimiz maksimum 4 kişilik gruplarda eğitim görürler. Dil öğrenmedeki amaçları birebir aynıdır ve farklı profilden ve yaş gruplarından öğrenciler aynı grupta bulunmazlar.

              5 Günde İngilizce Kampı Başka Nerede Uygulanmaktadır?

              5 Günde İngilizce Kampı dünyada sayılı ülkede uygulanan bir yöntemdir. Almanya eski başbakanı Gerhard Schroeder, Norveç Başbakanı, eski Fransa Dışişleri Bakanı gibi tanınmış politikacılar ve devlet adamları düzenli aralıklarla bu yöntemle İngilizcelerini canlı tutmakta ve güçlendirmektedirler. Avrupa Birliği sınırları dahilinde yalnızca Belçika, Hollanda ve İngiltere'deki sayılı prestijli kurumda benzer programları bulabilirsiniz. Bu programı İngiltere'de uzun yıllardır başarıyla uygulayan Park House Training ile EEC-Anglo olarak akademik anlamda devamlı yakın işbirliği içerisinde olmakta ve bilgi alışverişinde bulunmaktayız. Bu eğitim yöntemi 2006 yılından bu yana ülkemizde ilk ve tek olarak EEC-Anglo tarafından uygulanmakta ve çok sayıda yerli yabancı birçok üst düzey işadamı ve diplomata hizmet vermekteyiz.

              5 Günde İngilizce Kampı'nda Bir Gününüz Nasıl Geçer?

              Sabahın erken saatlerinde uyanır ve doğayla iç içe olan otelimizden ögretmenlerinizle ayrılıp yaklaşık yarım saat süren bir doğa yürüyüşüne gidersiniz. Sizi yormayacak ama öğretici bir sohbet eşliğinde güne yeni kelimeler duyarak ve ögrenerek başlarsınız. Leziz bir kahvaltının ardından sabah 4 seans şeklinde sınıf-içi ders alırsınız. Öğretmenleriniz molalarda dahi yanınızdan ayrılmaz, sizi devamlı pratiğe teşvik ederler. Öğle yemeğinin ardından kişisel calışma zamanı vardır. Yaklaşık bir saat süren bu arada öğretmenlerinizle aynı mekanda bulunarak öğrendiklerinizin üzerinden geçer, yabancı gazeteler okur, alt yazılı müzik klipleri izler veya şömine önünde Türk kahvenizi yudumlayarak zaman geçirebilirsiniz. Ögleden sonra tekrar 4 seans sınıf-içi ders görürsünüz ve ardından hep birlikte akşam yemeği yenir. Dil öğrenimini destekleyici birbirinden ilginç ve eğlenceli oyunlar, şomine başında sohbet ve sinema gösterimi akşam aktivitelerimiz arasındadır.

              Turizmin Sesi sitesindede haberleri var:
              EEC-Anglo Turkiye'de!
              "Telefonlarınızın dahi kapalı tutulduğu, tüm ihtiyaçlarınızın İngilizce konuşan personel ve öğretmenler tarafından karşılandığı bu eşsiz yöntem artık Türkiye'de."
              Son düzenleme Bluesman; 28-04-2013, 16:48. Reason: Reklam yasak

              Yorum

              • Bluesman
                Super Moderator
                • 25-03-2004
                • 20416

                #8
                Konu: Beş günde İngilizce olur mu?

                Site editlendi.Reklam için admin izni alınız.

                Yorum

                • webking
                  Junior Member
                  • 16-04-2013
                  • 9

                  #9
                  Konu: Beş günde İngilizce olur mu?

                  Bence de olmaz. İnsan sadece ambele olur 5 günde. O kadar.

                  Yorum

                  • Mehmet356
                    Junior Member
                    • 01-07-2013
                    • 42

                    #10
                    Konu: Beş günde İngilizce olur mu?

                    Teşekkürler paylaşım için

                    Yorum

                    İşlem Yapılıyor
                    X